Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Chris Botti
INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
INFO CONCERT:
Michael Bolton
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
INFO CONCERT:
The Cure
INFO CONCERT:
HAVASI Concert Show

Imnul 9/11 – Povestea piesei New York, New York – Ryan Adams

11 septembrie 2001 este ziua care a zguduit o lume întreagă. Cele 2 turnuri World Trade Center din New York şi clădirea Pentagonului din Washington D.C. au fost bombardate de... Continuare »
Ryan Adams

Ryan Adams11 septembrie 2001 este ziua care a zguduit o lume întreagă. Cele 2 turnuri World Trade Center din New York şi clădirea Pentagonului din Washington D.C. au fost bombardate de gruparea teroristă Al-Qaeda. Turnurile gemene s-au prăbuşit sub atacurile celor două avioane detunate, iar clădirea Pentagonului a fost grav avariată.

Fix pe 11 septembrie 2001, Ryan Adams (ex. The Cardinals) muzician și pictor american a lansat la VH1 şi MTV videoclipul piesei "New York, New York". Coincidenţa este stranie întrucât videoclipul pe care-l puteţi vedea mai jos a fost filmat pe 7 septembrie 2001 şi cuprinde imagini cu clădirile ce aveau să devină ruine câteva zile mai târziu.

Ryan Adams - New York, New York

Astăzi, la 10 ani de la tragedie, Adams rememorează senzaţia ciudată pe care a avut-o când piesa lui a devenit un imn datorită coincidenței de a fi lansată la TV chiar în ziua tragediei.

"A fost straniu, ca şi cum asta ar fi trebuit să se întâmple. Iniţial am filmat dintr-un taxi însă a ieşit foarte rău, aşa că ne-am hotărât să filmăm cadre în spaţiu deschis, inspirându-ne din serialul "Friends".

Am luat o mulţime de decizii bune în viaţa mea, printre care şi realizarea acestui clip. După tragedie, le-am permis celor de la Yankees, NYPD şi Departamentul de pompieri să-l folosească, dacă doreau.

A devenit un imn, cu toate că în opinia mea nu este o piesă siropoasă. A venit însă într-un moment în care existau puţine piese ce puteau fi considerate omagii muzicale, unele dintre ele chiar foarte siropoase.

Piesa este de fapt despre o fată şi despre viaţa mea la 20 de ani, proaspăt ajuns în New York. De curând am început s-o cânt din nou, însă în varianta ei originală, adică la pian."

Recent, Ryan Adams a terminat de lucrat la ”Ashes & Fire” ce de-al 13-lea disc din cariera sa, material programat să apară pe piaţă pe 11 octombrie 2011. De pe acest nou album, artistul a lansat primul single, "Lucky Now", ce poate fi ascultat AICI!

Washington D.C.

Citește mai multe despre Ryan Adams
Alina Coman este Redactor colaborator la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
”The Love We Make” – Documentar despre Paul McCartney și 9/11 (Video – Trailer)

La 10 ani după tragedia de pe 9/11 are loc premiera unui documentar despre Paul McCartney, care se afla atunci în New...

Închide