Urmărește-ne în Social Media

Articole

Gabi Nicolau (ex-Krypton) revine alături de Eugen Mihăescu în EMG Band

Publicat

pe

EMG Band
EMG Band

Scena muzicii rock din România are parte de o nouă revenire – Gabi ”Guriță” Nicolau, ex-solistul  formației Krypton, în cadrul proiectului EMG Band alături de Eugen Mihăescu, Cătălin "Mr. Slap Bass" Fotin și Ovi "Vison Latason" Condrea. Noua trupă pornește la drum cu single-ul ”Back To The Light” (audio mai jos) și promite un album în primăvara lui 2012.

EMG Band

Nicolau a părăsit grupul Krypton în 1995 și s-a alăturat trupei Direcția 5, care rămăsese fără vocal după plecarea lui Toni Șeicărescu. Colaborarea cu Direcția 5 nu a durat mai mult de un an, după care ”Guriță” Nicolau s-a retras din industria muzicală.

După o absență de aproape 15 ani, Gabi ”Guriță” Nicolau revine acum alături de Eugen Mihăescu, fostul său coleg de la Krypton (membru fondator) și prezintă proiectul muzical EMG Band.

EMG Band își promovează deja single-ul de debut (cu lansarea oficială pe 27 octombrie 2011 în The Barrel Pub). Melodia se intitulează ”Back To The Light” și poate fi ascultată mai jos. Aceasta va fi inclusă pe primul material discografic al grupului.

Albumul EMG Band se va numi ”Altitude” și va conține numai piese în limba engleză. Mai jos puteți asculta varianta nemasterizată a cântecului ce dă titlul discului.

În prezent noua trupă lucrează la finalizarea albumului pentru a-l lansa în primăvara lui 2012. În perioada următoare EMG Band va concerta în cluburi până la sfârșitul anului, iar nostalgicii vor avea ocazia să asculte alături de noile melodii și piese lansate de Krypton în perioada în care solist era Gabi ”Guriță” Nicolau.

 

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Ascultă noua piesă Direcția 5, "Un adăpost" - AUDIO

Direcția 5 pregătește lansarea unui nou album, până atunci dezvăluind publicului o baladă pop-rock intitulată "Un adăpost". Melodia este acompaniată de un video cu versuri.

Publicat

pe

Direcția 5, concert special 17 noeimbrie
Direcția 5, concert special 17 noeimbrie │ FOTO: Captură YouTube

Piesa "Un adăpost" este compusă de Marian Ionescu, versurile fiind semnate de Dinu Olărașu. Melodia va fi inclusă pe viitorul album Direcția 5, "Minimal", pe care trupa îl va lansa pe 21 mai. Piese noi de pe acest album vor fi prezentate publicului în cadrul unui concert la Sala Palatului, ce va cuprinde în setlist și hiturile formației.

"Ne propunem să aducem cântecele noastre din perioada 1991 - 2022 și câteva cântece de pe noul nostru album "Minimal", pe care îl lansăm pe 21 mai 2022 la Sala Palatului. Va fi o premieră pentru publicul din București. Așteptăm cu mare emoție reîntâlnirea cu voi și ne bucurăm că putem fi aici", a transmis formația.

Lyric Video: Direcția 5 - "Un adăpost"

Cu mii de concerte la activ, Direcţia 5 este o prezenţă consecventă şi foarte iubită pe scenele din România. Trupa a lansat primul album din carieră în 1991, iar, de atunci, în fiecare an a lansat câte un material discografic ce îi poartă amprenta. Background-ul muzical colosal face ca trupa să fie recunoscută și apreciată chiar și peste hotare, lansând peste 20 de albume și peste 400 de piese, printre care și colaborări cu nume de referință din muzica românească – Lidia Buble, Delia, Andra, Nicoleta Nucă, Loredana Groza și Paula Seling.

În luna aprilie a anului trecut, trupa a lansat "Am să te am", un single romantic, plin de sensibilitate, iar în septembrie a lansat "E un ecou", o piesă emoționantă, despre agitația și constrângerile vieții cotidiene, însoțită de un videoclip filmat pe străzile din București.

Direcția 5 a spus şi continuă să spună, nenumărate poveşti de viaţă şi iubire, prin versurile sale și prin interpretările live de excepție. În luna noiembrie, trupa a susținut un concert la Teatrul de pe Lipscani, în Sala Rapsodia, iar întregul show a fost transmis online. Îl puteți urmări aici.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending