Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurentele lui Ștefan Bănică în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Concurentele care l-au convins pe Ștefan Bănică că merită să treacă de bootcamp Juriul X Factor 2020Echipa lui Ștefan Bănică a urcat pe scena celui de-al doilea episod de bootcamp FuegoPe 1 Decembrie, Fuego încălzește inimile românilor: concertul său aniversar de la Sala Palatului se difuzează la TV Cornel Ilie și Lidia Buble la Radio ZuCine cântă la Marea Unire Zu 2020 - Lista completă a artiștilor Cornel IlieMarea Unire ZU din 2020 aduce "toți artiștii" pe o scenă, la Antena 1, în cadrul a două spectacole, pe 30 noiembrie și 1 decembrie - VIDEO TEASER Echipa Loredana în bootcamp-ul X Factor 2020S-a dat startul eliminărilor de la X Factor 2020; citește rezumatul primului episod de bootcamp

Herbie Hancock aduce The Imagine Project in Romania!

Herbie Hancock

Herbie Hancock │ FOTO: PR

Herbie Hancock, unul dintre numele reprezentative ale muzicii jazz, va prezenta publicului roman cel mai recent proiect al sau - o suita de colaborari cu artisti din toate colturile lumii materializata intr-un nou album de colectie intitulat “The Imagine Project”. Spectacolul lui Herbie Hancock va avea loc pe data de 29 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti, fiind inclus in turneul mondial de promovare a acestui nou material.

Proiectul “The Imagine Project” a reprezentat pentru Herbie Hancock o incercare de apropiere a oamenilor din intreaga lume prin intermediul muzicii, albumul lansat la sfarsitul lunii iunie continand piese celebre, reinterpretate insa de artisti de nationalitati diferite, care au imbogatit materialului cu influente specifice culturilor din care provin. Initiativa lui Herbie Hancock de a stimula comunicarea interculturala, de a intari legaturile dintre oameni din toate partile lumii, a capatat o amploare tot mai mare, piesele de pe acest album fiind inregistrate in mai multe limbi, in 7 tari de pe 4 continente: America de Nord, Asia, Europa si America de Sud. Albumul a fost insotit si de un documentar realizat pe durata inregistrarilor, “The Imagine Project” fiind considerat de altfel un demers fara precedent in industria muzicala.

Special pentru acest proiect, Herbie Hancock i-a adus aproape pe cativa dintre artistii sai de suflet, muzicieni fata de care artistul si-a aratat intotdeauna respectul si admiratia. Astfel, Herbie i-a reunit pe Dave Matthews, Anoushka Shankar, Jeff Beck, The Chieftains, John Legend, India Arie, Seal, Pink, Juanes, Derek Trucks, Susan Tedeschi, Chaka Khan, K'Naan, Wayne Shorter, James Morrison si Lisa Hannigan intr-o creatie pop, cu bogate influente jazz, ce contine piese relaxante care sustin ideea de pace si responsabilitate globala. Albumul se bazeaza pe reinterpretarea unor piese celebre cum ar fi hitul celor de la The Beatles, ”Tomorrow Never Knows”, cantata acum de Dave Matthews, sau cunoscuta ”Don’t Give Up” a lui Peter Gabriel, caruia i se alatura de aceasta data Pink, John Legend si chitaristul Jeff Beck, rezultatul fiind o compozitie muzicala desavarsita. Albumul contine numeroase alte colaborari extraordinare cum ar fi duetul dintre Pink si Seal, care interpreteaza piesa lui John Lennon, ”Imagine”, intr-o versiune armonizata de Herbie Hancock, sau colaborarea dintre solista irlandeza Lisa Hannigan si grupul The Chieftains pentru piesa lui Bob Dylan ”The Times They Are a Changin”.

Toamna aceasta, Herbie Hancock isi va prezenta cel mai recent proiect si in fata spectatorilor din Romania, artistul urmand a sustine un concert pe 29 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti. Biletele sunt disponibile pe www.myticket.ro si in reteaua magazinelor Diverta, la urmatoarele categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 80, 120, 160, 200, 240 lei.

Citește mai multe despre Herbie Hancock
Redactia InfoMusic este la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Gabrielle, Vaya Con Dios, Melanie Fiona la Fratelli Studios

Funky, retro, romantic, senzual... E timpul pentru o noua serie de evenimente "PURE SENSES PURE SOUND", adresate iubitorilor muzicii de...

Închide