Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Amy Winehouse a murit

Publicat

pe

Amy Winehouse
Amy Winehouse

Amy Winehouse a fost găsită fără suflare în reședința ei din Londra. Sâmbătă, 23 iulie, serviciul de ambulanță a ajuns în Camden Square NW1, pronunțând decesul artistei în jurul orei locale 16.05. Cauzele morții sunt încă necunoscute, fiind speculată posibilitatea unei supradoze.

Doctorii o avertizaseră că drogurile și alcoolul i-ar putea provoca moartea la o recidivă. În mai, Amy intrase într-un ultim program de recuperare la clinica The Priory. Din păcate, lucrurile au luat-o într-o direcție greșită. Concertul inaugural de la Belgrad a fost un fiasco total, managementul artistei hotărând anularea întregului turneu. Amy Winehouse ar fi urmat să cânte și la București pe 15 august, recitalul fiind anulat acum o lună.

Amy Winehouse

Amy Winehouse avea doar 27 de ani, fiind laureată cu multiple premii Grammy. Născută pe 14 septembrie 1983 într-o familie de muzicieni de jazz, Amy a fost descoperită la vârsta de 16 ani de cântărețul de soul Tyler James. În 2003 a debutat cu discul "Frank". Trei ani mai târziu a cunoscut marele succes cu "Back to Black" (octombrie 2006). Cel de-al doilea album i-a adus 5 premii Grammy.

Problemele lui Amy Winehouse erau cunoscute de prieteni, familie, colaboratori și de public. Se cunoștea gravitatea situației, însă din păcate viața nu i-a putut fi îndreptată, salvată. Cine să fie de vină? Amy, familia, impresarii ei, industria muzicală?

Tot la 27 de ani au murit și Jim Morrison, Kurt Cobain, Janis Joplin și Jimi Hendrix.

[poll id="4"]

Muzică și film

Urmărește trailerul pentru "Back to Black", un film biografic despre Amy Winehouse

Primul trailer pentru viitorul film despre Amy Winehouse, "Back to Black", a devenit disponibil pentru vizionare. Pelicula o are în rolul principal pe actrița Marisa Abela. Mai multe detalii și video în articol.

Publicat

pe

Trailer "Back to Black"
Trailer "Back to Black" │ FOTO: captură YouTube / StudiocanalUK

Regizat de Sam Taylor-Johnson ("Fifty Shades of Grey", "Nowhere Boy"), pe baza unui scenariu scris de Matt Greenhalgh, "Back to Black" o prezintă pe Marisa Abela în rolul regretatei Amy Winehouse. Filmul se concentrează pe anii de început ai artistei, ca muzician de jazz în nordul Londrei, și călătoria ei tumultoasă către faimă.

Distribuția filmului îi mai include pe Jack O’Connell în rolul soțului lui Winehouse, Blake Fielder Civil, Eddie Marsan ca tatăl lui Winehouse, Mitch și Juliet Cowan în rolul mamei Janis Winehouse-Collins, iar Lesley Manville o interpretează pe bunica sa, Cynthia.

"Nu scriu muzică pentru a fi celebră. Scriu cântece pentru că nu știu ce aș face dacă nu aș compune", spune Marisa Abela în trailer.

"Back to Black" a primit sprijin din partea moștenitorilor lui Amy Winehouse, Universal Music Group și Sony Music Publishing. Filmul este programat să apară în cinematografe pe 10 mai 2024.

"Back to Black" este primul film biografic despre Amy Winehouse. După moartea cântăreței în 2011, la vârsta de 27 de ani, au apărut numeroase documentare despre viața și cariera ei, inclusiv câștigătorul Premiului Oscar din 2015, "Amy" și "Reclaiming Amy", un proiect marca BBC, lansat în 2021.

TRAILER: "Back to Black"

Citește în continuare

Trending