Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

King Diamond a lansat prima piesă după 12 ani, "Masquerade of Madness" - AUDIO

King Diamond a revenit după 12 ani de pauză cu piesa "Masquerade of Madness". Noul track etalează clasicul falsetto al artistului şi anticipează un nou album al legendei heavy metal daneze. Ascultă noua melodie în cadrul articolului.

Publicat

pe

Coperta Single King Diamond Masquerade of Madness
Coperta Single King Diamond Masquerade of Madness │ FOTO: King Diamond

Debutul acestui single a fost prefaţat de o reprezentaţie unică la Kings Theatre în Brooklyn. Acolo King Diamond şi-a adus teatrul horror plus show-ul heavy metal grotesc, demn de succesor al lui Alice Cooper. "Masquerade of Madness" este prima piesă a maestrului horror conceptual după 12 ani, dar nordicul nu şi-a pierdut din inspiraţie. Noua melodie a mai apărut pe setlist-urile concertelor sale din 2019, dar e pentru prima oară când putem asculta şi varianta de studio.

Track-ul include riff-uri sinistre, solo-uri bogate, un aer ameninţător şi evident falsetto-ul clasic. Versurile spun o poveste horror demnă de un Halloween sărbătorit târziu la un ospiciu părăsit. Acest single anticipează noul album "The Institute", pe care King Diamond îl va lansa în 2020. Artistul în vârstă de 63 de ani s-a luptat cu probleme de sănătate din 2006 încoace, dar iată-l revenit în muzică. Viitorul disc ar fi primul de la "Give Me Your Soul... Please" din 2007.

Acel material a primit o nominalizare la premiile Grammy pentru "Cea mai bună reprezentaţie Metal, pentru piesa "Never Ending Hill". Cât despre noul LP, "The Institute" este un album concept, cu o poveste inspirată de un ospiciu din anii 1920. Povestea să va fi împărţită pe două albume. 2020 se anunţă un an important pentru King Diamond, care îşi va reuni şi trupa Mercyful Fate. Grupul a anunţat câteva concerte pentru la anul şi discută şi despre piese noi.

King Diamond a lansat un DVD şi Blu-Ray la începutul acestui an, "Songs for the Dead Live", care surprinde cele mai teatrale aspecte ale concertelor dedicate albumului "Abigail" din 1987. Acesta a fost aniversat prin reprezentaţii speciale la Graspop Metal Meeting din Belgia în 2016 şi la Philadelphia Filmore în noiembrie 2015.

King Diamond, pe numele său real Kim Bendix Petersen este activ în muzică din 1974 şi a abordat genuri precum heavy metal, gothic metal, speed metal, hard rock şi shock rock.

Comentează

Trending