Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

B’ESTFEST revine în 2011!

Publicat

pe

skunk_anasie
skunk_anasie

skunk_anasieDupă un an de pauză, B’ESTFEST revine în 2011 într-o locație din Pipera-Tunari. Desfășurat pe 1,2 și 3 iulie, B’ESTFEST va dispune și de un spațiu de campare destinat publicului, într-o zonă în care vor exista toate facilitățile necesare pentru un „summer camp”. Festivalul va beneficia de o scenă principală și mai multe arene secundare, oferind astfel acces la o varietate largă de concerte, expozitiții, ateliere de creație, spații de relaxare, târguri, terase, baruri și restaurante.

„Din 2007 până acum prietenii apropiați și publicul fidel ne-au tot rugat să mutăm B’ESTFEST de pe betoane, pentru că un festival înseamnă mai mult decât o serie de concerte, este o experiență a libertații neîngrădite. Așa că am profitat de pauza din 2010 să regândim conceptul de B’ESTFEST și am luat decizia că anul acesta să-l mutăm într-un spațiu întins, cu iarbă verde, și să-l aducem astfel mai aproape de sufletul publicului tânar.” -Laura Coroianu, CEO Emagic.

Cea de-a patra ediție B’ESTFEST este însoțită și de primele confirmări, Skunk Anansie și Pendulum fiind primele nume din line-up-ul acestui an.

Skunk Anansie s-a format în 1994, activând până la începutul anilor 2000 când membrii trupei s-au despărțit. 2009 a reprezentat însă un nou început pentru Skin, Cass, Ace si Mark, cei patru revenind la formula de grup și pregătindu-se pentru un turneu de greatest hits și un nou material discografic. Câteva luni mai tarziu a fost lansat albumul Smashes and Trashes, o colecție a celor mai cunoscute piese lansate de-a lungul carierei. A urmat cel de-al patrulea album de studio, Wonderlustre, primele două extrase My Ugly Boy și Over The Love urcând rapid în clasamentele europene și confirmând încă o dată valoare trupei.

Pendulum este una dintre trupele preferate ale festivalurilor internaționale pentru show-urile live ce mizează pe un amestec complex de instrumente live, efecte electronice și proiecții vizuale. Stilul trupei este o fuziune ce variază de la dubstep și drum and bass la rock alternativ, heavy metal și chiar electro/house. Alcătuită din Rob Swire (voce, synth), Peredur ap Gwynedd (chitară), Gareth McGrillen (bass), Kevin Sawka (tobe), Ben „The Verse” Mount (MC), trupa are trecute în palmares 23 de single-uri, 3 albume de studio, un album live și o compilație, plus alte 35 de apariții în proiecte muzicale separate.

Biletele pentru cea de-a patra ediție B’ESTFEST vor fi puse în vânzare în curând, mai multe detalii despre programul festivalului precum și noi confirmări urmând a fi anunțate în perioada următoare.

Concerte & turnee

Pendulum vine în România! Val nou de artişti anunţat pentru Rockstadt Extreme Fest 2024

Crăciunul vine cu surprize plăcute, iar cea de azi e una pentru fanii drum n' bass. Cea mai celebră trupă DNB din lume, Pendulum vine în România şi o va face chiar la Rockstadt Extreme Fest 2024. Tocmai a fost anunţat un val nou de artişti, pe care îl găsiţi detaliat mai jos.

Publicat

pe

Poster Rockstadt Extreme Fest 2024
Poster Rockstadt Extreme Fest 2024 │ FOTO: Rockstadt

Cap de afiş printre noile anunţuri este cu siguranţă Pendulum, trupa australiană de drum n' bass care făcea senzaţie la început de mileniu. Cu toţii am auzit hiturile "Tarantula", "Sugar", colaborarea cu In Flames pe "Self vs Self", dar şi remixul la "Voodoo People" de la Prodigy. În ultimul an artiştii de la antipozi au lansat piesa "Colorfast", dar şi colaborarea cu Bullet For My Valentine "Halo".

Asta după ce în 2020 şi 2021 ne oferiseră piesele "Come Alive" şi "Nothing for Free", plus "Driver", după un deceniu de pauză. Povestea Pendulum părea încheiată prin 2013, dar o parte din membrii săi a făcut muzica sub numele de Knife Party, cu piese auzite inclusiv în serialul "Breaking Bad". Pendulum îşi începea activitatea în 2002 şi a lansat albumele "Hold Your Color", "In Silico" şi "Immersion".

Iată şi celelalte trupe proaspăt anunţate pentru Rockstadt Extreme Fest 2024:

  • Hatebreed
  • Testament
  • Eluveitie
  • Lacuna Coil
  • The Exploited
  • Terror
  • 1000mods
  • Cynic
  • Left to Die

Rockstadt Extreme Fest 2024 se desfăşoară la Cetatea Râşnov, între 31 iulie 2024 şi 4 august 2024. Headlinerii au fost anunţaţi şi includ nume mari, precum Kreator, Amon Amarth, Opeth, Dimmu Borgir, dar şi Paradise Lost. Pasionaţii de death metal vor jubila, ascultând alde Insomnium şi evident Dark Tranquility, care duc torţa mai departe pentru In Flames şi Suidakra.

Mi se pare totuşi că avem parte de mai puţin rock alternativ decât la ediţia din 2023, unde au strălucit pe scenă din Râşnov Sleep Token, Architects şi While She Sleeps. Astptam totuşi să se anunţe şi alte nume. Nu ar strica să vedem un Spiritbox în lineup pentru a face totul perfect.

Citește în continuare

Trending