Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Monster Truck cântă în deschiderea concertului Deep Purple din mai

Trupa canadiană Monster Truck va deschide concertul Deep Purple anunțat la București pe 13 mai. Evenimentul va avea loc în parcarea A de la Romexpo, ca parte a turneului "The Long Goodbye".

Publicat

pe

MONSTER TRUCK
MONSTER TRUCK

Amestecând hard-rock-ul cu influențe ale anilor '70 și un strop de grunge, Monster Truck a luat naștere în Hamilton, Ontario, în 2009, din componenții a două dintre cele mai populare trupe locale. Chitaristul Jeremy Widerman și bateristul Steve Kiely cântau în trupa Reason, în timp ce Brandon Bliss (clape) colabora cu Saint Alvia. Dornici să cânte hard-rockul curat cu care crescuseră, Widerman, Bliss și Kiely au făcut echipă cu solistul și basistul Jon Harvey, iar în 2010 Monster Truck lansează un EP cu patru piese, vândut inițial la standurile de merchandising la show-urile lor. Li se duce vestea și semnează un contract cu casa de discuri indie Dine Alone Records, care în 2011 distribuie cel de-al doilea EP al lor, “Brown EP”. Două piese de aici, "Righteous Smoke" și "Seven Seas Blues" sunt arhidifuzate de radiourile canadiene, iar în 2012 urmează LP-ul ”The Don't Fuck with the Truck Collection”, precum și un turneu sold-out în întreaga țară alături de The Sheepdogs.

Widerman, Bliss și Kiely renunță la celelalte trupe cu care colaborau și se dedică full-time brandului Monster Truck, în timp ce Dine Alone ajunge la un acord de distribuție cu Universal. În 2013, trupa scoate primul său album complet, „Furiosity”, no. 13 în topurile canadiene. În 2013, formația câștigă un premiu Juno la categoria Breakthrough Group. După mai multe turnee în Canada, Statele Unite ale Americii și Europa, Monster Truck intră în studio în 2015 pentru a începe să lucreze la al doilea album. Intitulat „Sittin 'Heavy”, albumul a fost lansat în 2016 și primit cu entuziasm de fani.

Deep Purple este una dintre cele mai reprezentative trupe rock. Recent introdusă în Rock & Roll Hall of Fame, trupa promovează cu prilejul noului turneu cel de-al 20-lea album de studio, "Infinite". Programat pentru lansare pe 7 aprilie 2017, trupa a început deja promovarea acestui material cu piesa ”Time For Bedlam”, o melodie cu un sound surprinzător, mult mai progresiv decât al compozițiilor lansate în ultimii ani.

Prețuri bilete la concertul Deep Purple din mai 2017:

  • 130 lei (Gazon B)
  • 190 lei (Gazon A)
  • 270 lei (Golden Ring)
  • 350 lei (Tribuna)

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 13 mai 2017

Deep Purple

Loc
Romexpo
Comentează

Muzică nouă

Dimmu Borgir a lansat un neaşteptat cover după Deep Purple

Dimmu Borgir a ajuns în acel punct al carierei în care găseşte loc pentru experimente. Astfel a decis să lanseze un album de coveruri, din cele mai neaşteptate. Nu se îndepărtează de rock totuşi şi ne oferă acum single-ul "Perfect Strangers", cover după Deep Purple.

Publicat

pe

Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus
Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus │ FOTO: Dimmu Borgir

Acesta este un single de pe albumul "Inspiratio Profanus", o colecţie de piese cover, care va sosi pe 8 decembrie prin Nuclear Blast Records. "Perfect Strangers" e surprinzător de fidelă originalului şi nu îşi asumă o abordare prea black, preferând latura heavy metal, cu elemente de power metal şi floricele progresive pe alocuri.

Sunt şi growl-uri specifice de extreme metal, dar nu aşa... extreme. Dimmu Borgir, sau mai bine zis Silenoz a discutat la un podcast de acum 3 ani faptul că s-a schimbat modul în care trupa pleacă în turneu. Acum artiştii au îmbătrânit, au copii şi nu mai e totul "plug and play". Acum e nevoie de mai multă planificare şi limitele de timp au fost setate la 2-3 săptămâni per turneu, pentru a livra calitatea dorită.

În special în America de Sud au dificultăţi de adaptare nordicii, din ce am înţeles, iar odată cu avansarea în vârstă creşte şi perioada de refacere după zboruri. Ultimul album de studio cu compoziţii originale lansat de Dimmu a fost "Eonian" în 2018. Ni s-a promis o versiune de Dimmu mai simplă şi mai golaşă pentru următorul LP, dar şi mai agresivă şi axată pe chitară. Ne întrebăm dacă asta înseamnă că dispar elementele simfonice.

În ultimii ani grupul, care îi are ca nucleu dur pe Shagrath, Silenoz şi Galder a participat la turnee în toată lumea, inclusiv festivaluri uriaşe că Wacken Open Air sau Hellfest.

Iată tracklist-ul albumului "Inspiratio Profanus":

01. Black Metal (VENOM)
02. Satan My Master (BATHORY)
03. Dead Men Don't Râpe (G.G.F.H.)
04. Nocturnal Fear (CELTIC FROST)
05. Burn In Hell (TWISTED SISTER)
06. Perfect Strangers (DEEP PURPLE)
07. Metal Heart (ACCEPT)
08. Nocturnal Fear (Celtically Processed) (CELTIC FROST)

Trupa o vedem în România la anul la Rockstadt Extreme Fest 2024.

Citește în continuare

Trending