Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concert Al Di Meola: o categorie de bilete sold out!

Publicat

pe

al-di-meola
al-di-meola

al-di-meolaCu o săptămână înaintea recitalului lui Al Di Meola de la Bucureşti, cea mai ieftină categorie de bilete este vândută în totalitate. Fanii ce încă nu şi-au procurat bilete, mai au disponibile categoriile de 128 lei, 168 lei şi 218 lei.

Pe 21 aprilie, Al Di Meola, unul din cei mai buni chitarişti din lume alături de trupa sa, World Sinfonia, revine la Bucureşti pentru un concert de excepţie la Sala Palatului. Evenimentul este organizat de Events.

“Pursuit of Radical Rhapsody", ultimul album semnat de chitarist, este apreciat de critici ca fiind “sumarul misiunii artistice a intepretului”, laudând modul în care World Sinfonia “duce la perfecţiune fuziunea acustică globală”.

Cele aproape 2 ore de muzică de calitate de la Sala Palatului vor cuprinde celebrele “Libertango” sau “Mediterranean Sundance”, dar şi multe compoziţii de pe noul album.

Di Meola afirmă despre ultimul său material că “energia şi bucuria din muzică sunt cu câteva trepte bune mai sus faţă de alte albume, şi împletirea dintre electric şi acustic e un plus real pentru show-ul live. Ca întotdeauna, vom călători prin zone muzicale diferite - flamenco, tango sau jazz”.

Biletele rămase, se pot cumpăra prin reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librăriile Humanitas şi Cărtureşti şi online de pe www.eventim.ro.

Lifestyle

Chitaristul Al Di Meola a suferit un infarct în România, în timpul concertului

Reputatul chitarist jazz Al Di Meola a suferit un infarct în vreme ce se afla în concert în România. Chitaristul premiat cu Grammy se afla în timpul reprezentaţiei, când a început să se simtă rău. Din fericire muzicianul este acum stabil.

Publicat

pe

Concert Al Di Meola la Sala Palatului pe 27 noiembrie 2018

Pe numele său real Albert Laurence Di Meol, Al Di Meola se afla la Arenele Romane pe 27 septembrie, pentru un concert. Muzicianul s-a ţinut de piept în timpul reprezentaţiei şi la un moment dat a fost nevoit să parasesca scenă, ţinându-se cu greu pe picioare. Alţi doi membri ai trio-ului sau au continuat să cânte câteva minute, până ce s-a anunţat finalul reprezentaţiei.

Di Meola este un fost membru al formaiei Return to Forever şi este cunoscut drept un chitarist jazz fusion şi Latin Jazz. A câştigat premiul Grammy pentru "Best Jazz Performance By a Group" în 1976 cu piesa "No Mystery".

Acum el se afla în condiţie stabilă şi îşi revine după infarct. Un purtător de cuvânt al spitalului Bagdasar-Arseni din Capitală a precizat că Di MEola a fost internat la cardiologie pe 28 septembrie şi e tratat pentru infarct miocardic. Într-o postare pe contul personal de Instagram, Al a spus că îşi va lua timp de recuperare şi că promite că va reveni pe scenă cu muzica live în 2024.

În vârstă de 69 de ani, Al Di Meola este un artist italo-american, care şi-a început cariera în anii '70. E născut în New Jersey şi îşi trage inspiraţia din Elvis Presley şi Ventures, cel puţin asta a făcut la început de carieră. Artişti jazz care l-au influenţat în evoluţia sa sunt George Benson, KKenny Burrell, iar pe partea de bluegrass şi country Clarence White şi Doc Watson.

Ultimele albume lansate de muzician au fost "Saturday Night în San Francisco" în 2022 şi "Across the Universe" în 2020. Cu Return to Forever are 4 albume la activ, 3 în anii '70 şi unul în 2008.

Citește în continuare

Trending