Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Top 10 albume preferate de Papa Benedict al XVI-lea!

Publicat

pe

papa_benedict_xvi
papa_benedict_xvi

papa_benedict_xviChiar dacă anterior, Papa Benedict al XVI-lea a catalogat muzica rock drept lucrare a diavolului, într-o surprinzătoare schimbare de ton, Vaticanul a publicat prin intremediul ziarului său oficial L'Osservatore Romano, un top al primlor 10 albume preferate de înaltul suveran pontif.

Articolul recomandă Oasis, Beatles şi U2 ca trupe pe care întreg publicul ar trebui să le asculte.

Autorii articolului îi descriu pe cei de la Oasis ca fiind "copii teribili ai clasei muncitoare " şi mai spun că albumul lor a fost ales datorită Gallagher-ilor pentru că au oferit lumii o "bijuterie produsă de chin"  în albumul (What's the Story) Morning Glory lansan în 1995.

"Revolver" (1966) semnat de The Beatles a fost ales pentru că reprezintă un "punct fără întoarcere în muzica pop contemporană".

Albume ale lui: Fleetwood Mac, Michael Jackson, Paul Simon, Pink Floyd, Santana, David Crosby şi Donald Fagen, au fost de asemenea aprobate de urechile credincioase ale catolicismului.

Lista este surprinzătoare pentru mulţi, deoarece Vaticanul şi-a exprimat în trecut concis punctul de vedere vis-a-vis de cultura modernă.

Top 10 albume prefarate de Papă:

1. Revolver- The Beatles

2. If I Could Only Remember My Name- David Crosby

3. The Dark Side of the Moon- Pink Floyd

4. Rumours- Fleetwood Mac

5. The Nightfly- Donald Fagen

6. Thriller- Michael Jackson

7. Graceland- Paul Simon

8. Achtung Baby- U2

9. (What's the Story) Morning Glory- Oasis

10. Supernatural- Carlos Santana

Sursa: news.sky.com

Comentează

Muzică și film

Filmul biografic despre Michael Jackson și-a completat distribuția; ce actori îi joacă pe membrii Jackson 5

Opt actori au fost aleși pentru a-i interpreta pe Jermaine, Marlon, Tito și Jackie Jackson la vârste diferite. Aceștia li se alătură lui Juliano Krue Valdi și Jaafar Jackson, care îl vor portretiza pe Michael Jackson. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Michael Jackson Live in Bucharest Dangerous Tour
Michael Jackson Live in Bucharest Dangerous Tour │ FOTO: Michael Jackson

După ce Jaafar Jackson, nepotul lui Michael Jackson, a fost ales să-l interpreteze pe regele muzicii pop, iar Juliano Krue Valdi, în vârstă de 9 ani, să portretizeze o versiune mai tânără a lui Jackson, fanii regretatului artist au așteptat cu nerăbdare să vadă ce actori vor completa restul familiei Jackson.

Colman Domingo, actor nominalizat la Premiile Oscar 2024 la categoria "Cel mai bun actor" pentru filmul "Rustin", va intra în pielea lui Joe Jackson. Soția sa, și mama lui Michael Jackson, Katherine, va fi interpretată de Nia Long. Miles Teller va deveni avocatul John Branca.

În ceea ce privește grupul Jackson 5, implicit frații lui Michael Jackson, aceștia vor beneficia de câte doi actori fiecare, pentru versiunea tânără și versiunea mai matură. Astfel:

Jermaine Jackson

  • Jayden Harville - versiunea tânără
  • Jamal R. Henderson - versiunea mai matură

Marlon Jackson

  • Jaylen Lyndon Hunter - versiunea tânără
  • Tre Horton - versiunea mai matură

Tito Jackson

  • Judah Edwards - versiunea tânără
  • Rhyan Hill - versiunea mai matură

Jackie Jackson

  • Nathaniel Logan McIntyre - versiunea tânără
  • Joseph David-Jones - versiunea mai matură

Filmul "Michael" este regizat de Antoine Fuqua și va avea premiera pe 18 aprilie 2025. Scenariul este scris de John Logan, iar filmul este produs de Graham King, câștigător al Oscarului pentru "The Departed" (2006) și de trei ori nominalizat pentru "The Aviator" (2004), "Hugo" (2011) și "Bohemian Rhapsody" (2018). Cel din urmă film a câștigat patru Premii Oscar, inclusiv la categoria "cel mai bun actor" - Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury.

Citește în continuare

Muzică și film

O serie de patru documentare The Beatles va fi lansată în 2027

Ce este mai interesant decât un documentar despre The Beatles? Patru documentare despre legendara trupă. Regizorul Sam Mendes pregătește patru filme, fiecare concentrându-se pe câte un membru al formației. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Videoclip The Beatles - Now And Then
Videoclip The Beatles - Now And Then │ FOTO: captură YouTube

O serie de filme documentare despre The Beatles este în prezent în lucru sub regia lui Sam Mendes. Proiectul a primit o aprobare oficială. Cele patru filme vor spune povești interconectate, câte una din punctul de vedere al fiecărui membru al trupei. Sony Pictures a achiziționat drepturile asupra filmelor și intenționează să le lanseze pe toate în 2027.

Sam Mendes va produce filmele împreună cu Pippa Harris de la Neal Street Productions, Julie Pastor de la Neal Street și Jeff Jones, care este CEO al companiei The Beatles Apple Corps Ltd. Acesta din urmă a declarat:

"Apple Corps este încântat să colaboreze cu Sam, Pippa și Julie pentru a explora povestea unică a fiecărui membru Beatles și pentru a le aduce împreună într-un mod captivant și inovator. Sprijinul adus de Sony Pictures, susținând scopul și viziunea creativă a proiectului încă de la început, a fost de neprețuit pentru noi toți."

Multe aspecte rămân de rezolvat, inclusiv distribuția, dar și scenariștii. Documentarul în patru părți al lui Mendes este doar cel mai recent proiect care prezintă istoria The Beatles. În 2021, Peter Jackson a lansat în premieră "The Beatles: Get Back", un documentar de opt ore axat pe realizarea albumului "Let It Be".

Recentele lansări din industria cinematografică arată că documentare muzicale câștigă din ce în ce mai mult teren, dar și o apreciere reală din partea publicului. De exemplu, "Bob Marley: One Love" s-a bucurat de succes, ca să nu mai vorbim de "Taylor Swift: The Eras Tour", care a obținut la box office-ul global 261 de milioane de dolari. În plus, alte proiecte din această categorie fie așteaptă să primească undă verde, fie sunt deja în lucru. Menționăm aici un documentar despre Bee Gees, regizat de Ridley Scott, și un film biografic despre Michael Jackson, realizat de Antoine Fuqua pentru Lionsgate.

Citește în continuare

Premii muzicale

Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO

Premiile Grammy 2024 vor fi decernate pe 5 februarie, iar telespectatorii din România pot afla cine vor fi artiștii care vor face un adevărat spectacol în cea mai importantă noapte a industriei muzicale din lume, dar și cine va pleca acasă cu trofeele Academiei de Înregistrări.

Publicat

pe

Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO
Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO │ FOTO: PRO TV

Muzica schimbă lumea, iar Premiile Grammy schimbă lumea muzicii. Cei mai importanți artiști se întâlnesc în cea mai spectaculoasă gală: a 66-a ediție a Premiilor Grammy este luni, 5 februarie, de la ora 3 dimineața, în direct pe VOYO.

National Academy of Recording Arts and Sciences va înmâna și în acest an trofee pentru realizări remarcabile în domeniul muzical, în cea mai importantă noapte a industriei. Abonații VOYO vor putea vedea LIVE și în exclusivitate decernarea râvnitelor premii, din Crypto Arena, Los Angeles, și se vor delecta cu momentele impresionante pregătite de Billie Eilish, Dua Lipa, Travis Scott, Burna Boy, Luke Combs, Billy Joel sau Olivia Rodrigo.

În acest an, printre noutățile pregătite de organizatori se numără și prezența legendarei trupe U2 în cadrul evenimentului. Câștigători a 22 de trofee Grammy, membrii U2 vor avea un show unic, transmis pentru prima dată din Sphere, Las Vegas - locul unde formația este rezidentă.

Lista celor care se luptă să pună mâna pe râvnitul trofeu Grammy a fost făcută publică, iar SZA conduce topul din acest an cu nouă nominalizări. Phoebe Bridgers, Șerban Ghenea și Victoria Monét sunt nominalizați la șapte categorii, iar Jack Antonoff, Jon Batiste, boygenius, Brandy Clark, Miley Cyrus, Billie Eilish, Olivia Rodrigo și Taylor Swift au fiecare câte șase nominalizări.

Citește în continuare

Trending