Urmărește-ne în Social Media

Articole

La mulţi ani, Yanni!

Publicat

pe

Yanni, pe numele său real Yiannis Hrysomallis, este unul din cei mai importanţi pianişti şi compozitori din industria muzicală internaţională. S-a născut pe data de 14 noiembrie 1954, în Kalamata, Grecia şi are la activ 14 albume de studio, ultimul din februarie 2011: Truth of touch, al cărui turneu de promovare l-a adus pe grec și în fața publicului român.


Succesul internaţional l-a cunoscut o dată cu lansarea albumului şi al videoclipului Live at the Acropolis în 1994, clip situat pe poziția a doua la nivel mondial în ceea ce privește vânzarile.

De-a lungul carierei sale, pianistul a primit numeroase distincţii muzicale însumând 35 de albume de platină şi aur şi vânzări de peste 20 de milioane de copii în lume. Un lucru interesant de ştiut este că Yanni este considerat unul dintre artiştii care a contribuit la lărgirea fenomenului de televiziune. Cântecele grecului au fost incluse din 1988 în toate transminsiunile TV ale Jocurilor Olimpice. De asemenea, muzica lui Yanni a fost folosită foarte des în evenimentele sportive televizate.

Fanii români au avut ocazia să îl vadă anul acesta într-un concert impresionant la Zone Arena. Poze şi detalii despre concert găsiţi aici. Nu uitaţi că artistul a promis că va reveni la anul!

Compoziţia muzicală cu cele mai multe vizualizări pe mult prea cunoscutul site youtube este The Storm şi prezintă o suită de instrumente în ritm alert ca vântul şi ploaia care aleargă repede în furtună.

Echipa iNFOMUSiC îi doreşte La mulţi ani şi la cât mai multe piese ca aceasta!

Yanni - The Storm

Trending