Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Petter Carlsen deschide concertul Anathema de la București

Publicat

pe

Petter Carlsen
Petter Carlsen

Petter CarlsenPetter Carlsen din Norvegia se alătură trupei britanice Anathema în turneul de promovare a albumului “We’re Here Because We’re Here”. Concertul de la București se va desfășura la Arenele Romane pe 19 noiembrie 2010, cu începere de la ora 19:00.

Cariera lui Petter Carlsen a început cu trupa rock Pinionhed. La 26 de ani, el renunță la improvizatiile după James Hetfield și alege cariera solo. Lansează primul album în 2008, “You Go Bird”. Discul este considerat Melodic Pop datorită vocii delicate a lui Carlsen și a muzicii puternic colorate de sunete atmosferice, aranjate într-un ritm foarte lejer. „You Go Bird” intră direct pe locul 14 în cel mai important clasament norvegian, VG-lista. Pentru promovarea albumului, Petter Carlsen filmeaza clipurile „Pull the Brakes”, „You Go Bird”, „The Race Is On” și „The Sound of You and Me”, un featuring cu Helen Unstand, considerată cea mai bună piesă de pe disc. Melodia avea să fie interpretată mai tarziu alături de Danny Cavanagh și Anneke van Gierbersgen (fosta solistă The Gathering).

După succesul lui “You Go Bird”, Petter pregătește un nou material discografic. Deja a înregistrat câteva melodii în care se simte pe lângă versatilitatea artistului și aportul formației de acompaniament: "Nimic nu se mai întâmplă la fel ca atunci când compuneam singur, iar acesta e un avantaj. Trupa a fost alături de mine încă de la început și influențează pozitiv sound-ul albumului”. Petter nu se găbește însă cu lansarea.

Din luna septembrie, el s-a alăturat trupei Anathema în cadrul turneului We’re Here Because We’re Here. și se declar foarte încântat. "Să fiu invitat în acest turneu alături de Anathema este pur și simplu fantastic. Sunt fanul lor de 16 ani, iar albumele lor începand cu Eternity 's-au mutat' în CD-playerul meu. Muzica lor este una dintre marile mele surse de inspirație. Ea m-a ajutat să trec peste momentele dificile ale adolescenței mele, încercând să mă înțeleg. Să îl cunosc pe Danny și pe restul membrilor mă motivează pe toate planurile."

La rândul său, Danny Cavanagh spune despre Petter: "Odată ce am ascultat vocea incredibilă a lui Petter și piesele compuse de el am simțit că va fi parte din cercul intim Anathema pentru o lungă perioadă de timp. Nu este doar un prieten foarte bun, este și unul dintre cei mai talentați muzicieni pe care i-am întâlnit în viața mea."

Biletele pentru concertul de la Arenele Romane s-au pus deja în vanzare la prețul de 70 lei, preț valabil până pe 9 noiembrie, 85 lei în perioada 10-18 noiembrie și 90 lei în ziua evenimentului. Biletele sunt disponibile în rețeaua magazinelor Germanos și online pe shop.artmania.ro, eventim.ro și myticket.ro.

Trending