Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Eurovision 2012 se mută în Azerbaidjan

Publicat

pe

Ell & Nikki - Azerbaijan - Eurovision (foto: Alain Douit - EBU)
Ell & Nikki - Azerbaijan - Eurovision (foto: Alain Douit - EBU)

Azerii câștigă cea de-a 56-a finală Eurovision cu “Running Scared”, o melodie modernă interpretată de duetul Ell & Nikki. Spectacolul de anul viitor se va organiza astfel la Baku, devenind cea mai importantă provocare pentru orașul cu 2 milioane de locuitori, port la Marea Caspică.

Ell & Nikki - Azerbaijan - Eurovision (foto: Alain Douit - EBU)

Düsseldorf Arena a găzduit  un show extraordinar cu un deosebit aport tehnologic și niște prezentatori talentați și plini de umor - Anke Engelke, Judith Rakers și Stefan Raab. 25 de melodii au intrat în finală, România fiind cea de-a 17, păstrându-și din nefericire locul și după centralizarea voturilor. Țara gazdă a fost reprezentată tot de Lena, care a reușit să intre în TOP10 cu o piesă mult mai bună decât laureata Eurovision 2011.

Clasamentul 1-10 Eurovision 2011

  1. Azerbaidjan - Ell/Nikki - Running Scared
  2. Italia - Raphael Gualazzi - Madness Of Love
  3. Suedia - Eric Saade - Popular
  4. Ucraina - Mika Newton - Angel
  5. Danemarca - A Friend In London - New Tomorrow
  6. Bosnia & Herzegovina - Dino Merlin - Love In Rewind
  7. Grecia - Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike - Watch My Dance
  8. Irlanda - Jedward - Lipstick
  9. Georgia - Eldrine - One More Day
  10. Germania - Lena - Taken By A Stranger

Vezi videoclipurile celor mai bune melodii

Succesul azer la Eurovision 2011: Ell & Nikki - Running Scared

Duetul Ell & Nikki îi reunește pe Nigar Jamal (30 de ani) și mai tânărul Eldar Gasimov (22 de ani). Nikki mai încercase să reprezinte Azerbaidjanul la Eurovision în anul 2000, dar atunci a terminat finala națională pe locul secund. Solista s-a mutat apoi în Marea Britanie dedicându-se vieții de familie. Visul cântecului european a reapărut în toamna anului trecut, când s-a reîntors în capitala Baku să câștige selecția azeră cu melodia “Running Scared”.

Melodia Azerbaidjanului a urcat în finală după clasarea pe locul 2 în prima semifinală câștigată de Grecia. Atunci prestația lui Nikki a fost marcată de emoții, intrepreta motivându-și starea în conferința de presă: “Am avut emoții în prealabil, fiicele mele mă urmăreau și era foarte important să nu greșesc”. Spre norocul ei, lucrurile au mers excepțional în finală, “Running Scared” primind voturi în mod constant din partea statelor votante, inclusiv din partea publicului din România.

România la numărul 17, Hotel FM

„Change”, melodia celor de la Hotel FM a fost votată în special de către comunitățile de români de peste hotare. Doar Italia și Molova ne-au acordat punctajul maxim de 12 puncte. Foarte probabil, mulți dintre românii din diaspora au acordat SMS-urile trupei Zdob și Zdub, cu mult mai populară decât Hotel FM chiar și la București. Belgia a notat melodia „Change” cu 10 puncte, fiind printe puținele țări susținătoare dinafara algoritmului etnic.

Moldova, 5 locuri mai sus

Moldova a avut mai mult „noroc” cu Zdob și Zdub. “So Lucky” s-a clasat pe 12. Melodia cu influențe folclorice a adus pe scenă o horă cosmică, la care a luat parte de pe monociclu și Tatiana Ilescu, semifinalistă la recentul show “Românii au talent”.

De remarcat din nou spiritul de la Chișinău - prezentatoarea din Moldova și-a început prezentarea cu “Buna seara!” la comunicarea votului de peste Prut. În 2009, Moldova trimitea în finală o piesă cântată parțial în românește (Hora Din Moldova - Nelly Ciobanu – locul #14). Ascult-o acum și vei descoperi o prelucrare folclorică de rafinament.

Trending