Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Amy Winehouse ar fi împlinit astăzi 28 de ani!

Astăzi, 14 septembrie 2011, Amy Winehouse ar fi împlinit vârsta de 28 de ani. Din nefericire, tânăra artistă de soul – jazz s-a stins din viață în urmă cu aproximativ două luni, la 27 de ani
Amy Winehouse

Amy Winehouse s-a stins din viață pe 24 iulie 2011, la 27 de ani – vârstă la care murit și Jim Morrison, Kurt Cobain, Janis Joplin și Jimi HendrixAmy a fost găsită fără suflare în apartamentul său din LondraArtista a fost incinerată, iar ceremonia de înmormântare a fost una restrânsă, la care au participat prieteni apropiați și familia.

Amy Winehouse provenea dintr-o familie evreiască din nordul Londrei. La vârsta de 13 ani a primit cadou prima chitară, fapt ce a reprezantat debutul intinerariului artistic. Cântărețul de soul Tyler James a descoperit- o pe Amy când aceasta avea 16 ani, iar în 2003 artista a debutat cu albumul ”Frank”. După trei ani, în 2006, cariera lui Amy ia amploare odată cu apariția discului”Black to Black”, premiat cu 5 Grammy.  – Top 10 Amy Winehouse

Amy Winehouse

Amy Winehouse

Dar odată cu ascensiunea carierei s-au amplificat și problemele artistei cu alcoolul și drogurile care au măcinat-o și distrus-o din punct de vedere fizic și psihic și care au dus la un deznodământ tragic. În ciuda problemelor de care toată lumea era conștientă, decesul lui Amy Winehouse a venit ca o veste șoc pentru toată lumea, iar reacțiile vedetelor au apărut imediat pe blog-uri, Facebook sau Twitter.

După tragicul eveniment a apărut pe internet o variantă a piesei "Round Midnight" pe care Amy nu a apucat să o lanseze. De asemenea, chiar astăzi este lansat cântecul ”Body and Soul”, ce reprezintă colaborarea dintre Tony Bennett și Amy Winehouse. Melodia a fost înregistrată cu două luni înainte de decesul artistei și se bucură și de un videoclip – Vezi clipul Tony Bennett & Amy Winehouse – ”Body and Soul”

Pierderea unei artiste atât de talentate ca Amy a atins și muzicienii din România. Astfel, spre finalul lunii august peste 5.000 de persoane s-au strâns în Piața George Enescu iar alături de Paula Seling, Maria Radu, Nico și Rona Hartner au adus un omagiu lui Amy Winehouse - detalii aici.

Amy Winehouse DVDÎn plus, în prezent pe iNFOMUSiC.ro se desfășoară un concurs ce are ca premii 5 DVD-uri cu albumul-concert ”I Told You I Was Trouble: Amy Winehouse Live From London (2007)”. – Intră în Conncurs!

 

Citește mai multe despre Amy Winehouse
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ultima înregistrare a lui Amy Winehouse – ”Body and Soul” – feat. Tony Bennett (Video)

Astăzi, 14 septembrie 2011, când Amy Winehouse ar fi împlinit 28 de ani, a fost lansată ultima piesă înregistrată de...

Închide