Urmărește-ne în Social Media

Literal video

Literal video: Oasis - Wonderwall

Publicat

pe

oasis
oasis

oasis

Oasis - Wonderwall

Un videoclip aparent fără poveste, în care membrii tupei au diferite activităţi care mai de care mai banale, este colorat şi făcut haios de nişte oameni pricepuţi. Versurile descriu perfect imiginile, iar vocea interpretului este chiar bună.

 

Scrisă de Noel Gallagher pentru prietena lui (acum fosta soţie), Meg Matthews, "Wonderwall" a făcut un lucru pe care multe trupe britanice de rock nu l-au reuşit, şi anume să zguduie America.

Inclusă pe "(What’s The Story)Morning Glory?" discul din 1995, Wonderwall este melodia ce a ridicat trupa Oasis în rândul greilor din rock-ul-alternativ, iar Noel Gallagher a câştigat respectul întregii lumi pentru măiestria de care a dat dovadă atunci când a compus-o.

La început Liam Gallagher a catalogat piesa ca fiind banală, însă a cântat-o, şi bine a făcut, deoarece datorită ei este şi acum considerat de multă lume solistul deceniului.

Oasis a avut o mulţime de momente strălucitoare, însă "Wonderwall", piesa care le-a adus faima în întreaga lume, este de departe cel mai strălucitor.

Întoarce-te la clasamentul nostru de "literal videos", pentru a vota și vedea mai multe clipuri parodiate.

Muzică și film

Liam și Noel Gallagher vor fi producătorii unui nou documentar despre trupa Oasis

Universul Oasis revine în atenția fanilor cu un nou documentar intitulat "Oasis Knebworth 1996". Filmul va fi lansat în toamna acestui an. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Liam și Noel Gallagher
Liam și Noel Gallagher │ FOTO: captură YouTube

"Oasis Knebworth 1996" va fi lansat în cinematografe pe 23 septembrie. Lansarea filmului coincide cu aniversarea a 25 de ani de la legendarele concerte de la Knebworth. Regizat de Jake Scott, câștigător al premiilor Grammy și produs atât de Noel, cât și de Liam Gallagher, "Oasis Knebworth 1996" promite să fie o documentație detaliată a concertelor din Knebworth ale trupei, care rămân unele dintre cele mai marcante momente din istoria rockului.

"Knebworth pentru mine a fost Woodstock-ul anilor '90. Totul era despre muzică și despre oameni. A fost divin!", a declarat Liam.

Potrivit unui comunicat de presă, "Oasis Knebworth 1996" spune povestea relației speciale dintre Oasis și fanii lor, relație ce a făcut posibilă organizarea unuia dintre cele mai mari concerte din anii '90. Documentarul este prezentat din perspectiva fanilor care au participat la evenimente, dar și cu ajutorul unor imagini de arhivă nemaivăzute până acum, interviuri cu formația și cu organizatorii concertelor.

Cele două concerte de la Knebworth au avut loc pe 10 și 11 august 1996, ca parte a turneului de promovare a albumului "(What's The Story) Morning Glory?". Materialul s-a vândut în peste 14 milioane de exemplare în întreaga lume, dintre care 4,2 milioane doar în Marea Britanie. În 2010, discul a câștigat premiul Brit pentru cel mai bun album din ultimii 30 de ani.

Anul 2020 a marcat a 25-a aniversare a celui de-al doilea album de referință Oasis, "(What’s the Story) Morning Glory?", iar Liam Gallagher a sărbătorit evenimentul cu o interpretare rară a piesei "Hello", extrasă de pe acest material.

În ceea ce îl privește pe Noel, acesta declara la începutul lui 2021 că lucrează la un nou album Oasis, fără Liam, însă.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending