Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

"A glass of Jazz" cu Luiza Zan la The Ark!

Publicat

pe

luiza-zan
luiza-zan

luiza-zanSerile de jazz continuă la The Ark! Luiza Zan va cânta alături de Jimmy Cserkesz (chitară) pe 18 martie în cadrul unui nou eveniment din seria "A glass of Jazz".

Cariera în muzică a Luizei a început foarte devreme, la vârsta de patru ani a câștigat premiul cel mare cu piesa "Frunziliță d'alior". Douăzeci de ani mai târziu, aceeași piesă avea să-i aducă premiul I la ediția din 2004 a Festivalului Internațional Cerbul de Aur, la doar o săptămână după Festivalul de Jazz din Montreux, Elveția, unde căștigase premiul al II-lea.

În anul 2008, Luiza alături de trupa Slang au fost primul band care a cântat live la Parlamentul European.

Un an mai târziu s-a implicat în proiectul ZNE (the Zan-Neumann Ecuation) alături de saxofonistul Eddie Neumann, cu care a creat o lume de basm pentru iubitorii de electronic jazz. Tot în 2009 se alătură ca solistă și pianistă lui Florin Barbu (bass), Marcel Moldovan (tobe) și Eddie Neumann (saxofon), inițiatorii proiectului AZZA, o trupa de gipsy punk/jazz/soul.

În 2010 a colaborat cu trupa Universității McNeese din Lousiana și a fost invitată să participe la un turneu în șapte orașe din România, prilej cu care și-a continuat seria de colaborări și cu artiști individuali precum Rick Condit, Mircea Tiberian, Romei Cosma, Electric Brother sau DJ Vasile.

Comentează

Trending