Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Havasi, cel mai rapid pianist al lumii la Bucuresti: Symphonic Red Concert Show

Publicat

pe

Havasi
Havasi

Havasi, cel mai rapid pianist al lumii, se va afla toamna aceasta pentru prima dată la București în cadrul unui spectacol grandios - Symphonic Red Concert Show - la Sala Palatului pe 15 noiembrie. Va fi o producție monumentală ce va reuni pe aceeași scenă peste 100 de artiști din întreaga lume, publicul fiind purtat într-o aventură impresionantă, o creație muzicală fără precedent a virtuosului Havasi.

Havasi

Peste 50 de instrumentiști, un cor impresionant acompaniat de toboșari japonezi, instrumente exotice, 15 soliști de excepție din întreaga lume și maiestria celui mai rapid pianist al lumii reprezintă esența proiectului Symphonic Red Concert Show. Recunoscut drept unul dintre cei mai talentați compozitori și interpreti ai noii generații, deținator a 7 discuri de platină, Havasi a căutat mereu să inoveze rețeta clasică a unui concert de pian, abordând nenumarate stiluri muzicale. Nu numai compozițiile sale uimesc spectatorii, ci și abilitățile native care i-au adus în noiembrie 2009 recunoașterea drept cel mai rapid pianist al lumii, stabilind astfel un nou record mondial.

Fascinat de combinațiile inedite de instrumente și culturi muzicale diferite, Havasi a construit în timp un spectacol eclectic desăvârșit ce reunește peste 100 de artiști sub un singur nume: Symphonic Red Concert Show. Spectacolul are la bază o suită de compoziții născute dintr-o fuziune de stiluri și sonorități diverse, interpretate de artiști reuniți din toate colțurile lumii. Prin propria lor cultură aceștia dau amprentă personală fiecărei partituri. Greu de încadrat în parametrii unui singur stil muzical, creația lui Havasi este sinonimă si cu aparitia unui nou gen, pe care managerul trupei REM l-a descris simplu drept world classical music - o îmbinare de ritmuri clasice și pop, new wave și world music.

Show-ul este aclamat de public, artiști și critici deopotrivă:

Sypmphonic Red reușește să te cucerească din primul moment fără a te pierde nici măcar o secundă. Are o forță nebănuită care te face efectiv să plutești! Este o experiență amețitoare!” (Géza Hajnal)

Realitatea a depășit orice imaginație! Muzica lui Havasi reușește saă inspire armonie perfectă pendulând între extremități: blândă dar sălbatică în același timp, proaspată dar matură, reală dar fantezistă!” (Ágnes Hidasi)

The Symphonic Red Concert te lasă pur și simplu fără suflare! Exact așa cum este descris, show-ul acesta este o experiență unică, de neratat!” (Adrienn Bauer).

Havasi – Symphonic Red Concert Show

Organizat de Amphitrion, spectacolul va putea fi văzut la Sala Palatului pe 15 noiembrie, biletele fiind disponibile începand de joi, 28 iulie, în rețeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau online, pe www.myticket.ro. Biletele vor avea preturi cuprinse între 100 și 300 de lei.

Trending