Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Noul album David Bowie a debutat pe locul 1 și este lider iTunes în peste 60 de țări

Noul material lansat de David Bowie intitulat "The Next Day" a debutat pe prima poziție în Marea Britanie și este lider pe platforma iTunes în România.

Publicat

pe

Noul material lansat de către artistul britanic David Bowie intitulat "The Next Day" a debutat pe prima poziție a topurilor de specialitate în Marea Britanie, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Germania, Irlanda, Olanda, Noua Zeelandă, Portugalia, Suedia și Elveția la o săptămână de la momentul lansării oficiale. De asemenea, albumul prezent în clasamentele  iTunes în 64 de țări, printre care și în România.

Coperta albumului "The Next Day" marca David Bowie

Coperta albumului "The Next Day" marca David Bowie

Noul album semnat de David Bowie s-a vândut în 94.000 de copii în prima săptămână, devansând trupa scoțiană Biffy Clyro, care a vândut 71.600 de copii ale albumului "Opposites", în ianuarie. Alături de colaboratorul său Tony Visconti, producător a 12 dintre cele 24 de albume ale sale, David Bowie a început să lucreze în secret la acest album, în urmă cu doi ani. Ultima oară când artistul a mai ocupat primul loc în topul britanic a fost în anul 1993, cu materialul discografic "Black Tie White Noise".

Succesul albumului de față punctează un comeback de excepție pentru Bowie, care s-a făcut remarcat încă de la începutul anilor '60. Ținutele lui excentrice purtate pe scenă fac acum obiectul unei expoziții eveniment, găzduită de Muzeul Victoria&Albert din Londra. Expoziția se anunță a fi un mare succes, deoarece s-au vândut deja 42.000 de bilete în avans.

Cotidianul britanic The Independent numește materialul "The Next Day" drept "cel mai bun album de revenire din istoria rock'n'roll-ului". The Times consideră că albumul este rar prin prisma dozei sale de mister, pe când ziarul australian Herald Sun denumește revenirea lui Bowie spectaculoasă și un mod de aminti că lumea muzicală a pierdut din vedere un superstar precum David Bowie. 

Țările în care "The Next Day" se bucură de succes pe iTunes sunt: Argentina, Armenia, Australia, Austria, Belarus, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Chile, Columbia, Costa Rica, Cipru, Cehia, Ecuador, Egipt, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Guatemala, Hong Kong, Ungaria, India, Indonezia, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Letonia, Liban, Lituania, Luxemburg, Malaezia, Malta, Mauritius, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Peru, Filipine, Polonia, Portugalia, Qatar, România, Rusia, Arabia Saudită, Singapore, Slovacia, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Sri Lanka, Suedia, Elveția, Taiwan, Thailanda, Trinidad-Tobago, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite, Vietnam.

Ma jos puteți asculta în totalitate noul album David Bowie, ediția deluxe:

David Bowie - "The Next Day" 2013

Comentează

Trending