Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Trupa R.E.M. se desparte!

Publicat

pe

REM se desparte
REM se desparte

Cei de la R.E.M. au hotărât să se despartă după 31 de ani de muzică.

REM se desparte

Cel mai influent grup de indie rock din toate timpurile şi-a anunţat decizia printr-un post pe site-ul oficial REMhq.com.

"Pentru toţi fanii şi prietenii: ca R.E.M. şi ca prieteni vechi de-o viaţă, am decis să ne încheiem activitatea ca trupă. Plecăm cu un profund sentiment de recunoştinţă, de finalitate şi împlinire pentru tot ce am realizat. Tuturor celor care s-au simţit vreodată atinși de muzica noastră, cele mai profunde mulţumiri pentru că ne-aţi ascultat."

Membrii trupei a continuat să adauge mesajele lor personale.

Solistul Michael Stipe a scris: "Am construit ceva extraordinar, însă acum e timpul să ne retragem. Sper că fanii noştri îşi dau seama că nu a fost o decizie uşoară, dar toate lucrurile trebuie să se termine cumva, iar noi am vrut s-o facem bine, în felul nostru. Vreau să mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat timp de 31 de ani să fim R.E.M. A fost uimitor..."

Chitaristul Peter Buck a adăugat: "Unul dintre lucrurile pentru care sunt mândru că am fost în R.E.M. este faptul că albumele şi piesele pe care le-am scris au însemnat la fel de mult şi pentru fanii noştri cât au însemnat pentru noi. Să fim parte din viaţa voastră a fost un cadou de nepreţuit. Mulţumesc!

Basistul Mike Mills a concluzionat: "În timpul ultimului nostru turneu, în timp ce lucram la "Collapse Into Now" am început să ne întrebăm, "Ce urmează?". Rememorând activitatea noastră de peste 3 decade ne-am dat seama că a fost o călătorie pe cinste, iar piesele pe care le-am făcut în ultima vreme parcă au fost menite să tragă o linie sub ultimii 31 de ani de muncă împreună."

R.E.M. a luat naştere în Atena, Georgia în 1980 şi a lansat 15 albume de studio, de la "Murmur" (1983) la "Collapse Into Now" (2011). Bateristul Bill Berry, membru fondator a părăsit grupul în 1997 după ce în 1995 a suferit un anevrism cerebral. El nu a fost niciodată oficial înlocuit.

Trending