Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

CARIBOU: psychedelic la Palatul Bragadiru pe 25 noiembrie

Publicat

pe

Caribou Vibration Ensemble - Opera House, Toronto, Sept 10, 2009
Caribou Vibration Ensemble - Opera House, Toronto, Sept 10, 2009

Caribou! Așa se strigă renii în America de Nord și așa ar fi rămas dacă un canadian numit Dan Snaith nu s-ar fi apucat să compună muzică în urmă cu 10 ani. Provenind dintr-o familie de matematicieni, Dan a continuat tradiția și și-a dat doctoratul la Londra cu teza Overconvergent Siegel Modular Symbols. Ar fi rămas probabil la acest hit matematic, dacă  albumele lui de IDM-meets-folktronica-meets-krautrock scoase sub numele de Manitoba nu ar fi fost aplaudate de critica underground și de numărul de fani în continuă crestere.

Din 1996, Dan Snaith creează sub numele Caribou și concertează live cu o trupă la care de obicei e tobar, vocal și clapar la mini-Korg. Albumele sale în zona psihedeliei electronice pline de o atmosferă caldă și extatică îl fac un creator al unui sub-gen personal și inconfundabil, în aceeași manieră cu Four Tet sau Junior Boys.

Swim este cel mai recent album, fiind și cea mai accesibilă și mai populară creație a lui (single-ul Odessa e în heavy rotation pe multe radiouri și pe MTV).  Snaith o descrie drept "dance music that sounds like it's made out of water". Eset o muzică frenetică inspirată de acid house, minimal techno și disco, dar apropiată în spirit de dance-rock-ul stil LCD Soundsystem.

După un turneul mondial, trupa Caribou va cânta live psychedelic la pe 25 noiembrie, printr-o conspiratie Rokolectiv Chestionabil, OneDay și Burn Studios. Minus va începe spectacolul la ora 22, Caribou va cânta de la 23:30 și până la ora 1, când noaptea va trece îngrija lui DJ Flore. Biletele se găsesc la locație la prețul de 40 RON.

Detalii despre Caribou, pe pagina oficială de myspace.

Comentează

Trending