Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Psihedelia - 3 zile de culoare, dans și magie

Delia a susținut 3 zile de show PSIHEDELIA la Sala Palatului. Toate spectacolele s-au desfasurat cu sala ocupată la capacitate maximă, iar spectatorii au trecut prin diverse stări, de la uimire, în momentele teatrale puse în scenă într-o lume de sanatoriu, până la momente de magie, în care Delia a levitat.

Publicat

pe

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Show-ul a început cu o lume de poveste pe tărâmuri nebune, cu personaje care mai de care mai speciale, într-un “laborator” muzical. Delia a dat startul psihedelic cu “Inimi Desenate” dintr-un cilindru metalic, moment urmat de apariția în scenă a lui Denis (The Motans), alături de care a interpretat noul lor single, “Weekend”. Cei doi artiști au cântat în cămăși de forță specifice unui spital de boli mintale.

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Pe “1,2,3,4”, în PSIHEDELIA a urmat o explozie de culoare și dans. Unul dintre cele mai hipnotizante personaje de pe scenă a fost Amazon Ashley a.k.a. “Big Momma”, dansatoare și personaj celebru din Statele Unite, devenită cunoscută în special după turneul în care a însoțit-o pe Miley Cyrus. Amazon Ashley a pozat în look-ul deja iconic al primului poster PSIHEDELIA, cu ochelarii ascuțiți portocalii și peruca multicoloră/curcubeu.

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Delia a dedicat un moment naturii și dragostei interpretând la flaut și la un pian din muschi noua ei piesa, “Verde Împărat”, urmat de “Fată verde”.

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Show-ul a alunecat lin într-o zonă plină de incantații pe “Africana”, iar la “Ipotecat” artista a făcut baie într-o cadă cu “bani”, poziționată în central scenei. Miile de spectatori care au fost prezenti la PSIHEDELIA s-au bucurat în premieră de o interpretare specială a hitului “Parfum de fericire” într-un stil rock alternativ, unde artista a utilizat și o portavoce pentru a cânta anumite porțiuni din piesă.

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Pe “Ceai”, PSIHEDELIA a ajuns în Tara Minunilor, unde iepurașii s-au jucat alături de Delia la o masă imensă de șah, iar povestea a continuat cu o lume de carnaval pe “A lu’ Mamaia”. Pe scenă au urcat iar toate personajele din povestea psihedelică, dar și acrobații de la trupa The Sky Iași.

2 momente impresionante din punct de vedere artistic au fost cele de la “Gura ta”, cand podeaua s-a transformat într-un “covor uman” format din 50 de psihevoluntari, care s-au mișcat în sincron, și “Hallelujah”, când au apărut aceeași 50, de această dată sub masca unor călugari psihedelici.

Mona” – noua colaborare a Deliei cu Damian Draghici & Brothers a pus în scenă o nunta thriller, cu nuntași din Dia de los Muertos și o mireasă tânără vândută de părinții ei unui schelete viu, interpretata de BonBon Bombay (iUmor).

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Pe “Aripi de vânt”, Delia și-a surprins publicul și a levitat cu ajutorul magicianului Johannes, iar pe “Cine m-a făcut om mare”, Delia a dansat alaturi de “Delia Mică” într-o colivie imensă. Show-urile s-au încheiat fulminant cu “Da, mamă”, unde Delia a cântat de la o înălțime de 10 m, de unde a plonjat la sfârșitul piesei, un moment de altfel extrem de greu de interpretat din punct de vedere tehnic, dar și foarte dureros. Fiecare dintre cele 3 show-uri au avut parte de bis-uri cerute insistent de către public.

Delia nu a avut decât un singur invitat pe scena, Motanul, alături de care a cântat hitul “Weekend”.

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Foștii ei invitați, Horia Brenciu, Mihai Bendeac și Smiley, au fost în public. În timpul concertului, Delia s-a dus la fiecare în parte și a dansat cu ei, în aplauzele publicului.

”Pentru acest show m-a inspirat întreaga mea existență, în muzică... în tot! Mi-am creionat gândurile pe hârtie și am încercat să le organizez într-un haos frumos și sincer. M-am implicat foarte mult anul acesta: în regie, în scenariu, în momentele de grafică, în producția show-ului. Mi-am desenat efectiv scena. Ce a fost greu? Programul, timpul, săritura de la înălțime. A fost greu să lupt cu oboseala, pentru că nu a fost un concert! A fost un spectacol, a fost un circ, a fost un teatru. A fost mai mult decât cantat. Ce a fost fun? Totul! Experiența în sine, invitații mei atipici, plin de umor ți skill, talent. Ce mi-a placut cel mai mult? Că am avut 3 săli arhi pline, că oamenii nu știau dacă să filmeze sau să se bucure vizual mai întâi. Că vibe-ul a fost de vis, că i-am dus în lumea mea, că și-au dat seama într-un final că sunt ca mine... psihedelici! Muzical tehnic vorbind am cei mai buni “haiduci” din band care s-au descurcat de minune cu aranjamentele: Turcu și Michael. Nu am crezut că pot să cad de atâtea ori și să aterizez perfect de fiecare dată. E clar că am 9 vieți și știu că nu pare, dar este foarte greu și dureros! Publicul din România este din ce în ce mai pregătit. La fel ca și artiștii, din ce în ce mai! PsiheBrenciu a fost savuros, PsiheMihai mai mult s-a speriat când am ajuns la el, căci nu știa, iar PsiheSmiley un domn ca întotdeauna! Vreau să le mulțumesc tuturor din PsihEchipa, dar și celor 50 de PsiheVoluntari care au îndurat alături de noi la repetiții și au ascultat cu strictețe de COBO. Dar cel mai și cel mai mult, vreau să îi mulțumesc lui Razvan. Pentru că există, pentru că e alături de mine în carieră și pentru că reușește cu brio să organizeze un show de o asemenea mărime. Te iubesc, Zbanghy!” - Delia

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Odată cu acest show, Delia a lansat și un nou album, “LIVE”, pe care se răgasesc interpretările celor mai cunoscute piese ale ei, în variantă live din concertele “Welcome to Deliria” din 2016. Albumele se găsesc în 4 variante de coperta, fiecare cu conținut foto exclusiv, în magazinele partenere și pe toate site-urile de vânzare și de streaming specializate.

Organizarea și producția PSIHEDELIA s-a întins pe parcursul a câtorva luni bune, iar echipa care a lucrat pentru aceasta a depășit 300 de persoane. De costumațiile Deliei s-a ocupat Hilke Muslim, iar echipa de beauty a fost formată din Andra Manea (make-up) și Camelia Negrea (hairstyle). Regizorul show-ului a fost și de această dată Adrian Tapciuc, iar baletul de dans a fost coordonat de către COBO (Andra Gheorghe si Bogdan Boanta). Orchestrațiile au fost făcute de către Alex Turcu și Michael Massier. ”Bandul Mirific” și fetele din backing vocals (Oana Matache, Gabriela Lazar și Ilinca Maria) au cântat alături de Delia pe parcursul întregului concert, totul mixat live de către un maestru al sunetului, Adi Dan. De grafică s-au ocupat cei de la NRG Moldova, iar scenograful a fost Tibi Hristu.

Delia în concertul Psihedelia de la Sala Palatului pe 4 martie 2017

Concerte & turnee

Electric Castle 2024 a anunțat un nou val de artiști; Paolo Nutini, Sevdaliza, Sean Paul fac parte din lineup

Festivalul Electric Castle își desăvârșește lineup-ul ediției din acest an. Organizatorii au anunțat o serie proaspătă de artiști care vor urca pe scenă cu cele mai tari show-uri. Te invităm să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

Paolo Nutini, Fall in Love (Mogosoaia), 4 septembrie 2022 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Electric Castle revine anul acesta cu cea de-a zecea ediție, una aniversară, care va promite concerte de neratat și o atmosferă electrizantă. Evenimentul va avea loc în perioada 17-21 iulie. Organizatorii au completat lineup-ul cu noi artiști, astfel:

  • Sean Paul
  • Paolo Nutini
  • Sevdaliza
  • Kungs
  • L'entourloop
  • Apashe with Brass Orchestra
  • Hernan Cattaneo B2B Sasha
  • Honeyluv
  • Vama
  • Șuie Paparude
  • CTC
  • Delia
  • Andy Purnell
  • BAO G
  • Mel Woods
  • Aris & Edi
  • Azteka
  • Palaye Royale

Aceștia li se adaugă muzicienilor deja anunțați la sfârșitul anului trecut, printre care Massive Attack, Bring Me the Horizon, Queens of the Stone Age și Chase & Status.

Sean Paul este unul dintre cei mai importanți pionieri ai muzicii dancehall. Piesele "Get Busy/Like Glue," "Temperature", "Baby Boy" împreună cu Beyonce, "Rockabye" cu Clean Bandit sau "Cheap Thrills" cu Sia sunt hit-uri de neuitat. În 2004 a câștigat premiul Grammy pentru "Best Reggae Album", în 2005 la American Music Award a câștigat "Best Pop/Rock Male Artist", iar în 2009 a câștigat "Best Reggae Artist" la Soul Train Award. Sean a avut și alte nominalizări la unele dintre cele mai prestigioase gale de premii din muzică.

De-a lungul carierei sale, Sean Paul s-a făcut remarcat drept un artist cu o abordare muzicală unică. Capacitatea sa de a arăta puterea și unitatea în muzică prin diverse colaborări, în mai multe genuri, i-a catapultat cariera în diferite topuri, aducându-i, în același timp, numeroase premii, dar și un fanbase uriaș.

Paolo Nutini este un cântăreț, compozitor și muzician scoțian. Albumul său de debut, "These Streets" (2006), a ajuns pe locul trei în UK Albums Chart. Următorul său disc, "Sunny Side Up" (2009), a debutat pe primul loc în UK Albums Chart. Cinci ani mai târziu, Nutini a lansat al treilea album de studio, "Caustic Love", în aprilie 2014. Materialul a primit recenzii pozitive din partea criticilor muzicali și a debutat pe primul loc în topurile albumelor din Marea Britanie. Cel mai recent album al artistului este "Last Night in the Bittersweet".

Paolo Nutini a concertat pentru prima dată în România în 2022, în cadrul festivalului Fall in Love.

Sevdaliza, pe numele real Sevda Alizadeh, este cântăreață, compozitoare, producătoare și regizoare irano-olandeză. A devenit activă pe scena muzicală în 2014, iar un an mai târziu a lansat două EP-uri, "The Suspended Kid" și "Children of Silk". Primul său album de studio, "ISON", a fost publicat pe 26 aprilie 2017 prin casa ei de discuri, Twisted Elegance. În 2018, a lansat un al treilea EP, "The Calling", urmat de al doilea album de studio, "Shabrang", în 2020.

Mai multe despre muzica Electric Castle 2024:

Electric Castle înseamnă 5 zile de party non-stop, întreținut, anul acesta, de regina muzicii techno, Nina Kravitz, Hernan Cattaneo, un nume important în progressive house, DJ Shadow, maestru în arta de sampling, Kungs, Todd Terje, și mulți alți DJi în premieră în festival. Revin la castel Sasha și Bonobo, producători descoperiți de fanii festivalului la primele ediții și mereu foarte bine primiți aici.

Pentru cei care își iau energia din rock, aventura muzicală va trece prin metal alături de frații Max și Igor Cavalera, fondatorii Sepultura, ce au reînregistrat două dintre albumele "clasice" ale trupei și le vor prezenta live, într-o formulă nouă, Sleaford Mods, probabil cea mai punk trupă din UK la ora actuală, sau garage rock cu Iguana Death Cult și She Wants Revenge. Palaye Royale adaugă un strop de eleganță în line up, cu stilul lor unic, autodefinit ca fashionart-rock.

Ritmuri latino, africane sau orientale își găsesc spațiu pe cele 10 scene ale festivalului și la ediția a 10-a. Fie că vor cânta în spaniolă, precum iLe, câștigătoare a Latin Grammys pentru cel mai bun album urban, în turcă, așa cum o fac Derya Yildirim & Group Șimșek, sau pe ritmuri congoleze, o premieră prin concertul Fulu Miziki, artiștii aduc o importantă contribuție la misiunea festivalului de a promova muzică de calitate din întreaga lume.

Artiștii români rămân în centrul atenției și la ediția a 10-a a festivalului: Subcarpați, Vița de Vie, Coma, Vama, Irina Rimes, Byron, Delia, Șuie Paparude, CTC și alte zeci de nume sunt confirmate de către organizatori.

Prețuri bilete Electric Castle 2024

Abonamentele pentru ediția 2024 a festivalului sunt disponibile online, la prețuri ce pornesc de la 493,02 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Află când începe cel de-al 16-lea sezon iUmor

Cosmin Natanticu va porni în căutarea celui mai amuzant concurent al celui de-al 16 sezon iUmor, alături de Delia, Bordea și Cheloo, în vreme ce Emi și Cuza vor fi alături de participanți în culisele show-ului.

Publicat

pe

Emi și Cuza, prezentatorii iUmor
Emi și Cuza, prezentatorii iUmor │ FOTO: Antena 1

Cel de-al 16-lea sezon iUmor - O nebunie de comedie va avea premiera duminică, 18 februarie, de la 21:00, la Antena 1 şi pe AntenaPLAY și va aduce în fața celor patru jurați și a telespectatorilor numere de umor din toate colțurile lumii, dar și numeroase surprize, printre care bonusuri atractive și alegerea unui Președinte iUmor.

"După 15 sezoane de iUmor, nu credeam că mă mai poate surprinde ceva, am crezut că se întâmplase cam tot ce se putea întâmpla pe scenă, dar se anunță un sezon surprinzător, cu participanți diverși, din toate ramurile artistice și cu multe momente spumoase. Doar până acum am cunoscut concurenți care au făcut parodii muzicale, oameni care fac show-uri de gimnastică, dar cu un twist funny, avem stand-uperii clasici, avem și povestitori, magicieni, avem un show complet, cu alte cuvinte. Iar filmările sunt în plină desfăşurare!", a spus Emi.

Cuza a adăugat:

"Misiunea mea și a lui Emi, în calitate de prezentatori, va fi una mult mai intensă în acest nou sezon, pentru că vom fi paznicii urnei de vot, iar noi vom fi responsabili cu buna desfășurare a voturilor, ca nu cumva să se fraudeze alegerile iUmor. Avem platou nou, locație nouă, vibe-ul este unul foarte mișto și se conturează o familie frumoasă, aici, la iUmor".

iUmor, singura emisiune TV din România cu peste 2.6 milioane de abonați la canalul de YouTube, aduce, la Antena 1, începând din 18 februarie, de la 21:00, cel mai antrenant spectacol, cu ingrediente pe toate gusturile.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Cine a câştigat sezonul 15 iUmor în finala de pe 30 decembrie?

Pe 30 decembrie 2023 a avut loc marea finală a sezonului 15 iUmor. A fost câştigată de către un concurent cu mare experienţă şi un comediant deja activ de ani buni în circuitul de stand up de la noi. Vedeţi cele mai tari momente ale finalei în articol.

Publicat

pe

Castigator finala sezonul 15 iUmor 2023
Castigator finala sezonul 15 iUmor 2023 │ FOTO: Antena 1

Finala sezonului 15 iUmor a inclus un moment cu un George Tănase machiat impecabil, arătând exact ca Irina Fodor la America Express şi având aceeaşi exprimare şi aceleaşi gesturi. A fost un roast acid la adresa emisiunii "Asia Express", dar şi "America Express". De la distribuţia de "influenceri urmăriţi de creşe", la "bucătari nerecunoscători" şi "vedete proaspete din anii '90" sau "mame la a doua menopauză".

Preferatele lui Cheloo şi Natanticu, gemenele Izabela şi Andrada Tripon au sosit cu un moment despre fantezii cu gemene. Au criticat şi mesajele primite după preselecţie, diferenţele între preferinţele pentru bărbaţi şi clasică întrebare legată de gemenii care simt acelaşi lucru în acelaşi timp.

Nu au lipsit şi momentele internaţionale, cu Filippo Spreafico, care a prezentat poveşti din restaurante şi o capacitate specială de a imita accente din toată lumea. A cântat şi la pian, a fost un veritabil one man show, interpretând cu o piesă catchy despre scrâșnitul din dinţi în somn.

Am revenit pe traiectoria comediei, cu Andreea Ciocan, care a venit cu o atitudine foarte haioasă. Unul dintre cei mai tineri şi emoţionaţi concurenţi din istoria iUmor a fost cât se poate de simpatic, dar a cedat în faţa emoţiilor şi s-a simţit în prestaţia sa. A vorbit despre terapie, relaţie, traume, nervi.

S-a întors şi Teodora Nedelcu, cu clasicele glume morbide, de această dată axate pe parastas. S-a terminat cu doliul, dar a venit momentul amintirilor şi al comemorării. Cum rămâne cu vorbit morţii doar de bine?

Şi pentru că e sezonul, Ștefan Ene ne-a adus un colind roast dedicat juriului iUmor, aşa cum nu am mai auzit de ceva vreme. Iar momentul special al finalei a fost cel în care juratul Cătălin Bordea a urcat pe scenă, în perioada în care publicul a votat câştigătorul sezonului 15. Bordea a vorbit despre filtrele în trafic, despre testele antidrog şi despre poliţie în general.

La final câştigătorul a fost doar unul, unicul Florin Gheorghe, care a luat acasă cecul de 20.000 de euro. A vorbit despre munca la call center, despre marile corporaţii şi pretenţiile care s-au ridicat la adresa sa. Comediantul are deja carieră în plin mers şi va putea fi văzut chiar la Sala Palatului pe 31 ianuarie 2024.

Au fost şi anecdote despre o garanţie a unui prăjitor de pâine şi... un muc. Cătălin Bordea şi Natanticu au părut a aprecia în special acest moment de umor. Inclusiv colegi precum Varză au notat momentul lui Florin cu nota 10.

Sezonul 15 a adus o schimbare de juriu, cu Natanticu, Cătălin Bordea, Cheloo şi Delia ca juraţi şi cu o difuzare în fiecare sâmbătă la ora 20:00 a emisiunii.

Citește în continuare

Trending