Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Bruce Dickinson – Concert Unplugged 1994 (Video)

Publicat

pe

Bruce Dickinson 1994
Bruce Dickinson 1994

În afară de activitatea sa cu Iron Maiden, Bruce Dickinson are și o carieră solo ce a debutat în 1989, când a înregistrat piesa ”Bring Your Daughter To The Slaughter” pentru coloana sonoră a filmului ”A Nightmare on Elm Street 5: The Dream”. Un an mai târziu a lansat albumul solo de debut, ”Tattooed Millionaire”, pe care l-a compus și înregistrat în doar două săptămâni.

Bruce Dickinson 1994

1994 este anul în care își face apariția cel de-al doilea material discografic semnat Bruce Dickinson, ”Balls To Picasso”. În aceeași perioadă artistul a susținut un concert unplugged la MTV, pe care vă invităm să-l vedeți mai jos. Acompaniat doar de o chitară rece, Bruce Dickinson este captivant, reușind prin atitudine și modulațiile vocii să transmită starea fiecărei piese interpretate.

Până în prezent artistul a lansat șapte albume solo, ultimul fiind ”Tyranny of Souls” din 2005 și a avut o serie de colaborări, printre care se numără Ayreon și Rob Halford de la Judas Priest.

Comentează

Concerte & turnee

Trooper cântă în deschiderea concertului Bruce Dickinson de la Arenele Romane

Trooper va urca pe scena Arenelor Romane ca special guest în turneul de promovare a celui mai recent album Bruce Dickinson, "The Mandrake Project". Discul va fi prezentat în premieră pe 3 iunie, într-un concert de neratat.

Publicat

pe

Trupa Trooper (2021)
Trupa Trooper (2021) │ FOTO: Trooper

Trooper va împărți scena cu Bruce Dickinson pentru a doua oară la București, la aproape 16 ani de la concertul legendarei trupe Iron Maiden de pe Stadionul Cotroceni.

"Suntem cei mai fericiți oameni din lume în acest moment! Au trecut ceva ani de când Iron Maiden ne-au ales să cântăm alături de ei, iar acum Bruce Dickinson a făcut același lucru. Nu cred că este un secret pentru nimeni faptul că Trooper a pornit la drum datorită lui Bruce Dickinson! Anunțul a venit fix când eram la repetiții cu băieții. Am ieșit din sală, am vorbit, am plâns puțin, m-am șters la ochi și am intrat bărbătește să îi anunț pe colegi. Pentru un așa moment avem nevoie în 3 iunie de întreaga armată Trooper să fie prezentă în fața scenei! Ne vedem la Arenele Romane!", a declarat Coiotu'.

Cunoscut în întreaga lume ca unul dintre cei mai importanți și distincți vocaliști de heavy metal din toate timpurile, mai ales în ipostaza de frontman pentru trupa Iron Maiden, Bruce Dickinson a lansat un nou album solo pe 1 martie 2024, sub egida BMG Records. Intitulat "The Mandrake Project", materialul i-a adus din nou împreună pe Bruce Dickinson și producătorul Roy Z. Este cel de-al  șaptelea album solo al lui Dickinson și primul lansat în aproape 20 de ani de la "Tyranny Of Souls", din 2005.

Bruce Dickinson este cel mai bine cunoscut publicului ca solist al trupei britanice Iron Maiden, alături de care a început să cânte în 1981 și care a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume. De asemenea, el s-a remarcat la nivel mondial ca autor, pilot, prezentator, producător de bere, om de afaceri, sportiv, scenarist și artist solo.

Trooper este una dintre cele mai apreciate trupe rock românești. De-a lungul carierei, a lansat zece albume de studio, a cântat pentru mai mult de 900.000 de oameni, în peste 950 de concerte, şi a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Deep Purple, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP, Prodigy etc.

Prețuri bilete Bruce Dickinson la Arenele Romane

  • Biletele pentru concertul Bruce Dickinson și Trooper se găsesc online, la prețurile de 195 lei (categoria Acces General) și 325 lei (categoria Premium, cu loc pe scaun în sectoarele E si K).
Citește în continuare

Albume noi

Bruce Dickinson a lansat albumul "The Mandrake Project"

Cel mai bun Mărţişor pentru rockeri este albumul proaspăt lansat de Bruce Dickinson, "The Mandrake Project". Primul album solo al solistului Iron Maiden din ultimii 19 ani este aici şi este un album concept cu o poveste complexă.

Publicat

pe

Bruce Dickinson - Concert Iron Maiden la București pe 26 mai 2022 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Ultimul album solo lansat de Bruce Dickinson a fost "Tyranny of Souls" din 2005, deci au trecut aproape 20 de ani de la un disc al artistului. Travaliul său a fost totuşi neîntrerupt alături de Iron Maiden. Ei bine inspiraţia din spatele lui "The Mandrake Project" se trage din albumul Maiden "The Book of Souls", din 2015, care a generat jocuri video şi chiar cărţi asociate.

Două track-uri de pe acel album fuseseră iniţial concepute pentru un album solo nou al lui Dickinson. Aşa s-a născut "The Mandrake Project". Acesta este al şaptelea album solo al lui Dickinson şi a fost descris ca "o călătorie foarte foarte personală" şi un material co-realizat cu Roy Z şi foarte bine planificat.

Primul single de pe LP a fost lansat la final de an 2023, "Afterglow of Ragnarok", care aminteşte de chitara sacadată a lui "The Chemical Wedding", iar Roy Z face senzaţie la chitară. Dacă ascultaţi cu atenţie noua piesă "Eternity Has Failed", vă veţi da seama că este o ediţie regândită a track-ului "If Eternity Should Fail" de la Maiden. E un pic mai lentă, dar tot heavy şi plusează cu un intro de... flaut.

Un alt single de pe album, care a fost deja foarte bine primit de public este "Rain On the Graves", cu un videoclip cu o poveste complexă, întunecată şi cu ceva de Dorian Gray.

Iată tracklist-ul lui "The Mandrake Project":

1. Afterglow Of Ragnarok (5:45)
2. Many Doors To Hell (4:48)
3. Rain On The Graves (5:05)
4. Resurrection Men (6:24)
5. Fingers In The Wounds (3:39)
6. Eternity Has Failed (6:59)
7. Mistress Of Mercy (5:08)
8. Face În The Mirror (4:08)
9. Shadow Of The Gods (7:02)
10. Sonata (Immortal Beloved) (9:51)

Solistul Iron Maiden are 66 de ani, a supravieţuit cancerului la gât şi este pilot de avion şi profesor universitar. Este o forţă a heavy metal-ului şi o legendă vie. Bruce Dickinson aduce show-ul "The Mandrake Project" la Arenele Romane pe 3 iunie 2023.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Bruce Dickinson va concerta la Arenele Romane în 2024, parte a turneului "The Mandrake Project"

Bruce Dickinson va concerta la Arenele Romane pe 3 iunie 2024. Evenimentul face parte din turneul de promovare a albumului "The Mandrake Project", primul material solo al artistului în aproape 20 de ani, programat pentru lansare la începutul anului viitor. Mai multe detalii și info bilete în articol.

Publicat

pe

Bruce Dickinson - Concert Iron Maiden la București pe 26 mai 2022 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cunoscut în întreaga lume ca unul dintre cei mai importanți și distincți vocaliști de heavy metal din toate timpurile, mai ales în ipostaza de frontman pentru trupa Iron Maiden, Bruce Dickinson va lansa un nou album solo în primele luni ale anului 2024, sub egida BMG Records. Intitulat "The Mandrake Project", materialul îi aduce din nou împreună pe Bruce Dickinson și producătorul Roy Z. Este cel de-al  șaptelea album solo al lui Dickinson și primul lansat în aproape 20 de ani de la "Tyranny Of Souls", din 2005.

Turneul de promovare va demara în luna aprilie a anului următor, cu primele date confirmate în Mexic și Brazilia, urmat de date în America și Europa, iar pe 3 iunie va ajunge și în România, la Arenele Romane din București.

"Acest album a fost o călătorie foarte personală pentru mine și sunt extrem de mândru de el. Împreună cu Roy Z am planificat, compus și înregistrat acest album de ani de zile și sunt foarte entuziasmat că oamenii îl vor putea asculta în sfârșit. Sunt și mai entuziasmat la perspectiva că vom pleca într-un turneu mondial cu această formație extraordinară pe care am creat-o pentru a da viață albumului. Planul nostru este să susținem cât mai multe concerte în cât mai multe locuri posibile, pentru cât mai mulți oameni!", a declarat Bruce Dickinson.

Primul single extras de pe noul album va fi "Afterglow of Ragnarok", o piesă dramatică, precum și o introducere în muzica albumului și în povestea captivantă care stă la baza "The Mandrake Project". "Afterglow of Ragnarok" va fi lansat pe 1 decembrie pe vinil de colecție de 7", ce va conține și o revistă de benzi desenate de opt pagini. Vinilul va include și versiunea originală demo solo a lui Dickinson a piesei "If Eternity Should Fail", care a apărut pentru prima dată pe albumul Iron Maiden "The Book Of Souls", în 2015.

Bruce Dickinson este cel mai bine cunoscut publicului ca solist al trupei britanice Iron Maiden, alături de care a început să cânte în 1981 și care a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume. De asemenea, el s-a remarcat la nivel mondial ca autor, pilot, prezentator, producător de bere, om de afaceri, sportiv, scenarist și artist solo.

Primul său album solo, "Tattooed Millionaire", a fost lansat în mai 1990, iar următorul album, "Balls To Picasso", a apărut patru ani mai târziu (1994). Pe acest al doilea album, Dickinson a început să colaboreze cu chitaristul Roy Z și, cu excepția unui singur material, au colaborat pe toate albumele solo ce au urmat - "Accident Of Birth" (1997), "The Chemical Wedding" (1998) și "Tyranny Of Souls" (2005). Înainte de lansarea celui de-al treilea album solo al lui Dickinson, "Skunkworks" (1996), artistul a susținut un concert în Bosnia ocupată și devastată de război. Coloana sonoră a documentarului apărut ulterior și premiat în 2018 - "Scream For Me Sarajevo” - a fost lansată ca album.

Pe lângă turneele și înregistrările continue cu Iron Maiden, Bruce Dickinson a găsit timp să-și lanseze autobiografia în 2017 - "What Does this Button do" - care a ajuns pe lista celor mai bine vândute cărți Sunday Times. Întotdeauna a existat dorința de a crea un alt proiect muzical solo, iar în 2021, Dickinson a avut în sfârșit ocazia să se concentreze asupra acestuia. S-a întors din nou la Roy Z pentru a lucra împreună la câteva idei neterminate, care au devenit rapid al șaptelea său album de studio, "The Mandrake Project", programat pentru lansare în primele luni ale anului 2024.

Bilete concert Bruce Dickinson la Arenele Romane

Biletele pentru concertul Bruce Dickinson de pe 3 iunie, de la Arenele Romane, pot fi achiziționate online începând cu 10 noiembrie, la ora 12:00, precum și în presale, începând cu 8 noiembrie, ora 12:00. Pentru mai multe detalii despre tichete și modalitatea de achiziționare accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending