Urmărește-ne în Social Media

Articole

Vedete rock care au murit la 27 de ani!

Vârsta de 27 de ani pare a fi punctul critic în viața vedetelor rock, având în vedere câte au dispărut la această vârstă. Kurt Cobain, Janis Joplin, Jim Morrison, Mia Zapata, Brian Jones sunt cei mai cunoscuți muzicieni incluși în acest tragic "club 27".

Publicat

pe

Jim MorrisonJim Morrison

Morrison s-a stins din viață în 1971, când a fost găsit mort în baia din apartamentul său din Paris, însă cauza morții sale rămâne incertă deoarece nu a fost realizată o autopsie. Astfel, unii spun că acesta a murit de supradoză, alții că a decedat de fapt într-un bar din Paris și a fost apoi adus în apartamentul său. Pe de altă parte, întrucât pe certificatul de deces se specifică ”Cauze naturale”, unele teorii spun că a murit din cauza unui infarct.

Kurt CobainKurt Cobain

Fanii trupei Nirvana au fost nevoiți să-și ia la revedere de la Kurt Cobain în aprilie 1994, când acesta s-a sinucis. Nirvana a avut un rol esențial în istoria muzicii, schimbând cursul unei industrii. Ce l-a determinat pe Cobain să recurgă la un astfel de gest? Nu vom putea afla cu siguranță niciodată, însă se presupune că relația tumultoasă cu Courtney Love și dependența de heroină l-au influențat.

Janis JoplinJanis Joplin

Janis Joplin rămâne una dintre cele mai bune voci din istoria muzicii, care a făcut ca industria rock din anii 60 să fie mai accesibilă și femeilor. O fire nonconformistă, celebră pentru libertatea ei de exprimare, Joplin din păcate nu a putut să controleze consumul de droguri și alcool. În 1970, Janis Joplin s-a stins din viață în Hotelul Landmark Motor din Los Angeles în urma unei supradoze de heroină.

Jimi HendrixJimi Hendrix

Jimi Hendrix este considerat unul dintre cei mai mari chitariști din toate timpurile, care a inițiat trend-ul în rândurile vedetelor rock de a distruge chitările în timpul concertelor. Jimi Hendrix are aceeași soartă ca Janis Joplin și moare cu câteva săptămâni înainte de Janis în 1970. Hendrix a fost găsit în apartamentul iubitei sale din Londra axfisiat cu propria vomă din cauza faptului că a luat prea multe somnifere.

Mia ZapataMia Zapata

Mia Zapata a fost fondatoarea trupei de punk Gits și este considerată una dintre cele mai importante artiste din istoria muzicii punk. Una dintre cele mai mari admiratoare a lui Zapata este Joan Jett, care a refăcut grupul Gits, sub numele Evil Stig (Gits scris invers). Mia Zapata a avut însă parte de un final tragic, aceasta fiind asaltată  în 1993 de un bărbat, violată și apoi ucisă, într-o seară când se îndrepta spre casă. Poliția nu a reușit să descopere vinovatul, motiv pentru care Joan Jett a susținut numeroase concerte caritabile cu Evil Stig, banii strânși fiind folosiți pentru continuarea investigațiilor.

Brian JonesBrian Jones

Brian Jones a fost unul dintre membrii fondatori ai trupei Rolling Stones. Brian Jones s-a considerat mereu liderul formației, dar din cauza problemelor de sănătate a părăsit Rolling Stones în 1969 și a fost înlocuit cu Mick Taylor. Jones era un consumator înrăit de LCD și alcool, care într-un final l-au împins către deces. Artistul a fost găsit fără suflare în piscina sa. Se pare că din cauza faptului că se află sub influența drogurilor și alcoolului s-a înecat, moartea sa fiind catalogată drept una accidentală.

PUBLICITATE
2 comentarii

Trending