Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Mastodon prezintă "Andromeda", al treilea single de pe viitorul album - AUDIO

Metaliştii de la Mastodon au prezentat "Andromeda", al treilea single de pe noul album. Discul se lansează pe 31 martie, iar primele single-uri au fost "Sultan's Curse" şi "Show Yourself", cu o abordare mai lentă decât ne-au obişnuit muzicienii americani.

Publicat

pe

Mastodon single Andromeda
Mastodon single Andromeda

"Andromeda" în schimb aduce un BPM crescut, riff-uri heavy şi o îmbinare a talentelor celor doi solişti. Avem parte atât de versuri "ţipate" nervos, dar şi de o recitare mai ritmică, ce duce cu gândul la Therion poate. Ultimul single, "Show Yourself" a fost poate cea mai comercială melodie a trupei, mai apropiată de Queens of the Stone Age decât de Mastodon.

Simplitatea era cheia acolo, cu un mesaj livrat imediat spre public şi fără intro. În noua melodie regăsim interludii, crescendo-uri şi coborâşuri, dar şi solo-uri de bas şi chitară. Sub bagheta producătorului Brendan O'Brien a luat naştere noul LP, succesorul lui "Once More Round the Sun" din 2014. Imediat după lansare trupa porneşte un turneu cu 30 de concerte, împreună cu Eagles of Death Metal şi Russian Circles.

Formaţia a anunţat şi versiuni speciale ale noului album, "Emperor of Sand". Astfel pe lângă lansarea digitală şi CD vom vedea şi un vinil dublu de 180 de grame, într-o husă specială şi un "jacket" pe care fanii îl pot colora. Şi nu oricum, ci cu nişte creioane speciale marca Mastodon. Artworkul acestui material a fost creat de către Alan Brown, cunoscut ca Medusawolf.

Noul disc analizează concepte precum timpul, efemeritatea şi mortalitatea.  Cancerul a fost de asemenea citat ca inspiraţie de membrii grupului.

Comentează

Trending