Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Descarcă gratuit noua piesă Pearl Jam - Olé!

Publicat

pe

pearl jam
pearl jam

pearl jamCei de la Pearl Jam au cântat în premieră o nouă piesă în cadrul emisiunii Late Night with Jimmy Fallon. Melodia se numeşte “Olé!” şi se potriveşte perfect cu lansarea documentarului ”Pearl Jam Twenty” realizat de Cameron Crowe.

Piesa poate fi downloadată gratuit de pe site-ul oficial al formaţiei.

”Pearl Jam Twenty” va avea premiera în 75 de cinematografe din Marea Britanie, pe data de 20 septembrie 2011 și include înregistrări cu Pearl Jam inedite, ce nu au mai fost publicate până acum. Documentarul a fost transformat și într-o carte ce poartă același titlu și care va apărea în magazine de astăzi.

Urmăreşte prima interpretare a piesei “Olé!”, live la Late Night with Jimmy Fallon:

Muzică nouă

Pearl Jam lansează "Dark Matter", prima piesă nouă după 4 ani

Auzisem ceva semnale că Pearl Jam s-ar pregăti să ne ofere un album nou. Iată că zvonul se concretizează şi avem şansa de a asculta acum "Dark Matter", primul single de pe noul LP şi prima piesă a trupei lui Eddie Vedder după 4 ani.

Publicat

pe

Coperta album Pearl Jam Dark Matter
Coperta album Pearl Jam Dark Matter │ FOTO: Pearl Jam

"Dark Matter" ne oferă riff-uri scurte şi catchy, reverb ca la începutul anilor 2000 şi o voce plină de angoasă a lui Eddie Vedder. Acest single poartă acelaşi nume cu noul album al făuritorilor curentului grunge. Discul va fi lansat pe 19 aprilie 2024 prin casele de discuri Monkeywrench Records şi Republic Records. De producţie s-a ocupat Andrew Watt, omul responsabil cu ultimele două albume solo ale lui Ozzy Osbourne, dar şi cu o parte din cariera lui Post Malone.

Ultimul album lansat de Pearl Jam, cu numărul 11 în carieră este "Gigaton", care a sosit în 2020. Revenind la noul single, mi-am petrecut o bună parte din el temându-mă că nu voi auzi un solo marca Mike McCready, dar el a livrat spre final, cu prisosinţă. Cât despre acest material discografic, ei bine în 2023 Pearl Jam s-a retras la studoul Shangri-La din Malibu, unde a realizat un mare jam session sub tutelajul lui Andrew Watt.

În doar 3 săptămâni a fost gata noul album. E ceva mai tonic şi mai rapid decât ultimul efort şi pare mai puţin album concept. Opera de artă ce serveşte drept copertă este semnată Alexandr Gnezdilov şi este realizată cu un caleidoscop de mari dimensiuni. O ediţie specială de "Dark Matter" va sosi 20 aprilie în câteva magazine din lume, cu ocazia lui Record Store Day.

Iată tracklist-ul:

01. Scared Of Fear
02. React, Respond
03. Wreckage
04. Dark Matter
05. Won't Tell
06. Upper Hand
07. Waiting For Stevie
08. Running
09. Something Special
10. Got To Give
11. Setting Sun

Mike McCready s-a declarat mulţumit de colaborarea cu Andrew Watt, responsabil cu motivarea artiştilor, cu concentrarea lor şi punerea lor la treabă. Andrew ar fi pus "biciul" pe muzicieni, după ce "Gigaton" necesitase foarte mult timp. Rezultatul e ceva mai heavy decât de obicei.

Citește în continuare

Trending