Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Rolling Stone a publicat ultimul interviu a lui John Lennon

Publicat

pe

john-lennon
john-lennon

john-lennon Revista Rolling Stone a publicat versiunea integrală a ultimului interviu acordat de John Lennon, realizat cu trei zile înainte să fie asasinat.

Reprezentanţii publicaţiei americane au declarat că discuţiile purtate de Lennon cu jurnalistul Jonathan Cott reprezintă ultimul interviu acordat de muzicianul britanic ce a fost publicat într-o versiune printată.

"La începutul acestui an, făceam curăţenie în biroul meu şi am găsit câteva casete pe care scria John Lennon, 5 decembrie 1980. Au trecut 30 de ani de când ascultasem acele casete, iar după ce le-am pus în casetofon, acea voce vie, înălţătoare, a început să se audă, ieşind din magica bandă magnetică", a povestit jurnalistul.

În interviu, John Lennon i-a acuzat pe fanii şi pe criticii săi că l-au "vânat" sistematic în timpul celor cinci ani de pauză muzicală pe care a luat-o la sfârşitul anilor '70, după despărţirea de The Beatles.

"Ceea ce îşi doresc ei este să venereze eroi morţi, precum Sid Vicious şi James Dean. Nu sunt interesat să devin un erou mort. Aşadar, să uităm de ei", a declarat John Lennon.

Yoko Ono, soţia lui Lennon, care se afla alături de acesta când a fost asasinat, a participat la publicarea acestui interviu ce comemorează 30 de ani de la moartea fostului solist al trupei The Beatles.

Muzică și film

Povestea studioului Abbey Road este transpusă într-un documentar - TRAILER

Abbey Road Studios a găzduit unele dintre cele mai importante momente muzicale din istorie, iar acum devine protagonistul unui documentar regizat de Mary McCartney, fiica Lindei și a lui Paul McCartney. Te invităm să citești mai multe detalii și să urmărești trailerul.

Publicat

pe

Paul McCartney în documentarul "If These Walls Could Sing"
Paul McCartney în documentarul "If These Walls Could Sing" │ FOTO: captură YouTube / Disney Plus

Mulți oameni asociază studioul de înregistrare cu cel de-al 11-lea album The Beatles, "Abbey Road", dar mai ales cu fotografia ce îi prezintă pe cei patru muzicieni pe trecerea de pietoni. Cu toate acestea, studioul are o istorie vastă, de la sesiunile de înregistrare din anii 1930 cu London Symphony Orchestra, până la prima înregistrare digitală realizată vreodată în Marea Britanie și până la imaginea sa de astăzi - cea de reper istoric.

"Când intri într-un loc cu atât de multă istorie în jurul lui, este într-un fel o experiență sacră. Oamenii vor să vină aici. Vor sunetul din Abbey Road", spune Elton John în trailerul documentarului.

Intitulat "If These Walls Could Sing", documentarul arată imagini din arhivă cu o mică Mary McCartney care și-a petrecut copilăria în studiourile Abbey Road. Însă, trailerul se concentrează mai mult pe faimosul ei tată, Paul, care împreună cu restul trupei The Beatles a făcut din Abbey Road un nume cu rezonanță.

"Aceasta a fost casa noastră, am petrecut atât de mult timp aici", declară Paul McCartney.

Într-una dintre secvențe, muzicianul își amintește de un anumit instrument muzical pe care trupa The Beatles îl folosise la sesiunile de înregistrare. Instrumentul încă se află la Abbey Road, iar McCartney începe să cânte la el. Alături de Elton John, Mary și Paul McCartney, trailerul îi mai prezintă pe Ringo Starr, Nile Rodgers, Noel Gallagher, Roger Waters, Celeste sau George Lucas.

"If These Walls Could Sing" va fi disponibil pe Disney + începând cu 16 decembrie.

TRAILER "If These Walls Could Sing"

Citește în continuare

Trending