Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Smokie inaugurează Cluj Arena alături de Scorpions

Publicat

pe

Smokie
Smokie

Trupa Smokie va concerta pe 9 octombrie 2011 în cadrul seriei de evenimente ce inaugurează Cluj Arena.

Pe 8 octombrie 2011, vedeta serii va fi trupa Scorpions, care revine în România după ce pe 9 iunie 2011 a concertat la București! Vezi cum a fost concertul din Capitală!

Smokie

Informaţia a venit de la Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, care a declarat într-o conferinţă de presă: "Confirm că vine Scorpions. Am avut mare noroc că am prins o variantă bună, având în vedere că noi nu vrem să cheltuim niciun ban, toate cheltuielile legate de acest concert le va suporta firma Fun Time din Bucureşti, cea care a adus în România şi trupa Metallica. Cele mai ieftine bilete vor putea fi achiziţionate la preţul de 50 de lei."

"În 9 octombrie, trupa vedetă va fi Smokie,  formaţie care a fost celebră în anii '80. Preţul biletelor va pleca de la 30 de lei", a mai adăugat Tișe.

Smokie este o trupă britanică de rock, fondată în 1964, care a cunoscut succesul în 1975 graţie celui de-al doilea album al său Changing All the Time.

Stadionul Cluj este construit la standarde UEFA şi FIFA şi are o capacitate de peste 30.000 de locuri. Costurile sale de construcție ating suma de 35 de milioane de euro, la care se adaugă cei 800.000 de euro, ce reprezintă valoarea totală a lucrărilor de amenajare a zonei adiacente. Arena va fi complet terminată pe 30 septembrie 2011.

Smokie - Living Next Door To Alice

Muzică și film

Un film despre trupa Scorpions se va lansa în 2025

The Scorpions, una dintre trupele legendare ale ultimelor decenii va primi propriul film biografic. Informaţia vine de la câteva surse reputate din Hollywood, care asociază filmul "Wind of Change" cu compania ESX Entertainment.

Publicat

pe

Poze concert Scorpions pe 28 iunie 2023 la Romexpo │ FOTO: George Stanculeanu / InfoMusic.ro

Filmul biografic despre Scorpions "Wind of Change" este dezvoltat şi produs de către ESX Entertainment, o companie fondată de actorul şi fostul pilot de curse Ali Afshar. Avem de-a face cu o companie care se ocupă mai degrabă cu pelicule indie, care s-a remarcat în special prin producţii scoase pe platformele de streaming în pandemie.

Despre ce e "Wind of Change"? Aparent scenariul este despre trei prieteni cu o prietenie neaşteptată, a căror pasiune pentru rock'n'roll i-a adus la starul de mega vedete în anii 1980. Ei s-au ridicat "din cenuşa Germaniei post război mondial" şi au ajuns o trupă cu multiple discuri de platină.

Ce spune producătorul Afshar despre Scorpions:

Muzica SCORPIONS a pătruns în cultura noastră într-un mod semnificativ. Există o calitate evocatoare a sunetului lor, care este inegalabilă în gen, acesta fiind unul dintre motivele pentru care hituri precum "Rock You Like A Hurricane" și "Still Loving You" continuă să fie difuzate intens și să apară pe coloanele sonore ale filmelor, iar muzica lor continuă să rezoneze cu o nouă generație de fani din întreaga lume.

Se pare că viaţa acestui producător s-a schimbat radical şi Scorpions a contribuit la asta, după ce familia sa a fugit din Iran şi a venit în SUA. Motivul pentru care pelicula apare în 2025 este şi pentru că atunci aniversează Scorpions 60 de ani de activitate.

"Wind of Change" s-a născut într-un moment de inspiraţie după ce Scorpions a cântat la Festivalul de Pace din Moscova în 1989, alături de Bon Jovi şi Motley Crue. Aparent miile de ruşi care cântau cu trupa au servit ca inspiraţie. Gurile rele spuneau prin 2020 ca de fapt CIA a creat piesa ca parte a propagandei din Războiul Rece, pentru a destabiliza URSS.

Conspiraţia a devenit chiar podcast pe Spotify, cu acelaşi nume ca filmul şi piesa.

Citește în continuare

Trending