Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

iTunes scoate la vânzare și melodiile Beatles

Publicat

pe

Apple a reușit să obțină drepturile de comercializare pe iTunes pentru repertoriul Beatles. Mai au de furcă însă cu artiști precum Garth Brooks, Kid Rock și AC/DC. În mod curent, iTunes reține 30% din venituri, restul revenindu-i artistului și casei de discuri. Este posibil ca EMI Group să fi beneficiat de condiții preferențiale, e vorba doar de discografia Beatles, adică de AUR.

Din 1960 și până în prezent s-au vândut peste 600 de milioane de discuri în întreaga lume. Vânzările versiunilor remasterizate anul trecut s-au ridicat la 18 milioane de copii. Prin urmare există încă un mare interes pentru "Hey Jude" și compania.

Steve Gordon, un fost director executiv Sony Music și autorul "The Future of the Music Business" a estimat că în primul an Apple ar putea obține 5 milioane USD de pe urma acestor înregistrări.

PUBLICITATE
Un comentariu

Muzică nouă

Dolly Parton cântă cu Paul McCartney și Ringo Starr piesa "Let It Be" - AUDIO

Dolly Parton dă un nou suflu piesei "Let It Be" a celor de la The Beatles. Artista este acompaniată de doi artiști emblematici, foștii membri - Paul McCartney și Ringo Starr.

Publicat

pe

Dolly Parton - Let It Be (feat. Paul McCartney & Ringo Starr)
Dolly Parton - Let It Be (feat. Paul McCartney & Ringo Starr) │ FOTO: captură YouTube / Dolly Parton

Colaborarea spectaculoasă nu se rezumă doar la cei trei muzicieni. Lor li se adaugă Peter Frampton și Mick Fleetwood. Versiunea lui Parton a piesei "Let It Be" va apărea pe viitorul ei album, "Rockstar", cu lansare pe 17 noiembrie prin intermediul propriei sale case discuri, Butterfly Records, în colaborare cu Big Machine Label Group.

AUDIO: Dolly Parton - Let It Be (feat. Paul McCartney & Ringo Starr)

Până acum, de pe acest material, artista a lansat single-ul principal, "World on Fire", dar și "Bygones" cu Rob Halford de la Judas Priest, un cover al piesei "Magic Man" (Heart) cu însăși Ann Wilson și o reinterpretare a melodiei "We Are the Champions" (Queen).

"Rockstar" conține nouă melodii originale, inclusiv o colaborare cu Stevie Nicks numită "What Has Rock And Roll Ever Done For You", "I Dreamed About Elvis" cu Ronnie McDowell și "Rockstar", alături de Richie Sambora. Printre cover-urile notabile, Sting o acompaniază pe Dolly Parton în "Every Breath You Take" de la Police, P!NK și Brandi Carlile participă la o interpretare a piesei "(I Can’t Get No) Satisfaction" de la The Rolling Stones, Miley Cyrus cântă alături de Parton "Wrecking Ball”, iar Debbie Harry apare pe "Heart Of Glass".

TRACKLIST "Rockstar":

 1. Rockstar (feat. Richie Sambora)
 2. World on Fire
 3. Every Breath You Take(feat. Sting)
 4. Open Arms (feat. Steve Perry)
 5. Magic Man (feat. Ann Wilson & Howard Leese)
 6. Long As I Can See the Light (feat. John Fogerty)
 7. Either Or (feat. Kid Rock)
 8. I Want You Back (feat. Steven Tyler & Warren Haynes)
 9. What Has Rock and Roll Ever Done for You" (feat. Stevie Nicks & Waddy Wachtel)
 10. Purple Rain
 11. Baby, I Love Your Way (feat. Peter Frampton)
 12. I Hate Myself for Loving You (feat. Joan Jett & The Blackhearts)
 13. Night Moves (feat. Chris Stapleton)
 14. Wrecking Ball (feat. Miley Cyrus)
 15. (I Can’t Get No) Satisfaction (feat. P!nk & Brandi Carlile)
 16. Keep on Loving You (feat. Kevin Cronin)
 17. Heart of Glass (feat. Debbie Harry)
 18. Don’t Let the Sun Go Down on Me (feat. Elton John)
 19. Tried to Rock and Roll Me (feat. Melissa Etheridge)
 20. Stairway to Heaven (feat. Lizzo & Sasha Flute)
 21. We Are the Champions
 22. Bygones (feat. Rob Halford și Nikki Sixx & John 5)
 23. My Blue Tears (feat. Simon Le Bon)
 24. What’s Up? (feat. Linda Perry)
 25. You’re No Good (feat. Emmylou Harris & Sheryl Crow)
 26. Heartbreaker (feat. Pat Benatar & Neil Giraldo)
 27. Bittersweet (feat. Michael McDonald)
 28. I Dreamed About Elvis (feat. Ronnie McDowell & The Jordanaires)
 29. Let It Be (feat. Paul McCartney & Ringo Starr alături de Peter Frampton & Mick Fleetwood)
 30. Free Bird (feat. Ronnie Van Zant, Gary Rossington, Artimus Pyle and The Artimus Pyle Band)
Citește în continuare

Tehnologie

The Beatles va lansa o melodie finală cu John Lennon, refăcută cu ajutorul AI-ului

Oricât de ciudat ar suna, The Beatles a finalizat o înregistrare cu John Lennon, la ani buni de la dispariţia sa. Totul s-a petrecut prin intermediul AI-ului, care a izolat vocea lui Lennon pe o înregistrare demo.

Publicat

pe

John Lennon și Yoko Ono
John Lennon și Yoko Ono

Paul McCartney a contribuit la acest proiect, la care s-a tot lucrat în ultimii ani, doar că tehnologia abia acum e la nivelul dorit. Aflăm şi că piesa se va lansa în acest an, aşa cum Sir Paul a declarat în cadrul programului Today de pe BBC Radio 4. Ar urma să fie ultima înregistrare Beatles în formula completă.

Din trupă au rămas doar doi membri în viaţă, Paul McCartney şi Ringo Starr. Nu vă imaginaţi că AI în cazul de faţă înseamnă ChatGPT generând o voce ca a lui John Lennon, ci mai degrabă de utilizarea materialului sursă dintr-o înregistrare pe care Lennon o făcuse înainte de moartea sa în 1980. Vocea lui John a fost izolată şi purificată, aşa încât mixajul final al piesei s-a făcut mai uşor.

McCartney şi-a dat seama de potenţialul tehnologiei când vine vorba de piese noi, după ce a văzut că Peter Jackson a readus la viaţă materiale Beatles pentru a crea pelicula "Get Back", documentarul despre realizarea albumului "Let It Be". Vocea lui John a fost extrasă dintr-o casetă veche, pe care era redată distorsionat şi zgomotos, alături de un pian.

Scriitorul Keith Badman a publicat într-o carte despre Beatles un pasaj care amintea că în 1994 văduva lui Lennon, Yoko Ono i-a dat lui McCartney câteva dintre înregistrările sale demo de acasă. Printre ele se numără şi "Now and Then", piesa refăcută acum de AI, la care foştii colegi din Beatles renunţaseră din cauza calității slabe a înregistrării. O versiune parţial restaurată a noii melodii a apărut pe Internet în 2009, după ce cineva a furat-o din apartamentul lui Lennon cu ani în urmă. Încă nu era totuşi la calitate maximă.

În acelaşi interviu recent McCartney s-a declarat îngrijorat totuși că AI-ul va putea să facă şi lucruri neplăcute, precum înlocuirea vocii unui solist cu cea a altei persoane.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED

Trending