Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Metalhead Awards: Alternosfera și Bucovina sunt cele mai iubite trupe

Îi iubiți, i-ați votat, iar acum au și câștigat. Metalhead Awards 2016 a încheiat preselecțiile și a desemnat și câștigătorii celei de-a zecea gale. Alternosfera, Bucovina, Coma, Vița de Vie sunt doar câteva dintre numele care s-au remarcat și în acest an. Lista completă în articol.

Publicat

pe

Alternosfera I Bucovina
Alternosfera I Bucovina

După o perioadă intensă de preselecții, Metalhead Awards 2016 și-a desemnat câștigătorii. Astfel, cele cinci trupe finaliste din fiecare categorie s-au calificat pentru a fi votate din nou de public. Media a fost calculată cât mai proporțional: o pondere de 70% a fost a echipei Metalhead și 30% votul publicului. Printre câștigători s-au aflat și nume internaționale precum Metallica, Muse, Amon Amarth și Rotting Christ.

Fanii Alternosfera au un motiv în plus să se bucure și asta nu doar pentru că vor putea asculta trupa în cadrul galei. Moldovenii au câștigat pentru al patrulea an consecutiv premiul pentru „Best Alternative Band”. Alternosfera aceasta a luat ființă în decembrie 1998 la Chișinău. De-a lungul timpului, aceasta a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând cinci albume şi un EP. În octombrie 2015, trupa a lansat albumul „Haosoleum”, ultima parte a tripticului „Epizodia”, printr-un concert inedit la Arenele Romane din Bucureşti. „Haosoleum” a primit în cadrul galei Metalhead Alternative Awards 2015 și premiul pentru „Best Romanian Alternative Album”.

Nici Bucovina nu a fost mai prejos. Anul acesta, trupa de folk metal din Iași adaugă la portofoliu 3 premii („Best Romanian Metal Band”, „Best Romanian Rock Ambasador” și „Best Metal (r)Evolution”). Bucovina a fost înființată în anul 2000 de către Crivăț și fostul basist, Harbard. În prezent, trupa este formată din Florin "Crivaț" Tibu (chitară), Bogdan Luparu (chitară, vocal), Bogdan "Vifor" Mihu (precuție) și Jorge Augusto Coan (bas). În 2015, Bucovina a lansat cel mai nou album de studio, „Nestrămutat”, în cadrul unui concert la Arenele Romane.

Toți câștigătorii locali vor fi premiați în cadrul galelor de premiere, iar Alternosfera, Bucovina, Coma, Between Colors și Am Fost la Munte Și Mi-a Plăcut vor susține recitaluri live.

Lista completă a căștigătorilor Metalhead Awards Ediția a 10-a

  • Best Romanian Metal Band: Bucovina
  • Best Romanian Metal Newcomer: Between Colors
  • Best Romanian Metal Album: Negura Bunget - ZI
  • Best Romanian Metal Video: Fantazia - Labirint
  • Best Romanian Tribute Band: The Rock - Tribut AC/DC
  • Best Romanian Rock Ambasador: Bucovina
  • Best Romanian Emerging Festival: Magura Wave Festival
  • Best Romanian Indoor Festival: Maximum Rock Festival
  • Best Romanian Outdoor Festival: Iubim 2 Roti
  • Best Romanian Live Club: Aby Stage Bar Ramnicu Vâlcea
  • Best Romanian SIngle Show: Rotting Christ la Metalhead Meeting
  • Best Rock Radio Show: Domestika cu Hefe la Radio Guerrilla
  • Best Romanian Metal Show: E-an-na la Celtic Fest
  • Best World Metal Album: Amon Amarth - Jomsviking
  • Best World Metal Artist: Metallica
  • Best International Metal Video: Metallica - Moth Into Flame
  • Best International Metal Festival: Hellfest Open Air

Premii speciale oferite direct de redactie:

  • Best Metal (r)Evolution: Videoclipul Bucovina - Așteaptă-mă dincolo de moarte
  • Cel Mai Harnic Fotograf: Florin Matinca
  • Best Underground Ambasador: Titus Constantinescu / Bestial Records
  • Cea mai curajoasa trupa: For The Wicked

METALHEAD Alternative Awards Editia a Zecea

  • Best Alternative Band: Alternosfera
  • Best Alternative Newcomer: Am Fost La Munte i Mi-a Placut
  • Best Romanian Alternative Album: Vita de Vie - Șase
  • Best Alternative Performance: Alternosfera la Shine Festival
  • Best World Alternative Artist: Muse
  • Best Alternative Video: Coma - Cel mai frumos loc de pe pământ
  • Best Alternative Festival: Shine Festival

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte vineri, 27 ianuarie 2017

Metalhead Awards 2016

Loc
Arenele Romane

Concerte & turnee

Deliric x Silent Strike, Coma, Jurjak urcă pe scena principală Rocanotherworld 2024

Organizatorii Rocanotherworld au anunțat și mai mulți artiști care vor transforma mainstage-ul festivalului într-o experiență de neuitat. Totodată, lor li se alătură și primele nume care vor încinge spiritele pentru Electro Stage, grație unui mix de diversitate și pasiune.

Publicat

pe

Deliric / Jurjak / Coma
Deliric / Jurjak / Coma │ FOTO: capturi YouTube

Cea de-a noua ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în perioada 20-23 iunie 2024. Lineup-ului de pe Main Stage i se alătură Deliric x Silent Strike, Coma, Jurjak, Fără Zahăr și Denorm, iar primii artiști anunțați la scena de muzică electronică sunt Rosario Internullo și GALA.

Artiști scena principală Rocanotherworld 2024:

Deliric își alimentează pasiunea pentru hip-hop încă de la o vârstă fragedă, fiind fascinat de poezia și ritmurile acestui gen. Fondator Facem Records, primul label independent de hip-hop din România și membru al trupei C.T.C., acesta a devenit cunoscut pentru sinceritatea și transparența exprimate în muzică. Colaborarea sa cu Silent Strike a dat naștere unor piese de referință, precum "Ambrozie" (2011), care le-au consolidat reputația în industria muzicală.

Coma, una dintre cele mai iubite trupe de rock alternativ din România, urcă din nou pe scenă la Rocanotherworld 2024. S-a format la începutul anilor 2000, fiind compusă din foști membri ai trupelor Daft Allison și Ska Burger. Albumul lor de debut, "Somn", lansat în 2001, a avut un succes notabil, aducându-le nominalizarea la premiul pentru cea mai bună trupă alternativă în cadrul Galei Premiilor Industriei Muzicale Românești din 2002.

De-a lungul anilor, Coma a susținut numeroase concerte în țară și a participat la diverse festivaluri importante. În 2024, trupa s-a reunit în formula actuală, avându-i în componență pe Cătălin Chelemen (voce), Răzvan Albu (tobe), Dan Costea (voce, chitară), Sorin Petrescu (chitară bas), Răzvan Rădulescu (DJ Hefe - scratchuri, efecte, keys) și Matei Tibacu-Blendea (chitară). Trupa a avut onoarea de a deschide concerte pentru numeroase formații și artiști internaționali de renume, printre care Linkin Park, Korn, Deftones sau Iggy Pop.

Muzica lui Jurjak este o combinație de blues, electro, rock și folk, conturând un stil propriu recunoscut încă de la primele acorduri. Noile single-uri "Vorbe din popor", "Doar în zori" și "Meduza" continuă să exprime acest lucru, anticipând cel de-al patrulea album de studio. George Petroșel aka Jurjak este nu doar un muzician talentat, ci și regizor, artist vizual și licențiat în dreptul proprietății intelectuale. Rapid, a devenit unul dintre cei mai apreciați artiști alternativi din România. Până în prezent, a lansat trei albume de studio: "Lemon Blues" (2016), "Blues Berry" (2018), care include piesa "Imnul Minerilor", nominalizată la premiile Gopo pentru soundtrack-ul filmului "Planeta Petrila", și "Hoții de vise" (2022).

Fără Zahăr este o trupă ce îmbină muzica și umorul, explorând diverse genuri muzicale pe versuri comice și satirice. În cântecele lor, formația combină caracteristicile de hip-hop ("Sandu", "Lav-stori"), folk ("D'la munte", "O, cal frumos"), latino ("Stella"), punk rock ("The MF Song", "Zob da club") și metal ("Dunitru", "Diesel").

Denorm este o trupă din Chișinău care vine cu un amestec exploziv de synthwave/retrowave și cu o doză sănătoasă de metal. Muzica lor are un impact emoțional puternic, ducând ascultătorii într-o călătorie profundă prin combinarea reverberațiilor și a sunetului amplu, ce menține totuși o notă de intimitate.

Formația a luat naștere în 2018, când Jin și Spaceman (Evgeny Bereckelea și Evgeny Oleinic) au decis să oficializeze acest proiect, după o colaborare muzicală anterioară. Aceștia i-au adus în echipă pe Mark Perlov și Evgeny Berdea, iar în scurt timp au lansat primul set de piese înregistrate live. De atunci, Denorm a continuat să susțină sesiuni live, spectacole și să lanseze EP-uri.

Primele nume confirmate pentru Electro Stage

Pe scena de muzică electronică va urca anul acesta Rosario Internullo, dj-ul italian care reușește să captiveze publicul datorită stilului său inconfundabil, fapt ce l-a propulsat rapid în topul celor mai îndrăgiți DJ-i. În 2003, a compus hitul "A fost o vremea", iar în 2007, împreună cu Rhaddoo, au remixat piesa și au lansat-o sub numele "Sentimente". A devenit un succes imens și a fost interpretată de mari DJ-i precum Carola, Sven, Carl Cox, Nina Kravitz. A mixat în cluburile de top din România și Europa, fiind o prezență constantă în lineup-uri alături de renumiți DJ-i internaționali precum Joseph Capriati, Solomun, Fat Boy Slim, Tiesto și mulți alții.

Pe aceeași scena va mixa și GALA. Cu o experiență de 12 ani în industria muzicală, aduce un amestec de house old school și breakbeat în seturile sale, cu o notă de tech house și minimal, completată de ritmuri groovy. De la debutul său în 2020, a cucerit publicul din Ucraina și din țări precum Azerbaidjan, Kazahstan, Turcia, Georgia și România.

Prețuri și info bilete Rocanotherworld 2024

  • Abonamentele au fost puse în vânzare online, la prețuri cuprinse între 225 lei (+comision) și 450 lei (+comision).
  • Biletele pe zile vor fi disponibile începând cu data de 20 aprilie și vor avea prețul de 150 lei / zi până pe 15 mai, și de 200 de lei / zi de pe 16 mai până pe 23 iunie inclusiv.
  • Biletele pentru copiii până la vârsta de 12 ani sunt gratuite și sunt valabile în compania unui adult plătitor de bilet. Acestea pot fi obținute online, pe site-ul festivalului - secțiunea "Free Pass". Accesul în festival se face cu biletul gratuit și un act doveditor al vârstei până în 12 ani, respectiv carnetul de elev sau certificatul de naștere (copie sau online).
  • Persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora pot beneficia de acces gratuit în cadrul festivalului prin completarea formularului din secțiunea FAQ.
Citește în continuare

Muzică nouă

Vița de Vie a lansat "On And On", o colaborare cu NANE - AUDIO

Vița de Vie și NANE le prezintă ascultătorilor o colaborare muzicală neașteptată. Este vorba de piesa "On And On", disponibilă de ascultat în articol.

Publicat

pe

│ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Nu foarte mulți ar fi asociat Vița de Vie cu NANE, dar iată că artiștii au dovedit că, atâta vreme cât ai inspirație și creativitate, totul este posibil. "On And On" este o piesă distractivă, cu un ritm energic. Versurile sale spun povestea întâlnirii dintre Vița de Vie și NANE - într-un apartament la etajul 9, alături de pizza și vin, unde vecinii ar putea suna poliția.

Vița de Vie este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite formații de rock alternativ din România. Caracterizată de un amestec unic de profesionalism, sinceritate, emoție și energie, Vița de Vie este una dintre cele mai premiate trupe românești, fiind răsplătită de-a lungul carierei cu numeroase premii din partea industriei de specialitate.

Mereu în căutare de noi modalități de expresie, Vița de Vie și-a dezvoltat în decursul celor 27 de ani de existență mai multe personalități muzicale. ELECTRIC - formula de bază și epicentrul energiei recunoscute a trupei, ACUSTIC - o incursiune muzical eclectică către emoție, pe ritmuri care ajung uneori până la swing și bossa nova, făcută exclusiv prin intermediul instrumentelor naturale, ACU2TIC - varianta minimală, folk, susținută sincer în doar doua voci și două chitare, și SIMFONIC - cheia de boltă a trupei și colaborarea cu o orchestră simfonică.

Vița de Vie se pregătește pentru lansarea unui nou material discografic intitulat "Lacrimă și Fier". Prima audiție va avea loc pe 10 aprilie, în cadrul unui eveniment în Expirat.

NANE este unul din cei mai importanți rapperi din România, cu o serie impresionantă de piese din zona hip-hop, rap, trap și r&b. Pasiunea sa pentru muzică a început încă din copilărie, fiind puternic influențat de muzica rock a anilor '90, dar mai ales de melodiile lui MC HAMMER. Nane a început să aibă colaborări importante încă din 2008, însă anul cheie pentru cariera sa rămâne 2015, atunci când și-a schimbat stilul spre trap.

A lucrat cu artiști renumiți din România, atât din zona pop, cât și din cea urbană. Stilul său muzical se caracterizează prin versuri inteligente, flow distinctiv și abilitatea de a transmite emoție prin muzică, de aceea, lansările sale au succes imediat, cucerind fanii de pe platformele de streaming și nu numai.

AUDIO: Vița de Vie feat. NANE - On And On

Citește în continuare

Concerte & turnee

Alternosfera anunță primul turneu acustic din istoria trupei - PROGRAM

Alternosfera își încântă fanii cu un proiect în premieră în cariera formației. Este vorba de un turneu acustic, cu evenimente muzicale în șapte orașe din România și unul în Chișinău. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Alternosfera la Opera Nationala Romana 2022
Alternosfera la Opera Nationala Romana 2022 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Povestea programului unplugged a început în urmă cu trei ani, când trupa a încercat o rearanjare a pieselor sale într-un format acustic. Tot experimentând cu diferite instrumente și structuri, Alternosfera a creat conceput Theatroll - Corbul Troian, unde piese din discografia trupei au fost reinterpretate și cântate alături de orchestră pe cele mai mari scene de teatru. Acum, Alternosfera vine în fața fanilor cu primul program acustic.

Cu această ocazie, Alternosfera va ajunge în mai multe orașe din România, chiar și în cele mai mici, unde nu ar fi putut ajunge cu versiunea electrică. În centrul atenției vor sta piese care nu se regăsesc foarte des în concertele electrice, dar care sunt foarte așteptate de fani.

Trupa a gândit un playlist în care piesele care au fost interpretate în concertele Theatroll - Corbul Troian să nu se regăsească în concertele unplugged. Alternosfera nu a uitat de hit-urile care i-au adus aprecierea fanilor de pretutindeni, astfel că o parte dintre acestea se vor auzi acustic.

Program turneu acustic Altenosfera

Citește în continuare

Trending