Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Mastodon prezintă single-ul "Sultan's Curse" şi detalii despre albumul "Emperor of Sand" - AUDIO

Mastodon a lansat un nou single în această săptămână, sub numele de "Sultan's Curse", ocazie cu care a oferit şi detalii despre viitorul său album. Noul material poartă numele de "Emperor of Sand" şi vine după multiple teasere misterioase şi veşti din studio.

Publicat

pe

Mastodon Emperor of Sand coperta album
Mastodon Emperor of Sand coperta album

"Emperor of Sand" este al şaptelea album al trupei şi va fi lansat pe 31 martie 2017. El vine după un disc foarte apreciat, "Once More 'Round The sun", care a ajuns pe locul 6 în topul Billboard 200. Acel material a adus şi a treia nominalizare la Grammy pentru Mastodon, pentru melodia "High Road". La prima ascultare a noului single, "Sultan's Curse" resimţim o întoarcere la epoca "Crack the Skye", probabil cel mai apreciat album al cvartetului.

Cu riff-uri complexe şi vocile hipnotice ale lui Brann Dailor şi Brent Hinds, melodia prefaţează un album ce se anunţă un deliciu pentru fani. Pe lângă acest release avem şi informaţii despre "Sultan's Curse", care l-a avut la cârmă pe producătorul Brendan O'Brien. El a colaborat cu trupa la "Crack the Skye", deci sound-ul de aici nu e o coincidenţă.

Tracklistul noului album:

  1. Sultan's Curse
  2. Show Yourself
  3. Precious Stones
  4. Steambreather
  5. Roots Remain
  6. Word To The Wise
  7. Ancient Kingdom
  8. Clandestiny
  9. Andromeda
  10. Scorpion Breath
  11. Jaguar God

Acest disc a fost înregistrat la Quarry în Kennesaw, Georgia, iar mixajul a fost realizat în Los Angeles, la Henson Studios. Dacă pe "Crack the Skye" aflam despre povestea un paraplegic care învaţă să facă proiecţii astrale, ei bine tema noului material este una morbidă şi tristă: cancerul şi mortalitatea. Formaţia a fost inspirată de prieteni apropiaţi şi membri ai familiei care s-au confruntat cu această boală.

Chitaristul a declarat că la nivel de sound melodiile sunt apropiate de ultimul album, doar că acum există mai multe porţiuni psihedelice, dar şi tehnice. Mastodon va porni pe 14 aprilie un turneu de promovare pentru "Emperor of Sand", împreună cu Eagles of Death Metal şi Russian Circles.

Comentează

Trending