Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Trupa Stereophonics sărbătorește 20 de ani, lansând cel de-al zecelea album

Stereophonics a confirmat finalizarea unui nou album, al zecelea din cariera. Acesta soseşte exact în anul în care trupa aniversează două decenii de activitate. Ultimul album, "Keep the Village Alive" a debutat în 2015, depăşind hiturile celor de la Bring Me The Horizon şi The Libertines ca popularitate în UK.

Publicat

pe

STEREOPHONICS
STEREOPHONICS

Noul album este gata, lucru confirmat de liderul trupei, Kelly Jones. El s-a fotografiat în studio, cu inscripţia "Album 10" alături de o bifă, semn că înregistrarea a fost finalizată. Încă din vara anului trecut formaţia rock galeză se află într-o fază avansată cu lucrul la noul material. Mixajul a început în toamnă, odată cu terminarea ultimului turneu. Cea mai nouă estimare era că lansarea va fi cândva în primăvară, cel târziu vara acestui an.

Kelly Jones a recunoscut că putea aniversa cei 20 de ani de carieră cu o compilaţie, melodii B-side sau rarităţi, dar a preferat ceva nou şi proaspăt. Prima variantă a trupei apărea în 1992, sub numele de "Tragic Love Company" şi cânta în deschidere la câteva concerte locale. Numele "Stereophonics" ar fi fost inspirat de producătorul unui gramofon, "Falcon Stereophonic" şi a fost o condiţie pentru că grupul galez să cânte la Coliseum Theatre.

În august 1997 debuta şi primul album "Word Gets Around", care a fost propulsat pe locul 6 în topurile britanice. De-a lungul activităţii sale, Stereophonics a câştigat un premiu BRIT Awards în 1997 şi a primit şi alte 4 nominalizări, bifând şi un MTV Europe Music Award în 2005. Ultimul album, "Keep the Village Alive" din 2015 a fost certificat Gold în Marea Britanie, unde a ajuns şi pe locul întâi în câteva topuri.

Albumul cu numărul 10 a fost produs împreună cu Jim Lowe, colaborator fidel al trupei şi implicat şi în realizarea ultimului material. Cum în 2007 am primit un DVD retrospectiv, "Rewind: The First 10 Years", sunt şanse să apară încă un disc aniversar de genul şi în 2017.

Comentează

Trending