Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Kings of Leon pleacă în turneu!

Publicat

pe

kings_of_leon
kings_of_leon

kings_of_leonKings of Leon pornește vara aceasta truneul prin care promovează "Come Around Sundown", cel de-al cincilea material discografic din carieră.
Grupul originar din Tennessee va demara maratonul muzical din Statele Unite pe 25 iulie la Orange Beach, Alabama și-l vor încheia pe 12 septembrie în Seattle la Key Arena.

Trupa americană și-a amânat concertele ce urmau să aibă loc în luna martie în Australia şi Africa de Sud, datorită operației pe care bateristul Nathan Followill a suferit-o la umăr. Followill s-a recuperat însă la timp pentru ca Kings of Leon să fie cap de afiș pe 15 aprilie la Coachella şi să concerteze pe 28 mai în Irlanda.

"Come Around Sundown", follow-up-ul lui "Only By the Night", s-a vândut de la lansarea din octombrie și până acum în aproape 600.000 de copii, potrivit Nielsen SoundScan, iar "Pyro", cel de-al doilea single extras de pe disc, este poziționat pe locul 40 în această săptămână în clasamentul Rock Songs.

Datele concertelor Kings of Leon în Statele Unite sunt:

Iulie 25: Orange Beach, Ala. (The Wharf)
Iulie 27: Atlanta, Ga. (Aaron's Lakewood Amphitheater)
Iulie 29: Dallas, Tex. (Gexa Energy Pavilion)
Iulie 30: Houston, Tex. (Cynthia Woods Mitchell Pavilion)
August 02: Tampa, Fla. (1-800-ASK-GARY Amphitheatre)
August 05: West Palm Beach, Fla. (Cruzan Amphitheater)
August 05: Charlotte, N.C. (Verizon Wireless Amphitheater)
August 06: Virginia Beach, Va. (Farm Bureau Live)
August 09: Washington D.C. (Jiffy Lube Live)
August10: Wantagh, N.Y. (Nikon @ Jones Beach)
August 12: Camden, N.Y. (Susquehanna Bank Center)
August 13: Hartford, Conn. (Comcast Theatre)
August 16: Buffalo, N.Y. (Darien Lake PAC)
August 17: Holmdel, N.J. (PNC Bank Arts Center)
August 19: Boston, Mass. (Comcast Center)
August 20: Saratoga, N.Y. (Saratoga Performing Arts Center)
August 23: Detroit, Mich. (DTE Energy Center)
August 24: Cincinnati, Ohio (Riverbend Music Center)
August 26: Chicago, Ill. (First Midwest Bank Amphitheatre)
August 27: Indianapolis, Ind. (Verizon Wireless Music Center)
August 29: Bonner Springs, Kan. (Sandstone Amphitheater)
August 31: Denver, Colo. (Red Rocks Amphitheatre)
Septembrie 01: Denver, Colo. (Red Rocks Amphitheatre)
Septembrie 03: Las Vegas, Nev. (Mandalay Bay)
Septembrie 04: San Diego, Calif. (Cricket Wireless Amphitheatre)
Septembrie 06: Phoenix, Ariz. (Ashley Furniture Home Store Pavilion)
Septembrie 08: Irvine, Calif. (Verizon Wireless Amphitheater)
Septembrie 10: Mountain View, Calif. (Shoreline Amphitheatre)
Septembrie 12: Seattle, Wash. (Key Arena)

Albume noi

Kings of Leon a lansat albumul "Can We Please Have Fun"

Kings of Leon a lansat pe 10 mai 2024 albumul cu numărul 9 din discografia sa, "Can We Please Have Fun". A debutat prin LoveTap Records şi Capitol Records şi este primul LP care nu vine prin label-ul lor iniţial, RCA Records. Produs de Kid Harpoon, materialul e disecat mai jos.

Publicat

pe

Coperta album Kings of Leon Can We Please Have Fun
Coperta album Kings of Leon Can We Please Have Fun │ FOTO: Kings of Leon

În primul rând primim 44 de minute de muzică nouă, mă rog, aproape 45. Au trecut 3 ani de la ultimul LP, "When You See Yourself". Include 12 track-uri şi a avut nu mai puţin de 4 single-uri promoţionale: "Mustang", "Split Screen", "Nothing To do" şi "Nowhere to Run". Există şi o versiune extra cu 7 piese în plus, cântate live la Wrexham.

Kings of Leon a înregistrat "Can We Please Have Fun" la studourile Dark Horse Recording în Franklin, Tennessee. Decizia de a lucra cu Kid Harpoon, producătorul lui Harry Styles înseamnă şi o rejuvenare de sound, dar nu lipseşte melancolia pe acest disc. Auzim Southern Rock la greu şi hook-uri foarte catchy pe LP.

Recenziile marilor publicaţii muzicale spun că acest nou material aminteşte mai degrabă de primele 3 albume, decât de cele din ultima vreme. Avem şi influenţe din anii '50 chiar, o grămadă de synth-uri, chitară de surf rock şi percuţii atipice. "Ballerina Radio" aduce şi un soi de tribut pentru Beattles, iar "Actual Daydream" ţi-ar putea aminti de Chris Isaak.

Kings of Leon este o formație rock americană înființată în Nashville, Tennessee, în 1999. Grupul este alcătuit din frații Caleb Followill (voce și chitară), Jared Followill (bass și claviaturi) și Nathan Followill (tobe), alături de vărul lor Matthew Followill (chitară). Formația este recunoscută pentru combinarea sa de rock sudic, garage rock, rock alternativ și blues.

Kings of Leon a obținut notorietate internațională la jumătatea anilor 2000, cu discurile "Aha Shake Heartbreak" și "Because of the Times". Totuși, au devenit extrem de cunoscuți cu lansarea discului "Only by the Night" în 2008, care include piese de succes precum "Sex on Fire" și "Use Somebody". Aceste melodii au avut un rol important pe scenele radio și în clasamentele internaționale, consolidându-le statutul de vedete rock la nivel global.

De-a lungul carierei lor, Kings of Leon au fost apreciați pentru stilul lor plin de energie și prestațiile live incitante. Formația a primit și numeroase distincții, inclusiv Grammy-uri, subliniind calitatea și popularitatea lor susținută în universul muzicii rock.

Citește în continuare

Trending