Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Korn înregistrează un album nou!

Publicat

pe

korn
korn

kornJames “Munky” Shaffer, chitaristul formaţiei americane Korn, a dat de curând un interviu în care întrebat ce planuri are trupa pentru viitor, a raspuns:
“Avem deja trei piese pentru următorul album. Sunt piese compuse acum câteva luni pe care le avem înregistrate în fază de demo. Sunt diferite, poate mai experimentale însă nu vreau să ofer prea multe detalii. Cred că este un pas înainte pe care îl vom înregistra în aprilie pentru ca apoi să-l putem defini.”

Prin "Korn III - Remember Who You Are", albumul lansat pe 13 iulie 2010, rockerii s-au întors la origini. Discul are în componenţă 11 piese şi a fost produs de Ross Robinson, cel cu care americanii au ales să lucreze şi la primele două albume. Toboşarul cu care au înregistrat a fost Ray Luzier, membru permanent în trupă încă din aprilie 2009.

Albumul nu prezintă schimbări majore de sound, fiind o continuare a materialului din 2007, însă trupa are pe lângă temele și riffurile familiare și aceea sclipire de geniu cu care și-au obișnuit fanii.

Industria muzicala

Korn şi Adidas lansează o nouă colecţie de haine

Korn continuă să fie relevantă şi în lumea modei, nu doar a muzicii, lansând o nouă colecţie Adidas Originals. După decenii întregi de purtat treninguri Adidas, Jonathan Davis ne oferea în 2023 o ediţie specială de haine, una special creată pentru fanii trupei. Acum avem încă o colaborare.

Publicat

pe

Korn colectie Adidas 2024
Korn colectie Adidas 2024 │ FOTO: Korn

În 2023 am avut parte de două perechi de încălţăminte sport Adidas x Korn: Campus 00 şi Supermodified, plus 7 tricouri şi treninguri. Acum Korn şi Adidas vor lansa o nouă colecţie pe 15 mai 2024, disponibilă doar în anumite magazine. Vom avea parte de această dată de un trening decorat cu mici discuri lucioase, "sequin", de această dată pe verde.

Jonathan Davis purta aşa ceva pe mov la începutul anilor 2000 la concerte. Va mai sosit şi un tricou cu mânecă lungă Adidas Three Stripes, alături de 3 perechi de ciorapi şi o şapcă cu logo Korn şi cele 3 dungi clasice.

Evident apar şi perechi noi de încălţăminte, Campus 2, dar şi Supermodified. Primii au velur în zona de sus şi detalii ascunse legate de trupa Korn, în vreme ce Supermodified are accente verde aprins.

Korn este o formație americană de nu metal, formată în Bakersfield, California, în 1993. Membrii fondatori includ vocalul Jonathan Davis, chitariștii James "Munky" Shaffer și Brian "Head" Welch, basistul Reginald "Fieldy" Arvizu și bateristul David Silveria (care a părăsit formația în 2006 și a fost înlocuit temporar de alți bateriști până când Ray Luzier s-a alăturat formației în 2009 ca membru permanent).

Korn este recunoscut pentru influența sa mare în popularizarea genului nu metal la mijlocul anilor '90, cu un sunet care combină elemente de metal, hip hop și funk. Formația este cunoscută pentru abordarea inovatoare a muzicii și pentru stilul vocal unic al lui Jonathan Davis, care include atât elemente agresive cât și melodice. De-a lungul carierei, Korn a lansat numeroase albume care au avut un impact mare pe scena muzicii rock și metal. Ultimul album a fost "Requiem", lansat în 2022 şi ducând discografia la 14 titluri.

Korn va concerta în România în cadrul festivalului Artmania 2024 de la Sibiu. Pe scenă mai urcă şi Spiritbox.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Korn și Spiritbox vin la ARTmania Festival 2024; program pe zile

Korn, unul dintre numele cele mai influente ale scenei rock și metal internaționale, care a contribuit semnificativ la definirea și promovarea curentului nu metal și Spiritbox, una dintre noile senzații metal ale momentului, vor urca pe scena ARTmania Festival 2024.

Publicat

pe

Korn la ARTmania 2024
Korn la ARTmania 2024 │ FOTO: ARTmania Festival

Korn și Spiritbox se adaugă lineup-ului ediției cu numărul 17 care include o serie de nume sonore, ce vor fi prezente în Piața Mare din Sibiu, precum (A-Z): Borknagar (NO), Monuments (UK), Satyricon (NO), The Flower Kings (SE), Alpha Q (RO), Awake the Demons (RO) și TAINE (RO), noi nume urmând să fie anunțate în viitor.

Legendă a scenei metal internaționale, ce are la activ 14 albume de studio și un palmares impresionant de premii, Korn se va reîntâlni cu fanii din România, la festivalul ARTmania, pe 27 iulie, în cadrul unui show care promite să fie cu totul special!

Show-ul Korn din cadrul festivalului face parte din turneul european de promovare a celui mai recent album, "Requiem", trupa alegând ARTmania pentru concertul pe care îl vor susține la aproape zece ani de la ultima întâlnire cu publicul din România.

Apărută în 1993 în Bakersfield, California, prin unirea forțelor a trei membri ai fostei formații funk metal L.A.P.D., Korn a luat cu asalt lumea muzicală încă de la debut, surprinzând cu un sound cu totul inedit pentru acea vreme. Cu ajutorul producătorului Ross Robinson, trupa a pus bazele a ceea ce va fi ulterior cunoscut drept genul "nu-metal" odată cu influentul lor debut auto-intitulat din 1994 și cu continuarea sa de și mai mare succes - "Life is Peachy" (1996).

Însă, albumele "Follow the Leader" (1998, ce a debutat pe primul loc în Billboard 200, cu cel puțin 268.000 de exemplare vândute în prima săptămână de la lansare) și "Issues" (1999) au fost cele care au adus Korn în atenția publicului larg și au atras succesul comercial, cimentându-le locul de legende ale industriei muzicale aflate mereu în topul preferințelor fanilor din întreaga lume, cu o carieră de succes chiar și la aproape 30 de ani de la înființare.

Spiritbox (CA), tânăra senzație metal a zilelor noastre, va concerta la ARTmania pentru prima dată în România. Cu un nume inspirat de dispozitivul prin care se crede că se poate vorbi cu cei trecuți în cealaltă lume, Spiritbox este formația care a strâns 66 de milioane de stream-uri înainte de a-și lansa albumul de debut, crescând acest număr la 300 de milioane după lansarea primului LP, "Eternal Blue” (2017), material care a ajuns pe locul 1 în topurile rock și hard rock din SUA și Canada, urcând pe locul #13 pe Billboard 200.

Spiritbox și-a mai lansat două EP-uri bine primite de public și de industria muzicală, un mashup în colaborare cu artista rap Megan Thee Stallion și a obținut anul acesta (2024) prima nominalizare la Grammy la categoria "Best metal performance" pentru piesa "Jaded" - o performanță fără precedent până acum pentru o trupă metal aflată încă la începutul carierei.

La ARTmania, pe 27 iulie, pasionații de rock și metal vor avea ocazia de a se întâlni cu intensitatea feroce atent îmbinată cu pasaje melodice, cu splendoarea tehnică și cu emoțiile profunde generate de piesele marca Spiritbox!

Program pe zile ARTmania 2024

Vineri, 26 iulie

 • Satyricon
 • The Flower Kings
 • Alpha Q
 • 3 noi trupe vor fi anunțate în curând

Sâmbătă, 27 iulie

 • Korn
 • Spiritbox
 • Borknagar
 • Monuments
 • TAINE
 • Awake The Demons

Duminică, 28 iulie

Duminică, în cea de-a treia zi de festival, show-urile din festival se vor muta în curțile muzeelor din zona centrală a cetății sibiene, locuri mai intime și potrivite pentru spectacolele programate pentru ultima zi a ediției din acest an. Acesta este primul pas în reintroducerea scenelor pe care în trecut au concertat nume iconice precum: Peter Hammill, Deine Lakaien, 65days of static, Tides of Nebula sau Hauschka.

Mai multe detalii despre evenimentele speciale programate duminică și noi formații ce vor completa line-up-ul de pe Scena Mare vor fi anunțate în curând.

Abonamente ARTmania Festival 2024

Dat fiind succesul campaniilor de presale pentru ediția din acest an și ținând cont de capacitatea limitată a spațiilor de concert din această a treia zi (duminică, 28 iulie), mai pot fi achiziționate doar 150 de abonamente de 3 zile (vineri, 26 iulie - duminică, 28 iulie), urmând ca, după epuizarea acestora, să mai fie disponibile doar abonamente de 2 zile (vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie), precum și bilete de o zi.

În prezent, mai sunt disponibile:

Abonamente

 • 150 de abonamente de 3 zile (pentru vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie în Piața Mare și duminică, 28 iulie, în diverse locații din zona centrală a orașului Sibiu) la prețul de 450 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • 300 abonamente de 2 zile (pentru zilele de vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie) la prețul de 450 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • 1.500 abonamente de 2 zile (pentru zilele de vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie) la prețul de 550 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului; urmând ca la următorul anunț prețul acestora să fie de 650 lei/ buc. + taxe

Bilete pe zile

 • 333 Bilete individuale pentru „Day of Choice” (vineri, 26 iulie sau sâmbătă, 27 iulie) la prețul de 333 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • 500 Bilete individuale pentru ziua de vineri, 26 iulie 2024 la prețul de 350 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
 • 500 Bilete individuale pentru ziua de sâmbătă, 27 iulie 2024 la prețul de 350 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului;
Citește în continuare

Trending