Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Duke Ellington Orchestra - o seară cu amintiri din anii '40 pe ritmuri de jazz pur!

Publicat

pe

Duke-Ellington-Orchestra
Duke-Ellington-Orchestra

Duke-Ellington-OrchestraDuke Ellington Orchestra îşi aşteaptă publicul pe 10 noiembrie 2011 la Sala Palatului din Bucureşti de la ora 20.30 la o seară cu amintiri din anii '40 pe ritmuri de jazz pur.

Duke Ellington Orchestra înseamnă 16 muzicieni talentaţi care şi-au asumat misiunea de a transmite mai departe moştenirea marelui "duce". Pianistul şi dirijorul Ellington, părintele jazz-ului, câştigător a 13 premii Grammy a pus bazele orchestrei în 1923 şi a condus-o până în 1974, când a trecut în nefiinţă. A lăsat moştenire peste 2000 de piese, inclusiv celebrele Take the A-Train şi It Don't mean a Thing (If It Ain't Got That Swing) .

Cu toate că astăzi orchestra se întoarce la originile jazzului clasic, diversitatea pieselor interpretate este încă o întâlnire a contrastelor. Un concert viu, ce recapitulează piese de rezistenţă precum Take The A Train, Cotton Club Stomp, Black and Tan Fantasy, The Mooche, Harlem Airshaft, Satin Doll, The Minor Goes Mugging, Sophisticated Lady, Caravan, Two For One, In a Sentimental Mood, Jack The Bear, Mood Indigo sau It Don't Mean A Thing If It, pentru un public de jazz care vrea să zâmbească.

În cele peste 20.000 de reprezentaţii, Duke Ellington Orchestra a cucerit inimile publicului iubitor de jazz şi aprecierea criticilor muzicali de pe întreg mapamondul.

În concertul de la Bucureşti, orchestra va cânta sub bagheta dirijorului şi pianistului Tommy James care s-a alăturat în 1987, la invitaţia personală a lui Mercer Ellington (fiul lui Duke Ellington). James a colaborat cu numeroşi artişti, incluzându-i pe Freddie Hubbard, Stanley Turrentine, Roy Ayers, Patti LaBelle, Roberta Flack, Manu Dibango, The Sylistics şi Teddy Pendergrast.

Biletele la acest eveniment au preţuri de 100, 140 şi 180 lei şi pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Cărtureşti şi Humanitas şi pe www.eventim.ro.

Comentează

Trending