Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Rush are cel mai bun spectacol live din lume

Publicat

pe

Rush
Rush

Trupa Rush a fost votată ca fiind formația cu cea mai bună prestație live din lume, potrivit unui clasament realizat de revista MusicRadar.

În urma votării, se pare că spectacolele de rock progresiv sunt cele mai atractive, printre preferații publicului fiind prezenți cei de la Porcupine Tree, Dream Theater, Muse.

Rush

Iată topul celor mai bune prestații live, realizat de revista MusicRadar pe baza voturilor oferite de cititori:

1. Rush
2. Iron Maiden
3. Guns n’Roses
4. Porcupine Tree
5. Dream Theater
6. Muse
7. AC/DC
8. Metallica
9. U2
10. Rammstein
11. Foo Fighters
12. Roger Waters
13. Bon Jovi
14. Radiohead
15. Rage Against the Machine
16. Bruce Springsteen
17. Rolling Stones
18. Green Day
19. Paul McCartney
20. Aerosmith
21. Pendulum
22. Black Keys
23. Machine Head
24. Journey

 

Muzică și film

Documentarul despre Bon Jovi primeşte un trailer nou: "Thank You, Goodnight"

Ştiam de ceva vreme că Hulu a produs un documentar despre viaţa şi cariera lui Bon Jovi, dar iată că acum vedem un trailer nou şi extins pentru această serie. Pe numele său complet "Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story", acesta este primul documentar despre trupă.

Publicat

pe

Documentar Bon Jovi 2024
Documentar Bon Jovi 2024 │ FOTO: Hulu

La serialul documentar au contribuit atât membrii actuali ai formaţiei, cât şi cei din trecut. Cineastul Gotham Chopra s-a ocupat de proiect, care serveşte şi ca material aniversar de 40 de ani pentru albumul de debut al grupului american. El sosea pe 21 ianuarie 1984 prin Polygram şi Mercury Records. Asta la un an după ce lua naştere trupa Bon Jovi, în New Jersey.

Mini seria documentar "Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story" are 4 părţi şi include momente nemaivăzute până acum din culisele grupului. Are premiera pe 26 aprilie 2024, pe Hulu şi având în vedere afilierea sa cu Disney+, sunt şanse să o vedem şi noi în România pe acea platformă. O porţiune mare din această producţie îi este dedicată solistului trupei, Jon Bon Jovi. Atât carierei sale muzicale, cât şi vieţii sale.

Ascultăm demo-uri de la începuturile trupei, vedem clipuri din arhiva personală şi fotografii din primele cluburi în care tinerii cu păr vâlvoi au primit o şansă să se afirme. Nu lipsesc momentele de fricţiune, serile de party, plecările din grupă, dezamăgirile, dar şi premiile acordate pe marile scene. Gotham Chopra are multiple premii Emmy până acum, ocupându-se de "Kobe Bryant's Muse", "Man In the Arena", "Tom vs Time".

Un moment important în istoria recentă a trupei a fost cel din 2013, când chitaristul Richie Sambora a părăsit Bon Jovi, pentru a petrece mai mult timp cu familia. Ratase deja 13 concerte ale trupei în 2011, când a intrat la dezintoxicare. S-a realaturat totuşi colegilor în 2018, când a avut loc introducerea Bon Jovi în Rock and Roll Hall of Fame.

Sambora încă dă semne în unele interviuri că vede un turneu de reuniune Bon Jovi ca o posibilitate reală. Cel mai recent astfel de interviu datează din noiembrie 2023.

Citește în continuare

Concerte & turnee

AC/DC anunţă un turneu european, care are loc în vara lui 2024; Unde vedem trupa?

Aflam la început de lună februarie că AC/DC se pregăteşte să anunţe "ceva". Acel "ceva" putea fi un album nou, dar speculaţiile inclinau mai degrabă spre un turneu european. Acesta a fost în sfârşit anunţat pe 12 februarie 2024 şi avem detalii despre el mai jos.

Publicat

pe

Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up"
Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up" │ FOTO: Josh Cheuse / Sony Music

Turneul european din 2024 este cunoscut sub numele de "Power Up" şi va debuta în luna mai 2024, desfăşurându-se până în august inclusiv. AC/DC se va prezenta în fata fanilor din UE şi UK în următoarea formula: Brian Johnson la voce, Angus şi Stevie Young la chitară, Matt Laug la tobe şi cel mai nou membru, Chris Chaney la bas. El va "căra mai departe torţă pentru Cliff", conform comunicatului oficial al grupului.

Turneul AC/DC va duce legenda hard rock australiană prin tari ca Germania, Italia, Spania, Olanda, Slovacia, Franţa sau Irlanda.

Iată concertele programate în acest moment în Europa:

  • 17 mai - Gelsenkirchen, Germania, Veltins Arenă
  • 21 mai - Gelsenkirchen, Germania, Veltins Arenă
  • 25 mai - Reggio Emilia, Italia, RCF Arenă
  • 29 mai - Sevilia, Spania, La Cartuja Stadium
  • 5 iunie - Amsterdam, Olanda, Johan Cruyff Arenă
  • 9 iunie - Munchen, Germania, Olympic Stadium
  • 12 iunie - Munchen, Germania, Olympic Stadium
  • 16 iunie - Dresda, Germania, Messe
  • 23 iunie - Viena, Austria, Ernst Happel Stadium
  • 26 iunie - Viena, Austria, Ernst Happel Stadium
  • 29 iunie - Zurich, Elveţia, Letzigrund Stadium
  • 3 iulie - Londra, Anglia, Wembley Stadium
  • 7 iulie - Londra, Anglia, Wembley Stadium
  • 13 iulie - Hockenheim, Germania, Ring
  • 17 iulie - Stuttgart, Germania, Wasen
  • 21 iulie - Bratislava, Slovacia, Old Airport
  • 27 iulie - Nuremberg, Germania, Zeppelinfeld
  • 31 iulie - Hanovra, Germania, Messe
  • 9 august - Dessel, Belgia, Festivalpark Stenehei
  • 13 august - Paris, Franţa, Hippodrome Paris Longchamp
  • 17 august - Dublin, Irlanda, Croke Park

Biletele vor fi puse în vânzare pe 16 februarie la ora 10:00. Pentru cei cărora nu le spune mare lucru numele toboşarului Matt Laug, acesta are vârsta de 55 de ani şi a colaborat cu artişti că Alanis Morisette, Alice Cooper, Slash's Snakepit şi Vaso Rossi. În 2001 a colaborat cu AC/DC, în vreme ce făcea parte dn Slash's Snakepit în cadrul turneului Nord American şi European Stiff Upper Lip.

Fostul toboşar AC/DC, Phil Rudd a fost dat afară din grupă, deşi a contribuit la înregistrarea albumului "Power Up", lansat în noiembrie 2020. Izgonirea sa din trupa s-a produs după ce artistul a fost condamnat la 8 luni de arest la domicilu pentru ameninţări cu moartea şi posesie de droguri. Ulterior avea să fie înlocuit de Chris Slade, care a mai fost toboşar AC/DC între 1989 şi 1994.

Rudd apăruse pe 15 din 18 albume AC/DC.

Citește în continuare

Concerte & turnee

AC/DC le pregătește fanilor o surpriză; să fie vorba de un turneu muzical? - VIDEO

Fanii AC/DC stau ca pe ace după ce trupa a publicat niște clipuri criptice, dar și o numărătoarea inversă ce se va încheia pe 12 februarie. Să fie vorba de muzică nouă sau de un turneu, primul în mai bine de șapte ani?

Publicat

pe

Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up"
Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up" │ FOTO: Josh Cheuse / Sony Music

"Are You Ready?" își întreabă AC/DC fanii odată cu niște lansări misterioase. Scurtele clipuri video au ca fundal muzical piesa cu același nume, extrasă de pe albumul "The Razors Edge" din 1990.

Mai mult, pe site-ul formației apare un cronometru a cărui ultimă bătaie va avea loc pe 12 februarie, la ora 10:00 (ora României). Deși indiciile oferite de AC/DC sunt cu adevărat învăluite în mister, fanii sunt de părere că trupa ar porni într-un nou turneu.

Încântarea lor de a-i (re)vedea live pe australieni are sens, dat fiind faptul că ​AC/DC a urcat doar o singură dată pe scenă în ultimii șapte ani, la festivalul PowerTrip din California, anul trecut. În cadrul acelui concert, componența trupei a fost formată din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară), Stevie Young (chitară ritmică), Cliff Williams (bass) și Matt Laug (tobe). Toboșarul Phil Rudd și-a adus aportul pentru albumul din 2020, "Power Up", dar nu a urcat pe scenă alături de colegii săi la PowerTrip.

Nu este clar dacă Rudd se va alătura formației în eventualul turneu. Mai mult, se zvonește faptul că nici bassistul Cliff Williams nu s-ar mai îmbarca la o astfel de "călătorie", după ultimul turneu din 2016. Acea serie de concerte l-a avut ca solist pe Axl Rose, după ce Brian Johnson a trebuit să ia o pauză din cauza problemelor de auz. Însă, a fost echipat cu un dispozitiv care îi permite să cânte din nou live.

Citește în continuare

Trending