Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Dans sălbatic cu Prodigy la Rock the City

Publicat

pe

Festivalul Rock the City şi-a primit astăzi publicul cu muzică electronică şi rock alternativ.

Cei aproximativ 5000 de oameni prezenţi în Piaţa Constituţiei au fost animaţi în primă fază de muzica rockerilor de la Therapy? şi de foarte mulţi litri de bere.

Spiritele s-au încins cu adevărat când membrii trupei The Prodigy şi-au făcut apariţia într-un spectacol exploziv de lumini şi lasere, cântând piesa "Worlds On Fire".

În cele aproape două ore cât s-au aflat pe scenă, cei de la The Prodigy nu au slăbit deloc ritmul, îndemnând publicul în continuu să cânte şi să danseze alături de ei.

Maxim, mc-ul şi totodată solistul de culoare al trupei a coborât în rândurile fanilor strigând: "I want my people from Bucharest to make a circle, and dance!!".

Mulţimea s-a dezlănţuit de-a binelea pe ritmurile hiturilor "Poisson", "Voodoo People", "Fire starter", "Breathe", "Omen" şi "Smack My Bitch Up".

Show de lumini şi lasere, dans sălbatic, rock, muzică nonconformistă, public în delir şi câteva mici incidente fără de care festivalul nu s-ar fi numit ROCK the City, au marcat prima zi din cele trei ce vor zgudui Bucureştiul în acest week-end.

Concerte & turnee

Încă 20 de formaţii anunţate pentru Rockstadt Extreme Fest 2024

Suntem în plină fervoare a anunţurilor legate de marile festivaluri muzicale ale anului. Astfel, după Summer Well 2024, acum avem 20 de nume noi pentru Rockstadt Extreme Fest 2024. Pe listă se află nume mari din metalcore, ca Loathe, dar şi monştri sacri precum Therapy?

Publicat

pe

Poster Rockstadt Extreme Fest 2024
Poster Rockstadt Extreme Fest 2024 │ FOTO: Rockstadt

Rockstadt Extreme Fest 2024 se desfăşoară între 30 iulie 2024 şi 4 august 2024, la Râşnov şi e poate festivalul cu cel mai mare lineup din România. S-a ajuns la peste 106 trupe, 3 scene, 6 zile de metal. Headlinerii sunt Behemoth, Kreator, Dimmu Borgir, Amon Amarth, dar surprind plăcut şi nume ca Pendulum sau Opeth.

Iar începând de pe 22 februarie li se alătură aceste 20 de nume:

  • Suicidal Tendencies
  • Saxon
  • Fear Factory
  • Jinjer
  • Delain
  • Dragonforce
  • Baroness
  • WATAIN
  • Loathe
  • Frog Leap Studios
  • Therapy?
  • Eivør
  • Crownshift
  • Anaal Nathrakh
  • Jesus Piece
  • A Place To Bury Strangers
  • Show Me The Body
  • Svalbarduk
  • D.R.I
  • CRO-MAGS
  • UFOMAMMUT
  • Serrabulho

Personal sunt cel mai încântat de apariţia celor de la Loathe pe listă, o formaţie de heavy metal din Liverpool. Ei pot fi clasificaţi şi ca metalcore şi ca nu metal, dar au şi elemente surprinzătoare de rock progresiv sau chiar shoegaze pe alocuri. Nu sunt activi de multă vreme, doar de un deceniu, iar ultimul LP lansat fost "The Things They Believe", din 2021.

Citează ca influenţe coloana sonoră a jocului "Silent Hill 2" sau cea a lui "Blade Runner".

Una dintre trupele cu cea mai mare tradiţie din lineup este Therapy?, care ştiam că are un turneu european în 2024 şi iată că ajunge şi la noi. Irlandezii au mai fost în România acum aproximativ un deceniu, în Piaţa Constituţiei, la un concert care i-a inclus şi pe Judas Priest şi pe The Prodigy.

Jinjer au fost prezenţi la Bucureşti în 2022, în deschiderea concertului Slipknot de la Romexpo, iar solista Tatiana Shmayluk are un stil vocal aparte, undeva între Courtney de la Spiritbox şi Alissa de la Arch Enemy, dar alunecă foarte lin între cântat curat şi growl.

Nu sunt doar veşti bune totuşi, ci şi anulări: Cattle Decapitation şi Darkest Hour şi-au anulat turneeele europene, deci nu mai vin la REF 2024.

Citește în continuare

Industria muzicala

Cancel culture? Prodigy schimbă versurile piesei "Smack My Bitch Up"

"Smack My Bitch Up" este poate cea mai celebră piesă de la rave-urile din toată lumea şi tocmai a suferit o modificare. Fanii care au participat la un concert The Prodigy în noiembrie 2023 au remarcat o modificare a versurilor sale.

Publicat

pe

The Prodigy
The Prodigy │ FOTO: The Prodigy / Townsend Music

Au trecut mai bine de 25 de ani de la debutul lui "Smack My Bitch Up", votată de mulţi drept cel mai controversat cântec din istorie. Poate şi pentru că versurile par a glorifica violenţa contra femeilor. Track-ul este un single de pe legendarul album al formaţiei britanice "The Fat of The Land". Sosea în 1997 şi a primit critici pentru versurile violente.

În ciuda controverselor, avea să ajungă un hit, atât în SUA, cât şi în Marea Britanie. The Prodigy se află acum, în noiembrie 2023 într-un turneu european, care a inclus două reprezentaţii la Alexandra Palace, în Londra. Ei bine, un fan a filmat show-ul de pe 24 noiembrie şi a remarcat că Maxim, (noul solist al trupei, după ce Keith Flint a încetat din viaţă) a schimbat versurile piesei "Smack My Bitch Up".

Versul cu probleme a venit "Change my pitch up". Trebuie spus şi că dacă ne luăm după Setlist.fm, atunci reprezentaţia a inclus "varianta curată" a melodiei din 1997. E neclar însă dacă schimbările sunt permanente sau nu şi dacă eventual vom găsi şi pe platformele de streaming o astfel de versiune luând locul celei controversate.

Liam şi Maxim nu au comentat pe seama acestei înlocuiri, iar nu mulţi fani participanţi la concert au sesizat schimbarea. În 2010 "Smack My Bitch Up" a fost votată drept "cea mai controversată piesă din toate timpurile", dar pe atunci muzicienii şi-au apărat alegerile de versuri. Ei au făcut o paralelă cu "Firestarter", care în mod evident nu îndeamnă la piromanie, ci e... despre personalitatea lui Keith Flint.

Liam Howlett spunea în anii '90 şi că nu e despre lovirea unei iubite, ci o "ironie la adresa presei britanice". Şi Keith Flint a declarat pentru Rolling Stone că acest track era un tribut pentru cultura B-Boy hip-hop.

Fanii discută abitir subiectul versurilor schimbate pe Reddit.

Citește în continuare

Trending