Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Little Willie Littlefield, blues la Art Jazz Club!

Publicat

pe

Little Willie Littlefield
Little Willie Littlefield

Little Willie Littlefield Art Jazz Club sărbătorește 10 ani de existență aducândul pe scenă pe Little Willie Littlefield. Atfel 25 februarie 2011 se anunță o seară memorabilă pentru iubitorii de blues.

Little Willie Littlefield și-a început cariera la sfârșitul anilor ’40 la vârsta de16 ani la Eddie's Records din Houston. Prima sa înregistrare, “Little Willie's Boogie”, a fost un hit în Texas. Considerat un copil-minune, patronii casei de discuri Modern l-au determinat să se mute la Los Angeles. Aici lansează primul său single oficial, “It's Midnight”, ce urcă până pe locul 3 în topurile americane.

Pianistul a concertat regulat în Melody Club și în faimosul Barrelhouse a lui Johnny Otis din Watts unde a impresionat viitoare staruri precum Fats Domino care iși va dezvolta tehnicile de interpretare plecând de la muzica lui Little Willie. Succesul său continuă o pantă ascendentă prin colaborările cu saxofoniștii Maxwell Davis și Buddy Floyd, chitariștii Chuck Norris și Johnny Moore și percuționiștii Al Wichard și Jessie Price.

În 1952 Littlefield s-a mutat la Federal Records unde, printre numeroase hituri de box-office, a înregistrat versiunea originală la “Kansas City” (primul titlu era “K.C.Loving”). De atunci, pe parcursul a mai bine de jumătate de secol, Little Willie continuă să-și uimească fanii prin energia și pozitivismul muzicii sale.

Spectacolul va avea loc în Art Jazz Club începând cu ora 21.00.

Comentează

Trending