Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Nouvelle Vague la Sala Palatului

Nouvelle Vague, celebrul grup de muzicieni care a cucerit intreaga lume cu ritmuri de bossa-nova, revine toamna aceasta pentru a treia oara in Romania!

Publicat

pe

Dupa doua concerte de succes sustinute in fata publicului roman in 2008, pe scena B’ESTFEST si in cadrul evenimentului Fusion Studio Weekend, la Sala Palatului, Nouvelle Vague va reveni anul acesta pentru un nou spectacol seducator ce va avea loc pe 22 noiembrie. Alaturi de show-ul lui Herbie Hancock, concertul Nouvelle Vague se inscrie in seria evenimentelor Fusion Nights ce vor avea loc toamna aceasta la Sala Palatului din Bucuresti.

Nouvelle Vague este un grup de artisti francezi care isi defineste muzica printr-un stil ce se regaseste si in numele trupei, respectiv “new wave”, sau celebrul “bossa nova” din limba portugheza, curent pe care l-au imbogatit de-a lungul timpului cu puternice elemente de punk-rock si chiar post-punk. Desi la inceput s-a bazat doar pe reinterpretarea in stil bossa nova a unor piese semnate de trupe celebre precum Joy Division, The Clash, The Cure sau Depeche Mode, Nouvelle Vague si-a largit treptat paleta muzicala, noile albume aducand numeroase noi influente de reggae, ska si blues. Primele doua albume ale grupului, Nouvelle Vague, (2004) si Bande A Part (2006), s-au vandut in peste 500.000 de copii, de acelasi succes bucurandu-se si cel de-a treilea material, NV3, care a surprins prin noua maniera de interpretare: Nouvelle Vague in duet cu solistii originali ai pieselor interpretate de ei pana acum. Astfel, Nouvelle Vague inregistreaza “Master and Servant” alaturi de Martin Gore de la Depeche Mode, “All My Colours” impreuna cu Ian McCulloch, membrul trupei Echo And The Bunnymen sau“Our Lips Are Sealed” cu Terry Hall de la Specials si Funboy Three.

Bazele Nouvelle Vague au fost puse in 2003 de producatorii francezi Marc Collin si Olivier Libaux, conceptul original al trupei fiind acela de a colabora cu cu voci feminine tinere, nefamiliarizate cu stilul bossa-nova, care sa imbogateasca fiecare piesa cu un sound actual, fresh si captivant. Anul acesta, Marc Collin si Olivier Libaux vor reveni in fata publicului roman alaturi de Nadeah, cea care i-a insotit pe cei doi muzicieni si la precedentele concerte sustinute de Nouvelle Vague la Bucuresti, celor trei alaturandu-se de aceasta data si un nume nou, Mareva Galanter, actrita de origine franceza alaturi de care Nouvelle Vague a inceput sa lucreze si pentru urmatorul material discografic.

Concertul Nouvelle Vague va avea loc pe 22 noiembrie, la Sala Palatului, biletele pentru acest spectacol fiind disponibile la urmatoarele categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: 65, 90, 125, 150, 185 lei.

Trending