Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Anouar Brahem Trio la Sala Radio

Publicat

pe

Anouar-Brahem-trio
Anouar-Brahem-trio

Continuând seria de concerte excepţionale din cadrul Festivalului George Enescu, unde am avut onoarea sa îl ascultăm pe tunisianul Dhafer Youssef, sâmbătă, 19 noiembrie 2011 ne vom bucura de tunisienii Anouar Brahem Trio, pentru prima dată în România.

Anouar-Brahem-trioDhafer Youssef și Anouar Brahem cântă la oud, un instrument puţin cunoscut pentru români, dar care în mod cert, prin sunetul său dulce va încânta auzul oricărui meloman ce se va aventura curios la Sala Radio în seara concertului.

Cu un amestec de jazz, fusion şi accente orientale, Anouar Brahem Trio şi-a făcut numele cunoscut prin concertele din toată lumea, unde a oferit publicului o muzică originală, în care oudul este folosit ca bază pentru diverse experimente muzicale inedite.

Anouar Brahem a colaborat cu o mulţime de muzicieni de talie înaltă din lumea jazzului, printre care Jan Garbarek, John Surman sau Richard Galliano.

Anouar Brahem Trio - Karakoum

Sâmbată seara veţi asculta formula Anouar Brahem Trio cu proiectul lor numit “Le Voyage du Sahar”, în care Francois Couturier (pian) şi Jean-Louis Matinier (acordeon), alături de Anouar Brahem (oud) vă vor oferi spre audiţie muzica lor, pentru prima dată în România.

În deschidere, o mică surpriză din partea unor tineri muzicieni români, Estera Mitrofa la pian, Octavian Moldovean la flaut şi Andrei Ioniţă la violoncel, care vor aduce un mic omagiu muzical pentru artiştii ce le vor urma.

Trending