Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concert Pink Martini la Cluj în 2012!

Publicat

pe

pink-martini
pink-martini

Trupa Pink Martini va reveni pentru a patra oară în România, de acesta dată pentru un concert la Cluj. Diesel Events, organizatorii spectacolului au anunţat pe pagina de Facebook că cei 13 artişti vor încânta din nou simţurile românilor undeva în 2012. Detaliile despre locaţie, dată şi bilete vor fi comunicate în curând.

pink-martini
Pink Martini a luat naştere în 1994 în Portland, Oregon la iniţiativa lui Thomas Lauderdale, actualul pianist al formației. Alături de el, din trupă mai fac parte China Forbes (voce), Robert Taylor (trombon), Gavin Bondy (trompetă), Brian Lavern Davis (percuție, tobe, conga), Derek Rieth (percuție), Martín Zarzar, Phil Baker, Timothy Nishimoto (vocal, percuție), Nicholas Crosa (vioară), Pansy Chang (violoncel), Dan Faehnle (chitară), Maureen Love (harpă).

Trupa are un repertoriu variat şi multi-lingual (engleză, spaniolă, franceză, italiană, japoneză, geacă, arabă, portugheză) inspirat din musical-urile romantice de la Hollywood din anii '40 şi '50. A colaborat de-a lungul timpului cu artiști precum Jimmy Scott, Carol Channing, Henri Salvador, Jane Powell, Chavela Vargas, Georges Moustaki sau Michael Feinstein. Albumul de debut Sympathique (1997) a înregistrat un succes răsunător și le-a adus artiștilor nominalizarea la "Cântecul anului" și "Cel mai bun debut" la France’s Victoires de la Musique Awards în anul 2000.

Pe lângă acest prim album, alte două apariții discografice, Hang on Little Tomato (2004) și Hey Eugene! (2007) s-au vândut în toată lumea în 2 milioane de exemplare.

Au urmat alte 4 discuri, la fel de apreciate de fani şi de critici: Splendor in the Grass (2009), Joy to the World (2010), A Retrospective (2011) și 1969 (duet with Saori Yuki) (2011).

Publicul român a avut ocazia până acum să-i vadă live pe cei de la Pink Martini în 2007 la  Sala Palatului din Bucureşti, în 2009 la Teatrul Naţional de Operetă din Bucureşti şi în iunie 2010 la Ciuc Summer Fest.

Pink Martini - Una Notte A Napoli

Trending