Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Patru instrumentiști de renume vor acompania The Manhattan Transfer la București

Publicat

pe

THE MANHATTAN TRANSFER LIVE
THE MANHATTAN TRANSFER LIVE

Pe 11 noiembrie, trupa The Manhattan Transfer va concerta la Sala Palatului alături de patru dintre cei mai valoroși instrumentiști ai momentului: Yaron Gershovsky (pian), Steve Hass (tobe), Gary Wicks (bass) și Adam Hawley (chitară). Cei patru se alătură membrilor The Manhattan Transfer într-un spectacol de jazz, blues și doo-wop.

THE MANHATTAN TRANSFER LIVE

Pianist și producător, Yaron Gershovsky a mai colaborat cu artisti precum Ray Brown, Lonnie Smith sau Count Basie Orchestra. A studiat muzica la colegiului Berklee din Boston și a câștigat premiul Grammy pentru piesa “Why Not”, alături de The Manhattan Transfer în calitate de pianist și director muzical.

Steve Hass lucrează cu The Manhattan Transfer din 2003, fiind primul toboșar care a mers în turnee alături de trupă. Este recunoscut pentru reprezentațiile live. Steve Hass a mai colaborat cu Cher, John Scotfield, Ravi Coltrane, Suzzane Vega și The BBC Big Band.

Instrumentistii The Manhattan Transfer alături de Chick Corea la Umbria Jazz Festival. De la stânga la dreapta: Adam Hawly, Yaron, Chick, Steve Hass, Gary Wicks

Instrumentistii The Manhattan Transfer alături de Chick Corea la Umbria Jazz Festival. De la stânga la dreapta: Adam Hawly, Yaron, Chick, Steve Hass, Gary Wicks

Basistul Gary Wicks cântă de la 14 ani, ca membru al Empire State Youth Orchestra, Chamber Orchestra și Jazz Ensemble. A urcat pe scenă în compania unor nume importante ale jazz-ului, cum ar fi Diana Krall, Arturo Sandoval, Peter Erskine și Monica Mancini. Din primavara anului 2007, Gary Wicks predă la școala de muzică înființată de Flea, basistul Red Hot Chili Peppers. Wicks cântă în turnee cu The Manhattan Transfer de la începutului lui 2008.

Tot în 2008 s-a alăturat trupei și Adam Hawley. Absolvent al Școlii de Arte - secțiunea chitară jazz, Hawley și-a adus aportul la câștigarea celui de-al unsprezecea premiu Grammy din cariera trupei.

Turneul european The Manhattan Transfer a început în Bulgaria, continuând cu patru concerte în Italia. Trupa va sosi în România pe 11 noiembrie și va concerta la Sala Palatului. Vă invităm să citiți și interviul acordat site-ului nostru de Alan Paul (The Manhattan Transfer) despre jazz și transformarea genului de-a lungul timpului.

Pentru a cumpăra bilete la concertul The Manhattan Transfer accesați pagina dedicată pe www.myticket.ro. Prețurile sunt 85, 105, 135, 165 sau 205 lei. iNFOMUSiC oferă două invitații duble în cadrul unui concurs.

Resurse:

 

Comentează

Trending