Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

B'Estfest încurajează activitățile ECO

Publicat

pe

B'estfest Summer Camp 2011
B'estfest Summer Camp 2011

Cu ocazia ediţiei de anul acesta, B'ESTFEST dezvoltă platforma de responsabilitate eco numită „B'ESTFEST Goes Green”!

În cadrul acestui proiect publicul va fi implicat în programe de protejare a mediului înconjurător printr-o serie de activităţi eco-friendly în cadrul zonei „Green Village”, special amenajată în incinta festivalului.

B'ESTFEST Goes Green îşi propune să implice autorităţile locale, organizatorii, partenerii, furnizorii şi publicul participant în activităţi de reducere a emisiilor de carbon, reciclarea reziduurilor, precum şi utilizarea soluţiilor alternative de transport.

Proiectul susţinut de Zoli Toth (Sistem) şi Asociaţia Star Education se va desfăşura în cadrul Green Village - o zonă auto-sustenabilă ce va găzdui un târg de ONG-uri, workshopuri şi dezbateri pe teme ecologice şi proiecţii de filme eco.

B'estfest Summer Camp 2011Previzualizare

Printre cei prezenţi în cadrul Green Village se numără: Centrul de Informare ONU pentru România, 10:10 (Marea Britanie), Romprest, EcoRom, Green Revolution, Recolamp, Charity Gift, ProVobis, Lets Do It România.

„Toţi ştim că un eveniment de aceste dimensiuni are un impact major asupra mediului. Începând de anul acesta, împreună cu organizatorii ne-am propus să diminuăm pe cât posibil acest impact. În acest sens vom avea: transport eco (biciclete puse la dispoziţie gratuit veţi găsi detalii despre traseu pe site-ul B'ESTFEST), consum redus de energie (o parte din necesar va fi obţinut cu ajutorul panourilor solare), târgul de ONG-uri de mediu şi produse eco-friendly, proiecţie de filme pe teme eco şi o mulţime de alte activităţi interesante menite să atragă atenţia publicului asupa efectelor pozitive pe care toate aceste demersuri le au asupra mediului inconjurator” a declarat Zoli Toth.

Pentru reducerea emisiilor de carbon, publicului îi este recomandat transportul cu bicicleta, cu liniile speciale de transport, sau folosirea la capacitatea maximă a locurilor din maşină.

În ceea ce priveşte politica deşeurilor, în locaţie vor fi amenajate colectoare speciale pentru mucurile de ţigară precum şi seturi de containere pe două fluxuri de deşeuri (hârtie, plastic).

B'ESTFEST Summer Camp se va desfăşura în perioada 1-3 iulie 2011 pe islazul comunei Tunari la doar zece minute de Piaţa Presei Libere.

Trending