Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Kings of Leon, Slash și Arcade Fire îl omagiază pe Bob Dylan

Publicat

pe

Bob Dylan
Bob Dylan

Kings of Leon, Slash, Arcade Fire și My Chemical Romance se află printre muzicienii care au ținut să-i aducă asăzi un omagiu lui Bob Dylan, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani.

Caleb Followill, solistul trupei Kings of Leon a spus: "Este un adevărat erou. Oricine a încercat vreodată să scrie un cântec se simte prost atunci când aude unul din cântecele lui. L-am întâlnit în turneu și aproape am leșinat...."

Bob Dylan

Slash a fost de asemenea exuberant în afirmații: "Am cântat alături de mari artiști, însă Bob Dylan este fără nicio îndoială unul dintre cei mai mari."

Luke Pritchard de la The Kooks a zis: "Oamenii îl consideră un cântăreţ genial datorită vocii sale unice. Nu a fost doar un deschizător de drumuri, ci chiar idolul unei întregi generații."

sursa: nme.com

Muzică nouă

Slash a lansat un cover după Fleetwood Mac, piesa "Oh Well", cu Chris Stapleton

Slash a lansat încă un single de pe albumul său de coveruri blues, de această dată piesa "Oh Well", în colaborare cu muzicianul country Chris Stapleton. Avem de-a face cu un cover fabulos după Fleetwood Mac.

Publicat

pe

Coperta album Slash Orgy of the Damned
Coperta album Slash Orgy of the Damned │ FOTO: Slash

Primul single de pe albumul de blues al lui Slash a fost "Killing Floor", iar acum apare și al doilea, "Oh Well". Noul album se numește "Orgy of the Damned" și marchează debutul lui Slash în lumea blues-ului. Va sosi pe 17 mai prin Gibson Records. Revenind la "Oh Well", melodia apărea pe al treilea album de studio Fleetwood Mac, "Then Play On", care a apărut în 1969.

Noua versiune ne aduce vocea gravă a lui Chris Stapleton, care livrează multă emoție și trăire, tipică unui blues bas ticsit de mustrări. Livrarea sa se potrivește perfect cu modul tipic de sud al Statelor Unite în care Slash își livrează notele. Piesa "Oh Well" a avut parte de multe coveruri de-a lungul anilor, de la Tom Petty and the Heartbreakers până la Kenny Wayne Shepherd și ZZ Top, mulți și-au încercat norocul, inclusiv Haim, Aerosmith, Joe Jackson și Eels. Slash ne oferă și o doză de rock 'n roll spre final și un solo fabulos. Albumul cel nou al lui Slash are și rol de omagiu pentru blues-ul clasic. Include o serie de soliști cu nume mari în colaborări, precum Gary Clark Jr., Billy Gibbons de la ZZ Top, Dorothy, Iggy Pop, Demi Lovato, Paul Rodgers, Beth Hart și Chris Robinson.

Slash a cântat pe album alături de colegii săi din Blues Ball în anii 1990. Este vorba despre basistul Johnny Griparic și clăparul Teddy "ZigZag" Andreadis. Toboșarul Michael Jerome și solistul/chitaristul Tash Neal întregesc acest lineup solid. Slash ne oferă coveruri după Robert Johnson, T. Bone Walker, Steppenwolf, Albert King, Stevie Wonder și Willie Dixon.

Pe Slash l-am văzut live în România la final de iulie 2023, la concertul Guns 'N Roses de la Arena Naţională, pentru mai bine de 3 ore de sudoare şi virtuozitate.

Citește în continuare

Muzică nouă

Kings of Leon a lansat balada "Split Screen" și pregătește un album nou

Kings of Leon va oferi fanilor săi un nou album în 2024, iar un single de pe acel nou album este "Split Screen". Melodia tocmai a debutat și primește un videoclip cu versuri, care se vede mai jos.

Publicat

pe

Concert Kings of Leon pe Arena Națională 17 iunie 2017

Avem de-a face cu al doilea single de pe LP, după "Mustang", lansat în februarie 2024. Noul disc se numește "Can We Please Have Fun", iar melodia "Split Screen" ne induce într-o stare melancolică, toamnică aproape. Odată cu LP-ul care se lansează pe 10 mai, formația ajunge la 9 materiale discografice. Cât privește single-ul proaspăt lansat, el mizează pe introspecție, cu versuri ca "Is this a middle of a life thought; A revelation on split screen?".

Chitara se aude ușor în surdină, ca într-o baladă atemporală de la Placebo sau Muse, de la începutul de mileniu. Într-un interviu recent cu iHeart Radio, solistul trupei, Caleb Followill a dezvăluit că "Split Screen" a fost piesa pe care a așteptat să o cânte live cu cea mai mare nerăbdare. O consideră un moment romantic perfect.

Au trecut 3 ani de la albumul Kings of Leon din 2021, "When You See Yourself". Succesorul său a fost produs de colaboratorul nou, Kid Harpoon.

Iată tracklist-ul lui "Can We Please Have Fun":

1. Ballerina Radio
2. Rainbow Ball
3. Nowhere To Run
4. Mustang
5. Actual Daydream
6. Split Screen
7. Don’t Stop The Bleeding
8. Nothing To Do
9. Television
10. Hesitation Generation
11. Ease Me On
12. Seen

Ce urmează pentru grup? Un turneu în Marea Britanie și Irlanda, cu opriri de asemenea în America de Nord.

Kings of Leon a cântat în România în 2017, având-o pe LP în deschidere. Pe atunci se afla în turneul "Walls" și din setlist nu au lipsit "Sex on Fire", "Use Somebody" sau "Notion". Kings of Leon este activă din anul 1999 și abordează genuri ca rock alternativ, southern rock, indie rock și garage rock revival. Albumul "Only By the Night" din 2008 a primit discul de platină în SUA și 9 discuri de platină în Australia.

Citește în continuare

Muzică și film

Ryan Gosling, Slash, Mark Ronson au cântat "I'm Just Ken" la Premiile Oscar 2024

Cea de-a 96-a ediție a Premiilor Oscar a cuprins și interpretări live, iar una dintre cele mai așteptate a fost cea a lui Ryan Gosling pentru piesa "I'm Just Ken", extrasă de pe coloana sonoră a filmului "Barbie". Mai mult, actorul a fost acompaniat pe scenă de Mark Ronson, Slash și colegi de pe platoul de filmare.

Publicat

pe

"I'm Just Ken" live la Premiile Oscar 2024
"I'm Just Ken" live la Premiile Oscar 2024 │ FOTO: captură YouTube / Deadline Hollywood

Îmbrăcat într-un costum de un roz sclipitor, Ryan Gosling a început să interpreteze melodia din public, înconjurat de colegii săi actori. A urcat pe scenă unde a fost întâmpinat de Mark Ronson, Slash, Wolfgang Van Halen, Andrew Wyatt și 65 de dansatori.

Piesa "I"m Just Ken" a fost compusă de Ronson și Wyatt și are contribuții muzicale de la Slash și Van Halen, precum și de la bateristul Josh Freese. Cântecul a primit o nominalizare la categoria "Cel mai bun cântec" la Premiile Oscar 2024, alături de o altă piesă de pe coloana filmului "Barbie": "What Was I Made For?". Aceasta din urmă a câștigat trofeul.

Alte nominalizări pentru "Cel mai bun cântec" la premiile Oscar 2024 au inclus "It Never Went Away" ("American Symphony"), "The Fire Inside" ("Flamin' Hot") și "Wahzhazhe (A Song For My People)" ("Killers of the Flower Moon").

Revenind la "I'm Just Ken", piesa a intrat în Billboard Hot 100 vara trecută deoarece albumul cu toate piesele incluse în filmul "Barbie" s-a situat pe locul 2 în topul de albume Billboard 200. În decembrie anul trecut, a sosit EP-ul "Ken", care conține trei versiuni suplimentare ale melodiei, inclusiv "Merry Kristmas", cu tematică festivă.

Citește în continuare

Trending