Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua melodie a lui DJ Khaled, "Shining", o colaborare cu Jay-Z şi Beyonce - AUDIO

Imediat după finalul ceremoniei premiilor Grammy 2017, apreciatul producător DJ Khaled a lansat piesa "Shining". Aceasta este o colaborare cu Beyonce şi Jay-Z şi apropiaţii artiştilor afirmă că piesa este de fapt un atac la adresa rapperului canadian Drake.

Publicat

pe

Coperta single DJ Khaled Beyonce Jay Z Shining
Coperta single DJ Khaled Beyonce Jay Z Shining │ FOTO: www.facebook.com

Noul single are un beat hip hop clasic, cu Beyonce ocupându-se de partea mai dansabilă a piesei, în vreme ce Jay-Z îşi aşterne rimele în a doua parte a colaborării. Rapperul cântă despre premiile sale Grammy, dar şi despre gemenii pe care îi aşteaptă Beyonce.

"Shining" are o mulţime de semnificaţii, mai ales că e prima melodie pe care cântă împreună Jay-Z şi Beyonce din 2013 încoace. Atunci cuplul colabora la realizarea celebrei piese "Drunk in Love". După "Lemonade" al lui Beyonce şi zvonurile despre infidelitatea lui Jay, o colaborare nu mai părea plauzibilă, dar iat-o că se petrece. Cât despre atacul la adresa lui Drake, nu e prima oară când el şi Jay-Z au un "beef" tipic pentru lumea hip hop.

Drake îl atacase pe artistul miliardar în piesa "Summer Sixteen" de anul trecut cu versurile "I used to wanna be on Roc-A-Fella then I turned into Jay". Canadianul a şi renunţă la una dintre melodiila realizate cu Jay pentru albumul de anul trecut. Şi materialul cu care a contribuit Kanye West a avut aceeaşi soartă. În ce îl priveşte pe DJ Khaled, el a fost nominalizat la premiile Grammy 2017, pentru "Cel mai bun album rap", dar distincţia a ajuns la Chance the Rapper. Puteţi afla şi ceilalţi mari câştigători ai premiilor aici.

DJ Khaled, pe numele său real Khaled Mohamed Khaled este un producător american, o personalitate radio, şef de casă de discuri şi scriitor. Colaborările sale se extind profund în lumea hip hop-ului, Khaled bifând coproducţii cu Birdman, Busta Rhymes, Drake, Lil Wayne, Nas sau Fat Joe. Cu 9 albume la activ şi al zecelea aflat în producţie, acest DJ e unul dintre cei mai activi producători din muzica americană.

Comentează

Albume noi

Beyonce a lansat albumul "Cowboy Carter" - TRACKLIST

Beyonce își invită fanii să-și pună pălăriile de cowboy și să dea play albumului "Cowboy Carter". Materialul cuprinde și colaborări cu Miley Cyrus, Post Malone sau Willie Nelson. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Beyonce - Cowboy Carter
Beyonce - Cowboy Carter │ FOTO: captură YouTube / Beyonce

"Cowboy Carter" vine ca o continuare începută de albumul "Renaissance" în 2022. Acest al doilea act muzical marca Beyonce a debutat în februarie, când artista a lansat piesele "Texas Hold'Em" și "16 Carriages" și a confirmat că proiectul muzical este marcat de influențe country.

La scurt timp după, Beyonce a dezvăluit că acest album s-a născut dintr-o experiență în care nu s-a simțit acceptată, iar procesul de scriere și înregistrare a încurajat-o să aprofundeze istoria bogată a artiștilor de culoare din muzica country.

"Cowboy Carter" este prezentat în stilul unui program de radio country, iar figuri emblematice ale muzicii country precum Dolly Parton, Willie Nelson și Linda Martell joacă rolul de DJ. Albumul include două cover-uri: "Jolene" de la Dolly Parton și "Blackbird" de la Beatles, dar și colaborări cu Miley Cyrus ("II Most Wanted"), Post Malone ("Levii's Jeans") și Shaboozey ("Spaghettii").

TRACKLIST "Cowboy Carter":

  1. Ameriican Requiem
  2. Blackbird (The Beatles Cover)
  3. 16 Carriages
  4. Protector
  5. My Rose
  6. Smoke Hour with Willie Nelson
  7. Texas Hold ‘Em
  8. Bodyguard
  9. Dolly P
  10. Jolene (Dolly Parton Cover)
  11. Daughter
  12. Spaghettii (feat. Shaboozey)
  13. Alliigator Tears
  14. Smoke Hour II
  15. Just For Fun
  16. II Most Wanted (feat. Miley Cyrus)
  17. Levii’s Jeans (feat. Post Malone)
  18. Flamenco
  19. The Linda Martell Show
  20. Ya Ya
  21. Oh Louisiana
  22. Desert Eagle
  23. Riiverdance
  24. II Hands II Heaven
  25. Tytant
  26. Sweet Honey Buckin’ (feat. Shaboozey)
  27. Amen
Citește în continuare

Albume noi

Beyonce lansează albumul "Cowboy Carter"

Beyonce a pregătit un material de studio infuzat cu elemente country. "Cowboy Carter" reprezintă cel de-al doilea act al proiectului "Renaissance", lansat de artistă în 2022.

Publicat

pe

Beyonce în piesa "Texas Hold'Em"
Beyonce în piesa "Texas Hold'Em" │ FOTO: captură YouTube / Beyonce

Următorul capitol din trilogia "Renaissance" va fi lansat pe 29 martie. "Cowboy Carter" va fi marcat de un sound country, explorând rădăcinile texane ale cântăreței, dar și istoria extinsă a artiștilor de culoare ai acestui gen muzical.

Pe site-ul artistei a fost publicat artwork-ul discului ce înfățișează o șa acoperită cu o eșarfă pe care scrie "Cowboy Carter". Mai mult, sunt disponibile pentru precomandă 2 ediții de CD, 4 variante de vinil și 2 boxset-uri.

Beyonce a lansat deja două single-uri extrase de pe acest album: "16 Carriages" și "Texas Hold 'Em". Cel din urmă a debutat pe primul loc în topul Hot Country Songs, făcând-o pe Beyonce să devină prima artistă de culoare care a obținut această reușită.

"Cowboy Carter" promite să se bucure de succesul de care a avut parte și primul material din trilogia "Renaissance". Turneul de promovare a acelui disc a doborât recorduri, încasând 579 de milioane de dolari. A beneficiat și de un proiect cinematografic: "Renaissance: A Film by Beyonce", un film parțial documentar, parțial concert, ducând spectatorii în culisele turneului mondial.

Citește în continuare

Industria muzicala

Beyonce a devenit prima femeie de culoare care a ajuns pe locul 1 în Billboard cu o piesă country

Cariera deja prolifică a lui Beyonce beneficiază de o nouă reușită. A devenit prima artistă de culoare care a ajuns pe primul loc în topul Billboard Hot Country Songs.

Publicat

pe

Beyonce reclama Verizon Superbowl 2024
Beyonce reclama Verizon Superbowl 2024 │ FOTO: Verizon

La un an după ce a devenit artista cu cele mai multe Premii Grammy din istorie, Beyonce a doborât un record ce părea aproape imposibil. "Texas Hold 'Em", recenta melodie lansată de cântăreață, a debutat în fruntea topului Hot Country Songs. Mai mult, "16 Carriages", un alt single semnat Beyonce, a ajuns pe locul 9. Cântecele au debutat pe locul 2 și, respectiv, pe locul 38, în Billboard Hot 100.

Mai mult, ambele piese s-au lăudat cu cifre impresionante de streaming și vânzări în prima săptămână de la lansare. Billboard raportează că "Texas Hold 'Em" a obținut 19,2 milioane de stream-uri și 39.000 de vânzări, în timp ce "16 Carriages" a obținut 10,3 milioane de stream-uri și 14.000 de vânzări. De asemenea, "Daddy Lesson", o altă melodie în stilul country lansată de Beyonce în 2016, s-a bucurat de  o creștere în cifrele de streaming, cu un factor de 370%.

Succesul lui Beyonce vine după ce, anul trecut, Tracy Chapman a devenit prima femeie de culoare care a compus o melodie country ajunsă pe locul 1 în topul Billboard. Este vorba de cover-ul piesei "Fast Car", interpretat de Luke Combs.

"Texas Hold 'Em" și "16 Carriages" prefațează noul album pregătit de Beyonce. "Act II" va fi lansat pe 29 martie și marchează cel de-al doilea capitol dintr-o trilogie, ce a debutat în 2022 cu "Renaissance".

Citește în continuare

Trending