Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Mastodon lansează single-ul "Show Yourself", cu toboşarul în rol de vocal principal - AUDIO

Mastodon îşi continuă seria de single-uri de pe noul album cu "Show Yourself". Melodia îl aduce în prim plan pe toborasul plurivalent, Brann Dailor, aici în rol de vocal principal. "Show Yourself' este o compoziţie de 3 minute extrasă de pe viitorul LP al trupei "Emperor of Sand".

Publicat

pe

Coperta single Mastodon Show Yourself
Coperta single Mastodon Show Yourself

Mastodon a postat teasere criptice cu privire la acest album şi apoi la final de ianuarie a lansat single-ul "Sultan's Curse". Ce e interesant la noua melodie e că porneşte direct spre timpanele noastre, fără vreo "încălzire" sau intro. La prima ascultare regăsim un sound de Queens of the Stone Age, uşor mai comercial decât ne-a obişnuit formaţia ce e drept. Poate şi câteva riff-uri de Foo Fighters.

Cvartetul american e inedit la capitolul voce, alternând între soliştii Brann Dailor, care e şi toboşar şi Brent Hinds. Acesta se ocupa şi de chitara principală a grupului. Mastodon are în spate 17 ani de ani de activitate şi 6 albume, cel de-al şaptelea fiind "Emperor of Sand", care debutează pe 31 martie. Noul single are şi o istorie inedită, pentru că iniţial toboşarul Dailor nu a fost convins de riff-urile sale.

Acesta a declarat că melodia pare prea simplă, recunoscând ulterior că s-a înşelat. Compoziţia a apărut cu ajutorul unei colecţii de riff-uri adunate de chitaristul de ritm Bill Kelliher în timpul ultimului turneu Mastodon. "Emperor of Sand" i-a reunit pe muzicienii din Atlanta cu producătorul Brendan O'Brien, care a contribuit în mod însemnat la excelentul album Mastodon "Crack the Skye".

Pentru a realiza cel mai nou material discografic a fost nevoie de o lună de sesiuni de înregistrare la Quarry în Georgia, apoi două săptămâni de mixaj în Los Angeles. Ordinea a fost următoarea: Dailor a înregistrat tobele, apoi a compus versurile, iar între timp ceilalţi membri au înregistrat chitarele şi basul. Rezultatul este o colecţie de 11 melodii, care abordează teme precum moartea, supravieţuirea sau trecerea timpului.

Comentează

Trending