Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Eliza G și FeliVIDEO: Eliza G a întâlnit-o pe Feli și au cântat a cappella Creioane Colorate: "Am câștigat pentru amândouă" INFO CONCERT:
Mariza
Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Concert tribut pentru Freddie Mercury la București

Astăzi, 5 septembrie 2011, Freddie Mercury, solistul trupei Queen ar fi împlinit 65 de ani. Cu această ocazie, fanii din toată lumea organizează evenimente în memoria sa. Românii îl vor... Continuare »
Tribute pentru Freddie Mercurry

Tribute pentru Freddie MercurryAstăzi, 5 septembrie 2011, Freddie Mercury, solistul trupei Queen ar fi împlinit 65 de ani. Cu această ocazie, fanii din toată lumea organizează evenimente în memoria sa.

Românii îl vor comemora pe cel ce a pus umărul la schimbarea rock-ului mondial pe 22 septembrie 2011 în club Jukebox Venue din Bucureşti în cadrul evenimentului "Tribute to Remember: Freddie Mercury".

Din line-up-ul concertului fac parte:  Dan Helciug şi Spitalul de Urgenţă, Zoltan Andras  (Sarmalele Reci), Cristina (Impact), Cortez şi Oddisey, Ad Hoc şi Cristi Gram (Phoenix) în duet cu Sabina Abrudian.

Timp de 4 ore, vor răsuna cele mai mari hituri ale lui Freddie Mercury atât din era Queen cât şi din cariera sa solo, iar fondurile obţinute din vânzarea biletelor vor fi donate Asociaţiei Naţionale Anti HIV (ARAS).

Tot în memoria legendei rock se va organiza pe 10 septembrie 2011 o plimbare cu bicicletele ce începe în parcul IOR din Capitală. Zece fete mustăcioase, îmbrăcate în tricouri "Freddie for a Day" se vor plimba pe biciclete şi se vor opri la standul ARAS de la ONGFest.

Biletele pentru concertul tribut de la Jukebox se pot achiziţiona din reţeaua Eventim la următoarele preţuri:

- 45  lei - primele 200
- 60 lei - următoarele
- 65 lei - la intrare

Solistul, originar din Zanzibar a murit pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani după ce a pierdut lupta cu SIDA.

A lăsat în urmă o moştenire discografică impresionată, 15 albume de studio alături de Queen şi 3 albume de studio şi 6 compilaţii în cariera solo. A semnat hituri cu care Queen a rămas şi acum, la 20 de ani de la dispariţia sa, în inimile a milioane de oameni din întreaga lume, printre care amintim "Bohemian Rhapsody", "Killer Queen", "Somebody to Love", "Don't Stop Me Now", "Crazy Little Thing Called Love" sau "We Are the Champions".

Tot astăzi, colegii de trupă din Queen, precum şi alţi prieteni ai săi, se vor întâlni la un eveniment caritabil organizat pentru Mercury Phoenix Trust, organizaţie care se ocupă de cazuri de SIDA. În cadrul acestei gale va alea loc o licitație prin care vor fi vândute mai multe obiecte ale artistului precum şi o chitară acustică folosită în concertul tribut din 1992 de pe Stadionul Wembley.

În luna iulie, iNFOMUSiC publica un interviu dat de Brian May și Roger Taylor (Queen), în care vorbeau despre ultimele zile din viaţa marelui cântăreț. Acest interviu poate fi văzut AICI.

Citește mai multe despre Freddie MercuryQueen
Alina Coman este Redactor colaborator la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
CLIPUL ZILEI – Staind – ”Not Again” (Video)

Cei de la Staind au lansat un nou videoclip, pe care îl puteți urmări mai jos. Clipul a fost realizat...

Închide