Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Iggy Pop cântă la Tuborg Green Fest Peninsula

Publicat

pe

Iggy Pop va concerta în premieră în România alături de formaţia sa, Iggy and the Stooges, în cadrul Tuborg Green Fest Peninsula 2011.

Considerat un pionier al punk-ului, Iggy îi va încânta pe peninsulari pe 27 august cu melodii ca Lust for Life, Passenger, Real Wild Child, China Girl sau Tonight, care au influenţat generaţii întregi de artişti.

Festivalul Tuborg Green Fest Peninsula se va desfăşura în perioada 25-28 august 2011 la Târgu Mureş, în apropierea Complexului de Agrement Weekend.

Iggy Pop - Lust For Life

Muzică nouă

Iggy Pop face un cover memorabil după "Personal Jesus"

Puţini artişti au reuşit să îşi pună amprenta pe piesa Depeche Mode "Personal Jesus", dar iată că Iggy Pop tocmai s-a înhămat la această sarcină. Alături de Trevor Horn ne oferă o interpretare în zona rockabilly a piesei. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Iggy Pop in concert la Electric Castle 2023 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Unul dintre cele mai memorabile coveruri după "Personal Jesus" este cel realizat de către Marilyn Manson, dar iată că şi Iggy Pop îşi încearcă mâna cu acest track. Vocea sa încercată de vreme, abuz de alcool şi narcotice sună la fel de bine ca la începuturile punk-ului, la care a contribuit decisiv. Track-ul original era lansat de Depeche Mode în 1990 şi iată-l dăinuind prin coveruri şi la 30 de ani distanţă.

Inclusiv Johnny Cash a realizat un cover după el, deloc departe de ce face Iggy Pop acum. Trevor Horn duce conceptul spre rockabilly şi spre o melodie pe care ai auzi-o cu siguranţă într-un bar din serialul "True Blood". Acest single provine de pe un viitor album de coveruri al legendarului producător Trevor Horn, sub numele de "Echoes - Ancient & Modern".

Iggy a tras trei "duble" pentru acest track şi cu fiecare a devenit "şi mai nebun", în vreme ce a patra dublă a fost doar el recitând versurile. Rezultatul este o alipire a înregistrărilor, ca un tot unitar. Inspiraţia a fost "un show TV deviant". Horn va colabora cu artiştii săi preferaţi pe albumul de coveruri, înregistrând coveruri după 11 piese preferate ale sale.

Piesele acoperă perioada 1982 - 2012 şi includ coveruri inedite, al lui Marc Almond după Pat Benatar sau Seal după Joe Jackson. Albumul va sosi pe 1 decembrie 2023 prin Deutsche Grammophon. Poate cel mai ciudat cover e cel după Kendrick Lamar ("Swimming Pools (Drank)", unul realizat de către Tori Amos. Mai apar pe LP şi Rick Astley, Toyah Willcox şi Robert Fripp.

Iggy Pop şi-a început bine anul 2023, lansând albumul cu numărul 19, "Every Loser", pe care colaborează cu Chad Smith de la Red Hot Chili Peppers, Duff McKagan de la Guns N' Roses şi Travis Barker de la Blink-182.

Citește în continuare

Trending