Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

B’ESTFEST revine în 2011!

Publicat

pe

skunk_anasie
skunk_anasie

skunk_anasieDupă un an de pauză, B’ESTFEST revine în 2011 într-o locație din Pipera-Tunari. Desfășurat pe 1,2 și 3 iulie, B’ESTFEST va dispune și de un spațiu de campare destinat publicului, într-o zonă în care vor exista toate facilitățile necesare pentru un „summer camp”. Festivalul va beneficia de o scenă principală și mai multe arene secundare, oferind astfel acces la o varietate largă de concerte, expozitiții, ateliere de creație, spații de relaxare, târguri, terase, baruri și restaurante.

„Din 2007 până acum prietenii apropiați și publicul fidel ne-au tot rugat să mutăm B’ESTFEST de pe betoane, pentru că un festival înseamnă mai mult decât o serie de concerte, este o experiență a libertații neîngrădite. Așa că am profitat de pauza din 2010 să regândim conceptul de B’ESTFEST și am luat decizia că anul acesta să-l mutăm într-un spațiu întins, cu iarbă verde, și să-l aducem astfel mai aproape de sufletul publicului tânar.” -Laura Coroianu, CEO Emagic.

Cea de-a patra ediție B’ESTFEST este însoțită și de primele confirmări, Skunk Anansie și Pendulum fiind primele nume din line-up-ul acestui an.

Skunk Anansie s-a format în 1994, activând până la începutul anilor 2000 când membrii trupei s-au despărțit. 2009 a reprezentat însă un nou început pentru Skin, Cass, Ace si Mark, cei patru revenind la formula de grup și pregătindu-se pentru un turneu de greatest hits și un nou material discografic. Câteva luni mai tarziu a fost lansat albumul Smashes and Trashes, o colecție a celor mai cunoscute piese lansate de-a lungul carierei. A urmat cel de-al patrulea album de studio, Wonderlustre, primele două extrase My Ugly Boy și Over The Love urcând rapid în clasamentele europene și confirmând încă o dată valoare trupei.

Pendulum este una dintre trupele preferate ale festivalurilor internaționale pentru show-urile live ce mizează pe un amestec complex de instrumente live, efecte electronice și proiecții vizuale. Stilul trupei este o fuziune ce variază de la dubstep și drum and bass la rock alternativ, heavy metal și chiar electro/house. Alcătuită din Rob Swire (voce, synth), Peredur ap Gwynedd (chitară), Gareth McGrillen (bass), Kevin Sawka (tobe), Ben „The Verse” Mount (MC), trupa are trecute în palmares 23 de single-uri, 3 albume de studio, un album live și o compilație, plus alte 35 de apariții în proiecte muzicale separate.

Biletele pentru cea de-a patra ediție B’ESTFEST vor fi puse în vânzare în curând, mai multe detalii despre programul festivalului precum și noi confirmări urmând a fi anunțate în perioada următoare.

PUBLICITATE
3 comentarii

Muzică nouă

Skunk Anansie revine cu o piesă cu tentă punk şi anti sistem, "Piggy"

Skunk Anansie revine cu timbrul său celebru, dar pe o piesă "Piggy" mai apropiată de punk decât de ce cânta de obicei. Pare ceva ce ar fi cântat Nine Inch Nails la începutul carierei sau Ministry chiar în perioadă recentă. Versurile sunt despre clasa politică.

Publicat

pe

Coperta single Skunk Anansie Piggy
Coperta single Skunk Anansie Piggy │ FOTO: Skunk Anansie

"Piggy" este o piesă de protest contra sistemului şi a politicienilor, iar cântăreaţa Skin se dezlănţuie contra Guvernului britanic. Spre final track-ul devine un soi de Rage Against the Machine transformat în punk rock, peste care s-a picurat puţin din rock-ul alternativ al începutului anilor 2000. Nu e doar vocea solistei aici, basul şi percuţia sunt în egală măsură responsabile cu anarhia proaspătă indusă de piesă.

E poate cea mai intensă şi agresivă melodie din cariera trupei Skunk Anansie, versiunea 2.0. Videoclipul cu versuri include o figură de porc asociată de-a lungul deceniilor cu autorităţile opresive, forţele de ordine şi sistemul, în special în societatea vestică.

Iată ce spune solista Skin despre melodie:

Dacă e un lucru pe care l-am învăţat în ultimii câţiva ani este că nu ne putem baza pe propriile guverne pentru a avea grijă de noi. Nu par să fie capabile să înveţe din trecut şi sunt incapabile să asigure un viitor decent. Această melodie a fost compusă într-un moment de furie combinat cu dezamăgire profundă. Brexit, apoi o administrare complet greşită a lui COVID. Cum naiba am ajuns la asta?

Trupa va porni un turneu european amplu în primăvară, care va include date reprogramate din turneul aniversar de 25 de ani al formaţiei. Sunt incluse reprezentaţii la O2 Academy Brixton, la Meltdown Festival în iunie, sub tutela lui Grace Jones, plus concerte în Barcelona, Paris, Koln, Berlin, Cardiff, Lisabona, Porto, Zagreb şi Cracovia.

Formaţia a activat între 1994 şi 2001, apoi s-a destrămat, pentru a se reuni în 2008 şi este activă până în ziua de azi. Ultimul LP lansat a fost "Anarchytecture" din 2016, după "Black Traffic" din 2012. Grupul este deseori asociat mişcării Britrock, deşi abordase şi genul Britppop la începutul carierei. Un moment cheie în cariera grupului a fost concertul din 1999 de la Glastonbury, ultimul din secolul 20 în cadrul festivalului.

Citește în continuare

Trending