Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Rolling Stone a publicat ultimul interviu a lui John Lennon

Publicat

pe

john-lennon
john-lennon

john-lennon Revista Rolling Stone a publicat versiunea integrală a ultimului interviu acordat de John Lennon, realizat cu trei zile înainte să fie asasinat.

Reprezentanţii publicaţiei americane au declarat că discuţiile purtate de Lennon cu jurnalistul Jonathan Cott reprezintă ultimul interviu acordat de muzicianul britanic ce a fost publicat într-o versiune printată.

"La începutul acestui an, făceam curăţenie în biroul meu şi am găsit câteva casete pe care scria John Lennon, 5 decembrie 1980. Au trecut 30 de ani de când ascultasem acele casete, iar după ce le-am pus în casetofon, acea voce vie, înălţătoare, a început să se audă, ieşind din magica bandă magnetică", a povestit jurnalistul.

În interviu, John Lennon i-a acuzat pe fanii şi pe criticii săi că l-au "vânat" sistematic în timpul celor cinci ani de pauză muzicală pe care a luat-o la sfârşitul anilor '70, după despărţirea de The Beatles.

"Ceea ce îşi doresc ei este să venereze eroi morţi, precum Sid Vicious şi James Dean. Nu sunt interesat să devin un erou mort. Aşadar, să uităm de ei", a declarat John Lennon.

Yoko Ono, soţia lui Lennon, care se afla alături de acesta când a fost asasinat, a participat la publicarea acestui interviu ce comemorează 30 de ani de la moartea fostului solist al trupei The Beatles.

Muzică și film

O serie de patru documentare The Beatles va fi lansată în 2027

Ce este mai interesant decât un documentar despre The Beatles? Patru documentare despre legendara trupă. Regizorul Sam Mendes pregătește patru filme, fiecare concentrându-se pe câte un membru al formației. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Videoclip The Beatles - Now And Then
Videoclip The Beatles - Now And Then │ FOTO: captură YouTube

O serie de filme documentare despre The Beatles este în prezent în lucru sub regia lui Sam Mendes. Proiectul a primit o aprobare oficială. Cele patru filme vor spune povești interconectate, câte una din punctul de vedere al fiecărui membru al trupei. Sony Pictures a achiziționat drepturile asupra filmelor și intenționează să le lanseze pe toate în 2027.

Sam Mendes va produce filmele împreună cu Pippa Harris de la Neal Street Productions, Julie Pastor de la Neal Street și Jeff Jones, care este CEO al companiei The Beatles Apple Corps Ltd. Acesta din urmă a declarat:

"Apple Corps este încântat să colaboreze cu Sam, Pippa și Julie pentru a explora povestea unică a fiecărui membru Beatles și pentru a le aduce împreună într-un mod captivant și inovator. Sprijinul adus de Sony Pictures, susținând scopul și viziunea creativă a proiectului încă de la început, a fost de neprețuit pentru noi toți."

Multe aspecte rămân de rezolvat, inclusiv distribuția, dar și scenariștii. Documentarul în patru părți al lui Mendes este doar cel mai recent proiect care prezintă istoria The Beatles. În 2021, Peter Jackson a lansat în premieră "The Beatles: Get Back", un documentar de opt ore axat pe realizarea albumului "Let It Be".

Recentele lansări din industria cinematografică arată că documentare muzicale câștigă din ce în ce mai mult teren, dar și o apreciere reală din partea publicului. De exemplu, "Bob Marley: One Love" s-a bucurat de succes, ca să nu mai vorbim de "Taylor Swift: The Eras Tour", care a obținut la box office-ul global 261 de milioane de dolari. În plus, alte proiecte din această categorie fie așteaptă să primească undă verde, fie sunt deja în lucru. Menționăm aici un documentar despre Bee Gees, regizat de Ridley Scott, și un film biografic despre Michael Jackson, realizat de Antoine Fuqua pentru Lionsgate.

Citește în continuare

Trending