Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Kasabian prezintă melodia "You're in Love With a Psycho", primul single de pe noul album

Kasabian a pus gând rău muzicii comerciale, prin noul album pe care îl pregăteşte pentru lansare. Primul single tocmai a sosit şi se numeşte "You're in Love With a Psycho". Cu un puternic vibe old school, brit pop şi chiar disco, această melodie e cu siguranţă unică în peisajul muzical actual.

Publicat

pe

Coperta single Kasabian You're in Love With a Psycho
Coperta single Kasabian You're in Love With a Psycho │ FOTO: www.facebook.com

Serge Pizzorno, cantautorul principal Kasabian a declarat recent că albumul "For Crying Out Loud" va salva muzica de chitară din abis. LP-ul soseşte pe 28 aprilie şi ar urma să includă 12 piese pline de energie şi optimism. "You're in Love With a Psycho" are puţin umor negru şi autoironia tipic britanică, întâlnită la Pulp, Blur şi uneori şi The Cure.

Lansarea noului disc va fi precedată de un turneu în Marea Britanie şi Irlanda, care va aduce reprezentaţii live ale noilor melodii. Creaţia Kasabian este descrisă drept una optimistă şi noul single ar fi fost prima melodie scrisă pentru album. A durat 15 minute compunerea sa şi totul a curs din inspiraţia artiştilor.

Tracklistul lui "For Crying Out Loud" arată astfel:

  1. Ill Ray (The King)
  2. You're In Love With A Psycho
  3. TwentyFourSeven
  4. Good Fight
  5. Wasted
  6. Come Back Kid
  7. The Party Never Ends
  8. Are You Looking For Action
  9. All Through The Night
  10. Sixteen Blocks
  11. Bless This Acid House
  12. Put Your Life On It

Chiar din titlurile pieselor ne dăm seama că ele au de-a face cu viaţa de noapte, cu petrecerile şi în general cu viaţa de bonvivant britanic. Kasabian ne-a prezentat recent un teaser pentru un viitor videoclip, în care apar actorii britanici Noel Fielding şi Stephen Graham. Voioşia noilor piese ar fi inspirată şi de faptul că Leicester City, echipa oraşului din care se trage trupa a câştigat Premier League anul trecut.

Performanţele continuă şi acum în Champions League, iar trupa a cântat chiar la festivitatea de decernare a trofeului. David Bowie a fost citat ca inspiraţie pentru acest release. Kasabian ne-au vizitat la Summer Well 2015, fiind headlineri pentru seara a doua. Mai fuseseră în România şi în 2011, cu ocazia festivalului Tuborg Green Fest Peninsula.

Comentează

Muzică nouă

Kasabian ne oferă optimism şi vară în piesa "Coming Back to Me Good"

Kasabian ne-a oferit o reprezentaţie legendară prin 2007, când ajungea la Romexpo împreună cu Marilyn Manson şi Alice Cooper şi iată-i cu un sound maturizat, cu 17 ani mai târziu. Trupa britanică tocmai a lansat single-ul văratic "Coming Back to Me Good".

Publicat

pe

Coperta single Kasabian Coming Back to Me Good
Coperta single Kasabian Coming Back to Me Good │ FOTO: Kasabian

"Coming Back To Me Good" este cel mai nou single de pe albumul "Happenings", care se va lansa pe 14 iunie. Melodia lansată pe 12 aprilie are ceva de şezlong, de plajă şi de soare. Parcă e menită să fie ascultată cu ochelarii de soare pe ochi. Are mai puţin de 3 minute, deci e gata de airplay la radio-uri. Versurile sunt optimiste, dar cumva... resemnate în fata eventualelor greutăţi.

Primul single de pe noul album a fost "Call", lansat în feburarie 2024. A fost descris ca "unul dintre cele mai euforice momente de pe LP". Au trecut 2 ani de la ultimul album Kasabian, "The Alchemist's Euphoria", care a debutat în 2022. E al doilea album doar după plecarea lui Tom Meighan din 2020. Tracklist-ul are 10 piese, dar cantitatea de muzică nu e aşa mare, doar 26 de minute pentru discul din 2024.

În glumă, solistul Pizzorno a spus că e doar cu un minut mai scurt decât albumul de debut Ramones. A fost compus şi înregistrat la studioul din casa solistului, The Sergery şi îl are pe Mark Ralph ca producător. El a lucrat cu Zara Larsson, Clean Bandit, Rudimental.

Kasabian a văzut lumina zilei în orașul Leicester în 1997. Inițial compusă din talentați muzicieni precum Tom Meighan (voce), Sergio Pizzorno (chitară, clape, și voce de fundal, cântând adesea și solist), Chris Edwards (bas) și Chris Karloff (chitară), trupa și-a creat un nume pe scena muzicală britanică prin sunetul lor inconfundabil și prezența scenică captivantă.

În 2005, Ian Matthews s-a alăturat ca baterist, consolidând echipa, însă în următorul an, formula a suferit o schimbare semnificativă odată cu plecarea lui Karloff. Cu toate acestea, Kasabian și-a păstrat energia și creativitatea înalte, lansând hituri memorabile și încântând fanii cu fiecare apariție pe scenă.

Trupa și-a continuat parcursul muzical de succes până în 2020, când a venit o schimbare neașteptată: Meighan a părăsit grupul.

Citește în continuare

Trending