Urmărește-ne în Social Media

folk, pop

Asaf Avidan la Full Moon Live: voce, whisky și confesiuni

Pe 16 septembrie, Asaf Avidan a concertat la Arenele Romane în calitate de headliner al primei zile a festivalului Full Moon Live. Show-ul artistului israelian a fost deschis de YellLow și Lucia.

Publicat

pe

Concert Asaf Avidan la Full Moon Live Arenele Romane pe 16 septembrie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Iubim, suferim, suntem decepţionaţi, urâm dar apoi ne ridicăm şi mergem mai departe, ne deschidem din nou inimile şi suntem fericiţi, poate. Prima seară a Festivalului Full Moon de la Arenele Romane, a stat sub semnul dragostei. A iubirii, a dezamăgirii, a tuturor stărilor pe care le dă şi le creeaza în sufletele noastre şi care au fost atât de bine surprinse de Asaf Avidan, trubadurul celor care în diferite momente ale vieţii lor au plâns ori s-au recunoscut în versurile pieselor sale.

Dar până în momentul în care ne-am delectat cu muzica israelianului care şi-a petrecut copilăria în Jamaica, scena a fost inundată de vocea caldă a Luciei, tânăra care doar de caţiva ani şi-a făcut apariţia în lumina reflectoarelor. La doar 22 de ani, Lucia are cateva single-uri, care au propulsat-o destul de repede în topul preferinţelor multora şi pe care le-a adus cu ea şi pe scena de la Arenele Romane. Astfel, în prima seară a festivalului, ea şi-a deschis recitalul cu piesa "Silence". Au urmat "Show up", "Still here" (o dedicaţie pentru cei care nu mai sunt printre noi), "Strong", "Me over you", "Making me go" sau "We need a start" (pentru că toţi avem nevoie de un nou început, oricand).

Concert Asaf Avidan la Full Moon Live Arenele Romane pe 16 septembrie 2016

Concert Asaf Avidan la Full Moon Live Arenele Romane pe 16 septembrie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Asaf Avidan a iubit, cândva, a trăit durerea inimii sfâşiate şi a pus-o pe toată în muzică, în versuri, în tonuri şi note. Astfel, acum, venit la Bucureşti, el a transmis acea stare de bine de care aveam cu toţii nevoie, într-o seară de vineri, cu lună plina. Deşi a recunoscut de la bun început că este bolnav de două săptămani, că vocea lui nu este în cea mai bună formă, că ar putea să nu se descurce chiar foarte bine cu acele falsetto-uri care unora nu li se par deloc masculine, că va avea nevoie poate de mai multe pahare de whisky, de un medic sau, de ce nu, de o româncă frumoasă, rezultatul a fost uimitor.

Concert Asaf Avidan la Full Moon Live Arenele Romane pe 16 septembrie 2016

Concert Asaf Avidan la Full Moon Live Arenele Romane pe 16 septembrie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Chiar dacă pentru unii critici, vocea lui sună ca a unei "pisici rănite", după cum el însuşi a spus-o în timpul spectacolului, Asaf Avidan preferă să fie acea pisică rănită care este conştientă, în ultimele momente ale vieţii ei, de mortalitate, de tot ce ţine de uman. Comparaţia cu felina aflată în suferinţă a venit de la un critic din Franţa, de a cărei recenzie Avidan a aflat într-unul dintre acele momente în care şi-a "google-it" numele şi a citit ce se mai scrie despre el. Plin de umor, Avidan a recunoscut că i-a plăcut această "critică".

Concert Asaf Avidan la Full Moon Live Arenele Romane pe 16 septembrie 2016

Concert Asaf Avidan la Full Moon Live Arenele Romane pe 16 septembrie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Pe scenă am descoperit un Avidan jovial, cald, cu un suflet mare, care nu s-a dat în lături de la confesiuni, care a împărtăşit cu noi emoţii, senzaţii, ne-a spus, prin piesele "Is this it?", "Reckoning Song", "Love it or Leave it", "Over your blues", "Bang Bang", "Weak" sau "Her Lies","Anchor", "Different pulses" că iubirea, oricum ar fi, face parte din noi, că nu avem cum să renunţăm la suferinţă dacă vrem să descoperim, mai tarziu, dragostea, că nu putem să fim doar yin, trebuie să avem şi partea de yang.

Concert Asaf Avidan la Full Moon Live Arenele Romane pe 16 septembrie 2016

Concert Asaf Avidan la Full Moon Live Arenele Romane pe 16 septembrie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Îndrăgostit din nou, cu inima plină de bucuria pe care i-o dau noile sentimente pentru franţuzoaica căreia chiar i-a pus pe deget un inel de logodnă, Avidan a mai făcut o mărturisire, la un moment dat. A spus că şi-a dat seama că acum, cu toate schimbările din viaţa lui, muzica lui nu va fi altfel. Nu poate să fie doar alb sau doar negru, ci va găsi, în continuare şi nuanţele de gri. Iubirea adevarată nu încorseteaza, nu-l face pe El să-i aparţină Ei, ci doar dă aripi şi scoate ce e mai bun din fiecare. Şi ne-a dat şi nouă, celor prezenţi la Arenele Romane, speranţa că iubirea din lume n-a murit şi ne-a lăsat în minte versurile din ultima piesa intepretată, "The Devil&me":

"All my bones are cracking/And my eyes are leaking/But all these fingers are speaking/Through the strings/They're freakin' out/And everybody's wasting time/I'll say it again…/Oh the devil and me
We're playing games we shouldn't be K i s s i n g”.

Concerte & turnee

Asaf Avidan este cap de afiș la Rocanotherworld 2024; află ce artiști mai urcă pe scenă

Cea de-a noua ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în perioada 20-23 iunie 2024 la Iași, și va reuni pe scenă un lineup internațional de excepție. Abonamentele sunt deja disponibile online. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert Asaf Avidan la Full Moon Live Arenele Romane pe 16 septembrie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Rocanotherworld 2024 este organizat sub semnul echilibrului, îmbinând armonios energia interpretărilor live cu varietatea și dinamica evenimentelor conexe dăruite unui public ghidat de cele trei valori definitorii ale festivalului: #becurious, #bedifferent și #beforothers.

Rocanotherworld este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei, care a luat naștere la Iași în 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu, fiind organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valori, o efervescență culturală și o conturare a felului de-a fi - curios, diferit și pentru ceilalți.

Primii artiști confirmați la Rocanotherworld 2024

Asaf Avidan, om la lună, Robin and The Backstabbers, K not K și Dora Gaitanovici sunt primii artiști care își anunță prezența în fața publicului festivalier.

Orientat spre o carieră solo de mai bine de un deceniu, Asaf Avidan a fascinat publicul din întreaga lume printr-o abordare muzicală autentică, versuri emoționante și un timbru vocal emblematic. De-a lungul timpului, Avidan s-a aventurat în turnee mondiale extinse, continuând să scoată un număr impresionant de bijuterii muzicale. Într-un cadru solo intim, sub umbrela Ichnology Solo Tour, artistul poartă poveștile de pe cel mai recent album, "Anagnorisis", vechile sale hituri și talentul său multi-instrumental și va aduce pe scena festivalului ieșean un show fermecător.

Călătoria muzicală inițiată sub numele om la lună ne întoarce în primăvara anului 2018 spre proiectul de rough acoustic poetry al lui Doru Pușcașu, un demers sincer și autentic de poezie cântată, în care chitara sau pianul completau versurile meșteșugite de Doru. În toamna lui 2019, lui Doru i s-au alăturat Dragoș Strat, Cătălin Constantin și Adrian Maraloiu, om la lună devenind astfel full band, cu apariții live tot mai dese. La patru ani de la înființare, om la lună a devenit una dintre cele mai populare și iubite trupe de rock alternativ / indie rock din România, cu numeroase concerte sold out și o comunitate de fani devotați în continuă expansiune. Așa cum se autodefinesc "Om la lună este un strigăt. De mare iubire, de frică, singurătate, bucurie, tristețe și regăsire" care continuă să seducă și să cucerească publicul din toată țara.

Adunați în 2010 de către solistul și compozitorul Andrei Robin Proca după o călătorie solitară de o săptămână prin Munții Călimani, Robin and the Backstabbers își descriu muzica drept "pop melodramatic". Nu au ajuns o trupă de coveruri după albumul "Graceland" al lui Paul Simon, așa cum își imaginau la început, dar au reușit să ia pe sus scena de muzică alternativă din România cu melanjul lor de rock eclectic și versuri moderniste, criptice. "Vladivostok", mult-așteptatul epilog al trilogiei "Bacovia Overdrive" a fost lansat în noiembrie 2019 printr-un concert la Arenele Romane din București și a fost precedat de trei cântece: "Vladivostok 2" - cu un videoclip realizat de Barna Nemethi, "Tarantella (O casă, cândva)" - cu un videoclip gândit de Horia Cojan și "M E C A N I C Ă F I N Ă".

Unul dintre cele mai interesante exporturi muzicale din Europa de Est, duo-ul K not K (cunoscut inițial sub numele de Karpov not Kasparov) face muzică electronică optimistă inspirată de jocul de șah. În ultimii 8 ani, trupa a cântat în 38 din 44 de țări europene pe scene de club sau culturale, muzee, galerii de artă, dar și pentru festivaluri importante, împărțind scena cu nume sonore precum GusGus, Underworld, AltinGun, Poni Hoax și altele. K not K are în discografie LP-ul "Soundtrack for a Game of Chess", "The Vocal Edits", EP-ul "Memory". După un turneu european și național, duo-ul pregătește lansarea unui nou material discografic imprimat cu arome orientale.

Proiectul Dora Gaitanovici este un produs muzical original și îndrăzneț. Sound-ul lor îmbină elemente alternative, progressive și modern rock, cu ușoare influențe folclorice. Publicul i-a remarcat la Vocea României și la Eurovision, iar piesa "Ana" a stat 3 săptămâni pe locul 1 în Top 50 Viral Romania pe Spotify, lucru care le-a oferit o invitație specială pe main stage la Electric Castle. Pasiunea pentru muzică și forța interpretărilor i-au plasat pe tinerii artiști printre favoriții publicului iubitor de reprezentații live.

Prețuri și info bilete Rocanotherworld 2024

  • Abonamentele au fost puse în vânzare online, la prețuri cuprinse între 160 lei (+comision) și 320 lei (+comision).
  • Studenții beneficiază de abonamente la un preț redus, iar copiii cu vârstele sub 12 ani au acces gratuit, însoțiți de un adult posesor de bilet.
  • Persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor beneficiază de acces gratuit, în baza completării formularului online.
Citește în continuare

Trending