Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Prezențe românești la B'Estfest 2011!

Publicat

pe

Sarmalele Reci vin la Bestfest 2011
Sarmalele Reci vin la Bestfest 2011

Primele prezențe românești de la B'Estfest 2011 sunt: Șuie Paparude, OCS, Travka, Magnolia, Coma și Sarmalele Reci.

B’Estfest se mută anul acesta la iarbă verde în comuna Tunari, transformându-se într-o adevărată tabără de vară de 3 zile.

Sarmalele Reci vin la Bestfest 2011

ȘUIE PAPARUDE (2 iulie)
Trupa Șuie Paparude, apărută la începutul anilor '90 se numără printre inițiatorii curentului electronic din România. De-a lungul timpului, grupul a trecut atât prin schimbări de componență, cât și de sound. “E suflet în aparat”(2010), ultimul album al lor cuprinde 16 piese printre care single-urile “Cea mai bună zi” și “Soundcheck” foarte bine primite de fani.

OCS (1 iulie)

Formația Omul cu Șobolani (OCS) se poate lăuda de la debutul din 1997 și până în prezent cu șapte discuri și peste 20 videoclipuri. În curând albumul “Retro” va fi lansat în format digital.

TRAVKA (2 iulie)
Travka a apărut în 2004, a debutat muzical doi ani mai târziu cu albumul omonim și apoi o bruscă despărțire i-a ținut departe de scenă în perioada 2005 - 2006. În 2010, trupa revine în forță, lansând două noi single-uri: “E cineva în orașul acesta” și “Fetele-n lună”.

MAGNOLIA (2 iulie)
Magnolia este proiectul inițiat de Raluca Leahu( DJ și prezentator radio și TV) care promovează un stil retro cu influențe de electro, pop, soul și chiar de rock.

COMA (1 iulie)
Coma a fost inființată la începutul lui 1999 și se numără printre primele trupe românești de rock alternativ. Trei albume poartă semnătura lor: “Somn” (2001), “Nerostitele” (2006) și “Light” (2008), precum și numeroase hit-uri “Nu vreau fetițo casă”, “Brusli vs Vandam”, “În mine în șoaptă”,”Coboară-mă-n Rai” sau “Cântă-mi povestea”.

SARMALELE RECI (3 iulie)
Cu 18 ani în spate, 7 albume și hit-uri precum “Violeta”, “Gașca de la Bloc”, “Țara te vrea prost” sau “Sprit de vară”, Sarmalele Reci s-a impus ca una dintre cele mai apreciate trupe de rock din România.

Bilete B’Estfest 2011:
Bilete în avans:
125 lei – bilet pentru o zi
265 lei – abonament pentru 3 zile
280 lei – abonament pentru 3 zile (camping inclus)

Bilete începând cu 1 iulie 2011:
150 lei – bilet pentru o zi
285 lei – abonament pentru 3 zile (disponibile doar în prima zi de festival)
300 lei – abonament pentru 3 zile (camping inclus)
Accesul copiilor sub 12 ani, însoţiţi de un adult, este gratuit!

Muzică nouă

Pendulum revine cu un single în colaborare cu solistul Bullet For My Valentine, "Halo"

Am mai folosit expresia "Pendulum revine" şi prin 2020, când a apărut single-ul "Driver" după 10 ani de absenţă a trupei şi iată acum ni se mai pregăteşte ceva. De această dată muzicienii colaborează cu Matt Tuck de la Bullet For My Valentine.

Publicat

pe

Afis Pendulum Reading Festival 2022
Afis Pendulum Reading Festival 2022 │ FOTO: Pendulum twitter.com

Înainte să ne declarăm uimiţi sau şocaţi de un crossover între DNB şi metal, aflaţi că Pendulum a colaborat chiar şi cu In Flames acum mai bine de un deceniu pe piesa "Self Versus Self". Acum pe piesa "Halo" îi auzim pe cei de la Pendulum împreună cu solistul Bullet For My Valentine, Matt Tuck. Trupa australiană de DNB descrie single-ul ca "sunetul apocalipsei".

Avem deocamdată doar un teaser pentru noua melodie, care va sosi oficial pe 2 iunie prin Mushroom/Virgin Music Group. Va fi primul release Pendulum din 2023 şi începutul unei veri de concerte şi DJ set-uri sau apariţii live band. Fanii ştiu probabil deja că melodia s-a auzit deja live în martie la concertul sold out Pendulum din Alexandra Palance în Londra.

În 2021 Pendulum a lansat un EP numit "Elemental", care a inclus piesa şi clipul "Louder Than Words", alături de Hybrid Minds. Ultimul album de studio lansat de Pendulum venea în mai 2010, sub numele de "Immersion". În 2012 grupul intra într-o pauză, dar se reunea în 2016 şi lansa apoi acel EP în 2021. Rob Swire nu a stat degeaba şi a mai lansat muzică şi sub numele de Knife Party, care s-a auzit la un moment dat inclusiv în serialul "Breaking Bad", dacă vă vine să credeţi.

Pendulum pornea la drum în 2002 şi a abordat genuri ca drum and bass, electronic rock şi dance-rock. Povestea sa pornea în Perth, Australia, dar Rob Swire, Paul Hardin şi Gareth McGrillen s-au mutat în UK când au cunoscut succesul. De alfel Swire şi McGrillen au format şi Knife Party după. Chiar dacă formaţia are doar 3 albume, a ajuns să fie însăşi definiţia DNB-ului prin anii 2010.

Grupul e cunoscut atât pentru piese proprii, cât şi pentru remixuri, cel mai popular fiind cel pentru "Voodoo People" de la The Prodigy.

Citește în continuare

Albume noi

COMA a lansat albumul "Acordul părinților" - TRACKLIST

COMA prezintă "Acordul părinților", cel de-al cincilea album din carieră. Te invităm să afli mai multe detalii și să asculți cea mai recentă piesă lansată de pe acest material - "Lauri".

Publicat

pe

Concert Coma la Arenele Romane - lansarea albumului Orizont

"<<Lauri>> este a șasea si ultima semnătură de pe <<Acordul părinților>>. A fost făcută cu ultimele picături din călimară și la o oră târzie... şi am pus în ea amărăciune şi dezgust, răceală, resemnare, indiferenţă, dar și un strop de melancolie. Și am râs. Pentru că ea mi-a zâmbit, mi-a spus <<Curaj!>>... și m-a îmbrățișat cu blândețe", a declarat COMA.

"Acordul părinților" este colecție de melodii rezultată în urma unui experiment desfășurat în timpul pandemiei, când membrii formației au lucrat individual. Pe "Acordul părinților", piesele sunt gândite în tandem, opunând diferite teme ale trăirilor noastre interioare ascunse sau uitate ca într-o balanță, în speranța unei confruntări care să ducă la echilibru.

"Aurora" a fost primul cântec de pe "Acordul părinților". El poartă numele zeiței romane a dimineții pentru că mesajul său este strâns legat de puterea pe care o poate avea acest moment al zilei asupra omului - acea putere de a te face, pierzându-te în razele ei, să ai curaj să pornești spre dorințele tale cele mai abandonate, să le scoți la iveală și să le permiți să explodeze.

"NYX" a fost a doua melodie lansată de COMA de pe următorul material, care a sosit ca o promisiune către "sine". Noaptea (Nyx), de pe poziţia de "sfetnic cel bun", ajută la limpezirea gândurilor, iar floarea de Nu-mă-uita, prin proiectarea semnificaţiei asupra propriei persoane, stabileşte condiţiile funcţionării acestei promisiuni.

"IZA" a fost al treilea single de pe "Acordul părintilor" și poartă numele unei prietene a formației care, cu o înregistrare a interpretării la pian, în maniera proprie, a unei piese COMA, a adus inspirație și liniște. Tema muzicală este construită din sample-uri inspirate din acea înregistrare, iar versurile merg pe aceeași linie a introspecției, gravitând în jurul ideii de împăcare.

"Calista", a patra melodie, vorbește despre toate părțile noastre conflictuale la care nu dorim să renunțăm, dar și despre urmările posibile la care nimeni nu se mai gândește. Recent, COMA a lansat piesa "Naufragii", o colaborare cu Maru.

Tracklist "Acordul părinților":

  1. Aurora
  2. NYX
  3. Iza
  4. Calista
  5. Naufragii (feat. Maru)
  6. Lauri
Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED

Trending